Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Tentativa de suicid la Alba Iulia – Un bărbat a vrut să se arunce de pe turnul Bibliotecii Batthyaneum

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sinucigas03Pompierii și polițiștii din Alba Iulia au intervenit marți seara, în jurul orei 21.00, pentru a opri o tentativă de suicid.

Un bărbat din municipiu s-a urcat pe turnul Bibliotecii Batthyaneum și amenință că se aruncă în gol.

UPDATE 1: Potrivit polițiștilor, după ce s-a urcat pe acoperiș bărbatul a sunat la 112 și a anunțat că vrea să se sinucidă deoarece nu are bani să-și plătească ratele la bancă. La sosirea echipelor de intervenție acesta striga că nu dorește să urce nimeni la el și nu vrea să discute cu nimeni. Totuși acesta a acceptat să vorbească la telefon cu un cunoscut care se află la fața locului și încearcă să-l convingă să coboare.

UPDATE 2: Din primele date de la fața locului rezultă că pe bărbat îl cheamă Marius, are 44 de ani și este din Partoș, dar în prezent locuiește pe str. Vasile Goldiș din Alba Iulia. Bărbatul strigă plângând că are o mamă paralizată într-o casă fără căldură iar el nu mai face față cheltuielilor și ratelor la bănci deși a lucrat o viață întreagă.

Polițiștii, dar și alte persoane aflate la fața locului încearcă să-l convingă să coboare însă acesta refuză categoric: ”Nu cobor nici un metru. Plecați toți de aici, eu știu ce am de făcut”, a strigat bărbatul.

Situația este deosebit de periculoasă deoarece acesta se află la o înălțime de aproximativ 30 de metri, unde bate vântul și frigul se simte mult mai tare și ar putea chiar să intre în șoc hipotermic.

Negocierile sunt făcute de comisar Dunca Cristian, adjunct al șefului Poliției Municipiului Alba Iulia și de Fulgușoara Enache, ofițer la IPJ Alba. În jurul orei 22.00 bărbatul încă se află pe turnul bibliotecii.

UPDATE 3: În jurul orei 22.30 doi dintre pompierii aflați la locul incidentului au reușit să urce la bărbat. Aceștia au reușit după aproximativ 20 de minute să-l convingă să coboare.

UPDATE 4:M-am urcat din cauza sistemului în care trăim în ziua de astăzi. Mă numesc Marius Tomescu şi  sunt din Alba Iulia. Am fost încarcerat, depus în detenţie. M-a eliberat după doi ani şi două luni, în luna aprilie. Am căutat un loc de muncă şi nu am găsit. Am un copil minor de crescut, de 13 ani. Am o mamă paralizată de 7 ani, cu accident vascular, pe pat. N-am niciun venit. Lucrez cu ziua pe unde pot şi eu. Am zis să-mi pun capăt zilelor pentru că nu mai sunt un om care să pot face faţă problemelor„, a spus bărbatul.

Întrebat ce l-a convins să coboare, acesta a spus: „Slavă Domnului, cu aceşti doi băieţi (n.r. pompieri). Unul dintre ei mă cunoaşte. Ştie că sunt săpător de fântâni. Am mai avut o problemă în urmă cu câţiva ani de zile, era să mor, şi m-a cunoscut„.

Am un tată care, cum e domnul Oancea la Alba Iulia, aşa e el la Bucureşti, nu mă bagă în seamă. Am stat şi am analizat şi m-am gândit. Doamne, nu am cerşit milă de la nimeni niciodată, de la domnul primar sau sociale, nimic. Eu îmi câştig prin muncă existenţa, nu cerşind. Nu mă duc să fur, că pentru furt de  fiare vechi mi-au dat 2 ani de puşcărie. M-am gândit la copilul meu şi vreau să-i asigur un viitor, dar nu am un loc de muncă. Unde să muncesc? Ştiţi ce înseamnă să stai într-un apartament cu 2 camere fără gaz în ziua de azi. Cu o mamă paralizată de 67 de ani, care a lucrat 30 de ani, a fost asistentă, şi nu suntem în stare să plătim 13 milioane gazul, că nu avem niciun venit. Eu am lucrat, le-am săpat peste 100 de fântâni la doctori, la poliţai, la avocaţi, care şi-au făcut cabane prin munţi. M-au chemat. „Tomescule, hai sapă o fântână. M-am dus şi m-au plătit, slavă Domnului. Dar dacă nu am niciun venit cu se să-mi plătesc. Din banii ce-i câştig eu prin munca prestată îmi duc traiul de pe o zi pe alta. Nu am bani necesari să pot să-mi plătesc întreţinerea la bloc.  Am 13 milioane la gaz. Mama stă în frig cu accident vascular pe pat, nu am un ban„, a mai spus albaiulianul.

Am urcat acolo și am purtat cu el un dialog. Am evitat să-l bruscăm, am vorbit atât cât a fost nevoie și l-am convins să coboare. I-am spus de toate: despre viață… l-am convins că meseria lui de fântânar este importantă, că poate să mai facă lucruri importante în viitor. Chiar ne-a promis că ne sapă în curtea unității o fântână. L-am convins și a coborât singur. Am avut un dialog bazat pe respect reciproc”, a spus comandantul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia, maior Mircea Dan, unul dintre cei doi lucrători ISU care au urcat pe turnul bibliotecii.

Potrivit comisarului Cristian Dunca bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Alba pentru consult de specialitate și îngrijirile medicale care se impun. Cercetările vor fi continuate pentru lămurirea împrejurărilor care au dus la producerea incidentului și vor fi luate toate măsurile care se impun în asemenea situații.

FOTO/VIDEO: Alexandra MATEȘ

[nggallery id=1081]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea