Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Thermo Form, producătorul belgian de componente auto, a inaugurat la Alba Iulia, un nou spațiu de producție. Ambasadorul Belgiei la București, prezent la eveniment

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Producătorul belgian de componente auto, Thermo Form, a inaugurat ieri oficial, la Alba Iulia, într-o hală din incinta fostului UTEPS, un nou spațiu de producție, astfel că Alba crește pe harta producătorilor de componente auto pentru mărci de prestigiu. Componentele produse la Alba Iulia pentru finisajul interioarelor auto ajung la firme dintre cele mai renumite precum Mercedes, Renault sau Caterpillar.

Alături de conducerea companiei Thermo Form, la eveniment a fost prezent ambasadorul Belgiei la București, Thomas Baekelandt  și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, semn că investiția este una importantă atât pentru partea belgiană cât și pentru municipiu. De asemenea, la deschiderea oficială au participat și cei 14 angajați români pe care investitorii belgieni i-au angajat până în prezent. Aceștia își propun ca până în vara anului viitor numărul angajaților să crească la 35.

YouTube video

”Fabrica noastră produce plafoane sau alte accesorii care mobilează interiorul unei mașini, iar pe viitor intenționăm să producem componente de izolație termică și acustică, dar și izolație pentru motoare. Unitatea de producție de la Alba Iulia este a doua a companiei Thermo Form după cea din Belgia. Am luat decizia de a ne extinde în Europa de Est pentru a ne urma unii dintre cei mai importanți clienți ai noștri care au deschis spații de producție în această parte a Europei.

Împreună cu membrii board-ului de conducere am decis că Alba Iulia este cea mai bună locație, având în vedere că oraşul este amplasat în apropierea mai multor autostrăzi, iar pentru noi căile de comunicație cu restul Europei sunt foarte importante. Un alt motiv a fost apropierea de Sibiu unde se află unul dintre cei mai importanți clienți ai noștri, dar nu vă ascund că am ținut cont și de alte aspecte – costuri de producție, forță de muncă. Alba Iulia este orașul potrivit pentru noi din toate punctele de vedere”, a precizat Nicolas Leten, director și unul dintre deținătorii companiei Thermo Form.

La rândul său, primarul Mircea Hava a ținut să precizeze că orice investiție este importantă pentru Alba Iulia, atâta vreme cât crează locuri de muncă și plătește impozite.

[nggallery id=4661]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea