Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Show INCENDIAR la Alba Iulia în a treia seară de AlbaFest. LOREDANA, RANDI, LIVIU TEODORESCU, IRIMA RIMES şi RUBY au făcut senzaţie pe scena din piaţa Cetăţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iubitorii de distracţie au umplut până la refuz Piaţa Cetăţii de la Alba Iulia pentru a lua parte la una dintre cele mai aşteptate seri din programul Festivalului AlbaFest 2017. Duminică, pe scenă au urcat alţi artişti importanţi din România, primiţi cu aplauze la scenă deschisă. Este vorba despre LOREDANA, RANDI, LIVIU TEODORESCU, IRIMA RIMES şi RUBY.

Copii, adolescenţi, dar şi oameni trecuţi de prima tinereţe, au cântat şi au dansat din nou până târziu în noapte, luând parte la încă o seară cu totul specială.

Seara a început în forţă şi cu multă energie. Înainte de concertul Loredanei, cunoscuta artistă și primarul Mircea Hava au dat împreună startul unui spectaculos foc de artificii.

YouTube video

LOREDANA inceput sa cante de la varsta de 3 ani si canta pe tot parcursul scolii si al liceului la Onesti. La 14 ani participa la Festivalul “Cantarea Romaniei”, la Focsani, unde e remarcata de Dumitru Morosanu si Jolt Kerestely. Acestia au fost cei care au chemat-o la Bucuresti pentru a participa la preselectia pentru concursul de televiziune “Steaua fara nume”, desi nu indeplinea criteriul varstei minime de participare de 17 ani. Castiga trofeul Steaua fara nume la 16 ani.

YouTube video

Tot la 16 ani  participa la Festivalul de Muzica Usoara de la Mamaia, unde castiga premiul cel mare, fiind cea mai tanara participanta si, totodata, cea mai tanara castigatoare a trofeului Mamaia. In 1987, la un Festival de Muzica de la Costinesti o remarca celebrul compozitor Adrian Enescu. Asa s-a nascut primul album al Loredanei, “Buna seara iubite”, aparut in 1988, album de referinta in muzica pop romaneasca, fiind primul album de muzica electronica produs in Romania. In 1989 apare ce de-al doilea album, purtand semnatura lui Adrian Enescu si Lucian Avramescu, “Un buchet de trandafiri”, care de asemenea a fost un succes de proportii.

A înregistrat peste 500 de piese.Loredana semneaza muzica si versurile la mai mult de 200 de cantece din repertoriul ei si al altor artisti.

In 1994 apare ” Atitudine” care aduce publicului o noua Loredana, transformata si imbogatita de noile experiente cu un stil nou si avangardist. Discul este lansat printr-un concert memorabil la Sala Palatului, fiind practic primul mare concert de muzica sustinut in acea sala dupa zeci de ani in care a fost folosita doar pentru congrese de comunisti.

Imediat dupa incepe lucrul la un nou material: “Nascuta toamna” care apare un an mai tarziu si in care Loredana incepe sa-si dezvolte si consolideze talentul componistic ea semnand aproape toate cantecele de pe album ca muzica si text.

Anul 1996 a fost anul in care apare albumul “Tomilio” si incepe colaborarea cu Pro TV-ul. Loredana si Directia 5 sunt invitati sa sustina un concert la primul revelion live facut de o televiziune din Romania. Filmeaza apoi videoclipul pentru cantecul ” Nu- mi pasa”,scris de Loredana si Marian Ionescu , regia fiind semnata de Laurentiu Rusescu.

In 1997 a urmat concertul unplugged de  la Teatrul National, un concert de care Loredana isi aminteste cu foarte mare drag. Apoi lanseaza primul maxi-single produs de MediaPro Music, fiind practic single -ul cu care s-a lansat aceasta casa de discuri pentru”Lumea e a mea”, cantec scris de Loredana cu baietii de la B.U.G. Mafia si care s-a vandut in 50 000 de exemplare, fiiind cel mai vandut single romanesc ever. Piesa a stat 6 luni pe locul 1 in topuri cu clip facut de Bogdan Albu.

In 1998 Loredana se casatoreste cu Andrei Boncea si o aduce pe lume pe Elena , cea mai importanta realizare din viata ei.
In 1999 apare  maxi – single-ul “Aromaroma”, alt number 1! Clipul si grafica  sunt semnate de Camil Tulcan.

Dupa ani, Loredana reia colaborarea cu Adrian Enescu pentru albumul “Diva inamorata” in care Loredana  preia teme din muzica clasica pe beat-uri electronice. Videoclipul pentru Diva Inamorata este regizat de Ducu Darie.

Anul 2000 reprezinta un moment de cotitura in cariera ei. Apare albumul “Agurida”, un album manifest in care artista se intoarce la originile muzicii populare, inspirata de marea Maria Tanase din dorinta de a readuce puritatea si frumusetea muzicii romanesti pe piedestalul pe care il merita! Intr- o lume infestata de subgenuri romanii nu au voie sa-si uite identitatea.

Albumul Agurida este lansat chiar de Paste in 2000 printr-un concert live istoric, regizat de Ducu Darie si dirijat de violonistul Marin Alexandru,care are un succes rasunator.Cu aceasta ocazie Loredana pune bazele orchestrei Agurida, orchestra alaturi de care canta de atunci si pana in prezent, formata din lautari tigani  si muzicieni de jazz si rock.

Anul urmator Loredana merge mai departe in explorarea muzicii romanesti oprindu- se de aceasta asupra unei perioade de aur din istoria Romaniei: perioada interbelica.adunand cele mai frumoase si romantice cantece din acea perioada. Asa ia nastere albumul “Zaraza, vanzatoarea de placeri” care este lansat print-un concert seducator chiar in stilul acelor ani, de Craciun in 2001.

In 2003 lanseaza piesa de succes ”Femeia ta”, a carui clip de senzatie este semnat de Bogdan Albu si care a beneficiat de prezenta  lui Florin Calinescu si care  impreuna cu  videoclipul “Suflet drag” lanseaza albumul ” Fata cu sosete de diamant”. Discul reprezinta inceputul unei colaborari care continua si azi cu Mihai Ogasanu. Impreuna au creat acest album dar si urmatorul care va aparea in 2004: “Zig-Zagga Extravaganza” care contine super hiturile “Lele”, “Zig-Zagga” si “Extravaganza” la acesta din urma clipul fiind filmat chiar in Las Vegas de catre Catalin Catoiu si Andrei Boncea.

In 2006 Loredana revine cu un album spectaculos: ”Jamparalele”, un album unic cu muzica de dans din toata zona balcanica, pornind de la un ritm comun acestor locuri:jamparaua. Aceste ritmuri unesc Balcanii si Carpatii de mai multe sute de ani, dand unicitate acestui stil. Albumul este o calatorie ametitoare si revigoranta prin subconstientul muzicii noastre populare. Jamparaua e reghetonul balcanilor cu un funcky iz de middle east. Cantecele traditionale oltenesti, sarbesti, lautaresti, sarbesti, etc, se mixeaza nonsalant cu ritmuri de house, breakbeat, rock, mambo, rithm and blues, reinventandu-se.

In anul 2007 Loredana lanseaza 3 albume alaturi de casa de discuri MediaPro Music. In prima parte a anului artista scoate albumul” My Love”, care contine cele mai cunoscute piese de dragoste din toata cariera Loredanei, dar si cateva cantece inedite cum ar fi ” Iubirea mea” scris de Loredana cu Marius Moga. Cel de-al doilea album lansat in 2007 a fost dedicat copiilor, si se numeste „Nana Nanino”. Ideea acestui album a pornit de la niste inregistrari acapella ale Loredanei facute pe cand avea doar 3 ani de tatal sau cu casetofonul. Artista le-a regasit si a pornit de la ele , realizand duete unice cu Lori mica si Lori de acum. Iar in luna decembrie 2007, Loredana lanseaza un nou album care este un fusion intre muzica pop, lautareasca si tiganeasca.

Deasemenea in anul 2007 Loredana canta ca special guest star in concertul lui George Michael, pe stadionul Lia Manoliu din Bucuresti.
In anul 2008 Loredana incepe un nou proiect impreuna cu Acasa Tv, joaca rolul Rodiei, un personaj care devine extrem de indragit in telenovela “Inima de tigan” si apoi “Regina” a caror coloane sonore sunt realizate si cantate chiar de artista. Atat ” Inima de tigan” cat si ” Regina” se bucura de un succes fenomenal, doborand toate recordurile. In acest timp lucreaza si la un nou material discografic – „Tzuki” lansat in luna noiembrie si inregistrat in totalitate in America.

Anul 2009 aduce un alt album pentru Loredana. Lanseaza „Sundance”. Inregistrat la New York, reprezinta o fuziune intre pop, electro, dance si rock cu un sound revolutionar.Este primul album oficial in limba engleza compus si produs de Loredana.

La scurt timp dupa Lori isi arata inca o latura a creativitatii si inclinatiilor sale artistice lansand cartea Sexting. Sexting reprezinta  combinatia între cuvintele sex si texting, noul trend în conversatii despre sex, carte care devine best seller chiar din prima saptamana de la lansare.

In primavara lui 2010 Lori lanseaza “Rain, Rain” , o piesa a carei creatie are o poveste interesanta.  Piesa a fost compusa de Loredana cu Bruce Briscol si Jeremy Adelman  in studioul lui Jeremy din Soho, la New York. “Am scris acest cantec in cateva ore, el a venit ca si servit, iar noi am incercat doar sa surprindem si sa transmitem cat mai clar mesajele si vibratiile care s-au nascut din acele momente de gratie”, a declarat Loredana. Totodata piesa are puternice accente ale anilor ’80, un pic de brit-pop, dar si ceva din muzicalitatea romaneasca. “Am incercat sa combin mai multe lumi si sa iasa un cantec actual”, a spus artista.

La finalul lui 2010 pe 20 noiembrie lanseaza  “IubiLand”! Odata cu el si primul concert 3D din Romania regizat si filmat de Manu Kadosh.
Cele 12 cantece de pe album au fost inspirate din mostre autentice de folclor romanesc mai vechi de 200 de ani si de cantece culese de Anton Pann.

Loredana le – a adaptat si orchestrat pastrand intacte versurile si melodia dar adaugand pasaje in engleza, spaniola, franceza, portugheza din dorinta de a decodifica mesajele cantecelor unui public.Tonuri bizantine, bisericesti, din vremea cand folclorul romanesc abia se forma, cand muzica avea rol de incantatie magica, lautaria se confunda cu rugaciunea si balada cu fanfara otomana.

Lori combina aceasta muzica cu tonuri moderne si electrice, intr-un etno fusion in care dilueaza jazz, pop, rock, punk, funk, hip-hop intr-un nou sound integral, ca un fel de radio magic care sincronizeaza mai multe frencente si voci cu instrumente din trecut si  viitor, un fel de blend al  genurilor muzicale contemporane si  pune in valoare aceasta colectie de melodii extraordinare.

Este un fel de hyper-modernism folk. Este DJ Faramita Lambru criogenizat si trezit ieri, pus intr-un studio digital sa orchestreze muzica pentru Lori.

In plus, odata cu lansarea CD-ului ‘IubiLand”, Loredana aduce si primul concert 3D din Romania, un material filmat cu cea mai noua tehnologie 3D cu o camera prototip.

Andrei Ştefan Ropcea (n. 23 mai 1983, Piteşti), cunoscut sub numele de scenă Randi, este un cântăreţ şi producător muzical român. Din 2005 până în prezent este membru al formaţiei dance româneşti Morandi, alături de Marius Moga. Începând cu anul 2011, Andrei a debutat în cariera solo sub numele scenic Randi şi tot atunci el şi-a deschis propria casă de discuri, „Famous Production”.

YouTube video

De mic era pasionat de muzică şi a început să studieze muzica încă din şcoala generală. A absolvit liceul de arte «Dinu Lipatti», unde a studiat fortepiano.

În 2005, cariera lui Randi a luat un curs ascendent. Odată cu formarea proiectului Morandi, împreună cu Marius Moga, a lansat hituri care le-au adus succesul atât în România, cât şi în alte ţări din Europa. Proiectul a fost unul de succes, băieţii obţinând performanţe marcante:

  • 8 single-uri pe locul 1 (în topuri locale şi internaţionale)
  • 2 milioane de copii ale albumului de debut (Reverse) vândute
  • 2 nominalizări la MTV Europe Music Awards pentru cel mai bun debut (în 2005 şi 2006)
  • Piesa „Angels” a fost cel mai downloadat produs digital în Rusia şi Ucraina.

A urmat o perioadă productivă în care băieţii de la Morandi au lansat 3 albume în 3 ani: „Reverse” în 2005, „Mind Fields” în 2006 şi „N3XT” în 2007. Formaţia s-a bucurat de popularitate în peste 20 de ţări datorită unor hituri ca „Beijo”, „Falling Asleep”, „Angels”, „Save Me” sau „Colors”. Au concertat mult în Europa de Est şi au primit numeroase premii:

  • Best Song @ MTV Romania Music Awards 2006
  • Best Video @ MTV Romania Music Awards 2006
  • Best Romanian Act @ MTV Europe Music Award 2008
  • Best International Act @ Eska Music Awards 2008
  • Best International Hit Polonia @ Eska Music Awards 2009
  • Best International Song @ Musiq1 Music Awards 2009
  • Triple Platinum Disc în Rusia pentru albumul N3XT

În octombrie 2011, Randi a lansat „Anybody”, primul său videoclip din cariera solo.

În octombrie 2014 Randi a lansat videoclipul piesei „Prietena ta”, în colaborare cu Uddi şi Nadir. În videoclip Randi joacă rolul unui ospătar care se îndrăgosteşte de o tânără, iubita unui businessman bogat, rol jucat de Dragoş Stemate. Drept urmare Randi este bătut crunt în plină stradă de iubitul fetei.

Pe 7 aprilie 2015 a lansat piesa „Visător”.

Pe 8 iunie 2015 a lansat piesa „Până vara viitoare”, care este o colaborare cu Jo. În videoclip, Randi reprezintă un vampir „vegetarian”. „A fost greu că ne-am întins pe două zile şi o noapte şi am filmat fără pauză, dar ne spuneam în continuu că merită, merită, merită”, a declarat Jo despre munca depusă la realizarea videoclipului.

Înafară de cariera solo proprie, Randi este producător muzical al proiectelor Shaka Muv (Miruna) şi Mishelle, dar şi compozitor şi textier. Acesta a compus, atât muzica cât şi versurile, pentru piesele „What If” şi „Ray of Light” interpretate de Mishelle.

 Liviu Teodorescu (n. 12 iulie 1992, Bucureşti) este un cântăreţ, compozitor şi actor român care a devenit cunoscut după participarea la emisiunea-concurs Vocea României. Liviu Teodorescu s-a născut în 12 iulie 1992, în Bucureşti. În 2006, Teodorescu a participat la Eurovision-ul copiilor, unde a făcut parte alături de Alina Eremia din grupul „Numai cu acordul minunilor”. În 2011 acesta a intrat la Conservator, secţia Compoziţie muzică uşoară. Teodorescu cântă la pian şi la chitară. Tot în 2011, Teodorescu a participat la primul sezon al emisiunii Vocea României, unde a fost în echipa lui Marius Moga.

YouTube video

YouTube video

După participarea la Vocea României, în martie 2012, Teodorescu a fost invitat să joace în serialul Pariu cu viaţa, unde a interpretat propriul rol, intrând totodată şi în trupa Lala Band. În aprilie 2012, Teodorescu a compus piesa „Little bit of love” special pentru serialul de la ProTV.

În 2013, Teodorescu a părăsit Lala Band. După plecarea din trupă, Teodorescu a lansat melodia, „Eşti piesă”, care s-a bucurat de un mare succes în rândul fanilor. Aceasta a fost compusă de Marius Moga şi produsă în studioul deMoga Music Mai târziu, Teodorescu a colaborat cu Andra pentru piesa „Aşa e dragostea”. Tot în 2014, artistul a lansat şi single-ul „Un loc în viaţa ta” marca deMoga Music, iar videoclipul, în regia lui Iulian Moga.

În 2015, Teodorescu a colaborat cu Robert Toma şi Adda pentru piesa „Tot ce-a mai rămas”.După această colaborare, Teodorescu a lansat două piese: „În braţele tale”, cu care a intrat în Top 5 pe Youtube, la doar câteva zile după lansare şi „Târziu”.

În 2016, Teodorescu a câştigat cel de-al nouălea sezon al emisiunii-concurs Te cunosc de undeva! Tot în acest an, artistul a lansat piesele „Dor de ea, „Gelos”şi „Cine m-a pus”. Teodorescu a colaborat cu fratele acestuia, Matei Teodorescu şi cu Adda pentru piesa „Matematica iubirii” dar şi cu Sore pentru piesa „Adu-mi aminte să te uit”, compusă în studiourile HaHaHa Production. Textul piesei a fost scris de Sore, Teodorescu şi Robert Toma.

În 2017, Teodorescu, împreună cu dansatoarea profesionistă Marica Derdene, s-a clasat pe podium în cadrul emisiunii-concurs Uite cine dansează!

IRINA RIMES sau IRINA REMESH si s-a nascut la SOROCA loc istoric  in REPUBLICA MOLDOVA. S-a mutat mai intai in CHISINAU. Si-a facut ucenicia in ale cantatului pe la diverse concursuri si festivaluri unde a dovedit ca are talent pentru muzica.

Artistii ei preferati sunt THE WEEKEND,THE MUSE,SIA si normal RIHANNA. IRINA RIMES a participat la FABRICA DE STARURI 3 in REPUBLICA MOLDOVA. Nu a ajuns in finala dar lumea a aflat de ea. Pana acum a tot facut naveta CHISINAU BUCURESTI si dupa patru ani de naveata IRINA s-a mutat in capitala.

Melodiile IRINESC au versuri deosebite. Canta cu bucurie despre dragoste si despre tot ce aduce omului. Mai ieri , IRINA isi lansa primul videoclip numit „ILUZII DESARTE”.

O meldie frumoasa si trista un videoclip reusit unde l-a avut in postura de iubit pe modelul IURIE CAZAC.
IRINA este o fata muncitoare si dornica de recunoastere. Talent are  e nevoie de o buna si corecta promovare.

Si de ce nu atunci vom vorbi de o noua aparitie in SHOWBIZ. Amintim aici cateva din melodiile de succes de pana acum ale IRINEI RIMES.

THAT’S MY LIFE, DRAGUL MEU LICEU, M-AI PIERDU melodia cu care a participat la EUROVISION MOLDOVA 2012, SIMPLY LOVERS, REASON TO BELIEVE.

Atentie la melodia si videoclipul SIMPLY LOVERS pentru ca spune IRINA  descrie perfect dorinta ei de dragoste si se regaseste  cu totul. Nu vorbeste prea mult despre ANDY iubitul ei prefera sa spuna ca sunt un cuplu obisnuit.

Ce-i drept sunt un cuplu dragut.! Ba chiar figureaza intr-un top al celor mai frumoase cupluri de artisti din REPUBLICA MOLDOVA.

IRINA RIMES acolaborat in MOLDOVA cu artisti ca ION LINKOVSCHI si EL RADU la piesa „GIMME REASON TO BELIEVE.

Moldoveanca a absolvit  ACADEMIA DE MUZICA, TEATRU si ARTE PLASTICE din CHISINAU.

IRINA RIMES vrea sa faca muzica de calitate si sa incerce sa schimbe gusturile in materie de muzica a publicului. Si noi credem ca are mari sanse sa o faca.

RUBY sau Ana Claudia Grigore s-a născut în Medgidia pe 28 ianuarie, 1989; are un frate mai mic pe nume Andrei. A absolvit liceul de muzică „Dinu Lipatti”, secţia Arta Actorului, după care a lucrat în domeniul jurnalismului, fiind redactor la două reviste; în prezent este studentă la Jurnalism.

YouTube video

YouTube video

Ruby şi-a ales numele de scenă după un cântec al formaţiei engleze Kaiser Chiefs. A susţinut primul ei concert într-un club din Germania, devenind prima interpretă română care s-a lansat în străinătate. Primul ei disc single, încadrat în genul muzicii de club, „Touch Me” (2010), s-a bucurat de succes în Turcia. În acelaşi an, Ruby a lansat cel de-al doilea disc single al său, „Get High”, în colaborare cu cântăreţul spaniol Juan Magan. Piesa „Touch Me” a fost nominalizată la premiile britanice Online Music Awards din 2011, la categoria „Best Dance Act”.

În februarie 2011, Ruby a început colaborările cu HaHaHa Production, lansând piesa „Party Hard”. La începutul anului 2012, a lansat un alt disc single intitulat „Miracle of Love”. Piesa a beneficiat şi de un videoclip în regia lui Iulian Moga şi a intrat în clasamentul naţional Romanian Top 100, atingând poziţia maximă cu numărul 31. În toamna lui 2012, Ruby a lansat primul disc single în limba română, „Stinge lumina”, produs de Alex Velea şi HaHaHa Production. Un videoclip regizat de Radu Aldea a fost lansat deodată cu piesa. „Stinge lumina” este, până în momentul de faţă, cel mai de succes disc single al lui Ruby în România, atingând repede poziţia maximă cu numărul 18. A fost lansată şi o variantă în limba engleză a piesei, „Turn Off the Lights”, precum şi un alt videoclip, realizat tot de Radu Aldea.

În 2014 lansează „De la distanţă”, în regia lui Lazar Cercel. Piesa are succesul scontat, iar artista câştigă aprecierea unui nou target de ascultători, cel al genului pop.

În acelaşi an lansează un nou clip, „Tu (Inima şi Sufletul), tot o piesă pop, care o consolideză pe artistă în piaţă.

În februarie 2015 Ruby a lansat un nou videoclip, „Nu pune la suflet” în colaborare cu What’s Up, produs în studiourile deMoga. Piesa care a staţionat pe locul 1 timp de 6 săptămâni în Romanian Top 100 şi 16 săptămâni în top 10. Totodată a strâns peste 24.000.000 de vizualizări pe Youtube.

Tot în februarie 2015, Ruby participă la reality show-ul, „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, difuzat de PRO TV şi care obţine o medie a rating-ului de 12,5% şi un share de 24,1 pe publicul naţional, iar artista ajunge în finală ieşind pe locul III.

Imediat după ce s-a întors din Africa de Sud lansează împreună cu Dorian Popa şi Cătălin Moroşanu piesa, „Lasă cucu-n pace”, care devine un adevărat fenomen online strângând peste 17.000.000 de vizualizări.

La sfârşitul lunii septembrie 2015, lansează un nou single alături de Dorian Popa, „Bună, ce mai zici?” piesa care reuşeşte să strângă în doar 3 săptămâni peste 10.000.000 de vizualizări pe Youtube şi să ajungă în primele 10 poziţii ale Romanian Top 100.

[nggallery id=4106]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea