Foto/Video: A nins la Arieșeni. La Vârtop viscolește, iar munții sunt acoperiți cu un strat fin de zăpadă

În unele zone iarna și-a intrat în drepturi. Încă de la primele ore ale dimineţii de duminică, la munte, în județul Alba, a început să ningă, aşa cum prognozau meteorologii, care au emis un Cod Galben pentru vânt şi ninsori. Stratul de zapada a ajuns deja la câțiva centimetri, iar temperaturile au scazut sub zero grade Celsius.

V-aţi pregătit cojoacele? La gradele negative care s-au înregistrat, în zonele de munte a venit iarna, în ciuda datei din calendar. Stratul de omăt ajunge deja la câţiva centimetri, iar hornurile caselor fumegă fără oprire, semn că în sobe duduie lemnele.

În zonele de munte, toamna a dispărut din calendar. De la zilele călduțe de toamnă, oamenii s-au trezit în mijlocul iernii. Lemnele deja pârâie în sobele încărcate, iar localnicii și-au scos din dulapuri cele mai groase haine.

Cu temperaturi sub limita înghețului, nici nu-i de mirare că iarna timpurie a acoperit munții cu un strat fin de zăpadă. Primul din acest sezon.

Turiştii care vor să se aventureze la Arieșeni în această perioadă sunt sfătuiţi să-şi echipeze maşinile corespunzător, cu cauciucuri de iarnă, cu lanţuri, dar şi alte echipamente care, la un moment dat, îi pot scoate din necaz.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...