Foto/Video: A nins la Arieșeni. La Vârtop viscolește, iar munții sunt acoperiți cu un strat fin de zăpadă

În unele zone iarna și-a intrat în drepturi. Încă de la primele ore ale dimineţii de duminică, la munte, în județul Alba, a început să ningă, aşa cum prognozau meteorologii, care au emis un Cod Galben pentru vânt şi ninsori. Stratul de zapada a ajuns deja la câțiva centimetri, iar temperaturile au scazut sub zero grade Celsius.

V-aţi pregătit cojoacele? La gradele negative care s-au înregistrat, în zonele de munte a venit iarna, în ciuda datei din calendar. Stratul de omăt ajunge deja la câţiva centimetri, iar hornurile caselor fumegă fără oprire, semn că în sobe duduie lemnele.

INFORMARE COVID-19

În zonele de munte, toamna a dispărut din calendar. De la zilele călduțe de toamnă, oamenii s-au trezit în mijlocul iernii. Lemnele deja pârâie în sobele încărcate, iar localnicii și-au scos din dulapuri cele mai groase haine.

Cu temperaturi sub limita înghețului, nici nu-i de mirare că iarna timpurie a acoperit munții cu un strat fin de zăpadă. Primul din acest sezon.

Turiştii care vor să se aventureze la Arieșeni în această perioadă sunt sfătuiţi să-şi echipeze maşinile corespunzător, cu cauciucuri de iarnă, cu lanţuri, dar şi alte echipamente care, la un moment dat, îi pot scoate din necaz.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...