Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto/Video: A nins la Arieșeni. La Vârtop viscolește, iar munții sunt acoperiți cu un strat fin de zăpadă

Ziarul Unirea

Publicat

în

În unele zone iarna și-a intrat în drepturi. Încă de la primele ore ale dimineţii de duminică, la munte, în județul Alba, a început să ningă, aşa cum prognozau meteorologii, care au emis un Cod Galben pentru vânt şi ninsori. Stratul de zapada a ajuns deja la câțiva centimetri, iar temperaturile au scazut sub zero grade Celsius.

V-aţi pregătit cojoacele? La gradele negative care s-au înregistrat, în zonele de munte a venit iarna, în ciuda datei din calendar. Stratul de omăt ajunge deja la câţiva centimetri, iar hornurile caselor fumegă fără oprire, semn că în sobe duduie lemnele.

În zonele de munte, toamna a dispărut din calendar. De la zilele călduțe de toamnă, oamenii s-au trezit în mijlocul iernii. Lemnele deja pârâie în sobele încărcate, iar localnicii și-au scos din dulapuri cele mai groase haine.

Cu temperaturi sub limita înghețului, nici nu-i de mirare că iarna timpurie a acoperit munții cu un strat fin de zăpadă. Primul din acest sezon.

Turiştii care vor să se aventureze la Arieșeni în această perioadă sunt sfătuiţi să-şi echipeze maşinile corespunzător, cu cauciucuri de iarnă, cu lanţuri, dar şi alte echipamente care, la un moment dat, îi pot scoate din necaz.

https://youtu.be/Iw05fbD6Uek

[nggallery id=4777]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea