Rămâi conectat

Sport

FOTO:Victorie la debutul în cupele europene *CSU Alba Iulia-Piešťanské Čajky 71-44

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Data de 13 noiembrie 2013 va rămâne în istoria sportivă a judeţului Alba. Formaţia de baschet feminin, CSU Alba Iulia devine prima reprezentantă a judeţului nostru care participă într-un duel european.

Sala Universităţii plină, suportul fanilor, jocul bun şi atitudinea jucătoarelor au fost ingredientele perfecte pentru un debut fulminant în cupele europene. Deşi în prima parte a jocului, emoţiile şi-au spus cuvântul pentru majoritatea jucătoarelor lui Miroslav Popov, baschetbalistele universitare au reuşit să pună control pe joc şi să fructifice fiecare avantaj pe tabelă. Scorul pe sferturi a fost de: 18-15, 19-17, 17-5 şi 17-7. „Era foarte important să câştigăm acest prim meci din cupele europene, mai ales că am jucat pe teren propriu. Nu ştiam absolut nimic despre adversarele pe care le-am întâlnit, însă le-am descoperit pe parcurusul partidei. A fost o primă repriză interesantă, însă în momentul când am schimbat defensiva, slovacele nu au putut ţine ritmul şi ne-am distanţat. Le felicit pe fete pentru victorie şi pe fanii noştri care au creat o atmosferă foarte frumoasă. Pe viitor mai avem de lucrat puţin în ofensivă, în special la duelurile unu la unu. Cred că putem merge mai departe în această competiţie”. a declarat Miroslav Popov, tehnicianul formaţiei CSU Alba Iulia.

*Debut întârziat din cauza slovacelor care au întârziat 

Meciul a început cu 15 minute mai târziu deoarece delegaţia slovacilor a confundat ora din România cu cea din Slovacia. Astfel baschetbalistele din Slovacia au ajuns la sala din Alba Iulia, abia la 17.30. Pentru gazde au înscris Chastity Reed – 14 puncte, Sasa Cadjo – 13, AnneMarie Părău, Larisa Toma – 8, Ildiko Nagy, Khadijah Wittington şi Jovana Vujoje – câte 6, Alexandra Uiuiu – 4, Tiffany Brown – 3. „A fost un meci greu şi ne aşteptam să fie aşa. S-a văzut puţin tracul fetelor la acest debut în cupele europene de pe teren propriu. Ne-am dorit această victorie în faţa propriilor fani şi ma bucur că am reuşit-o. Sper să continuăm această serie buna, atât în campionat cât şi în cupele europene. Cred că victoria de astăzi ne-a calificat deja în final four-ul competiţiei europene”. a declarat Bogdan Duma, preşedintele Consiliului de Administraţie al CSU Alba Iulia.

*Defilare după pauza mare

Dacă la jumătatea meciului, diferenţa a fost de numai 5 puncte (37-32), partea scundă a fost o distracţie pentru studente, ce au profitat din plin de căderea vizitatoarelor, ce au mai marcat în 20 de minute numai 12 puncte!

CSU Alba Iulia se mai află în grupa de calificare a Ligii Europei Centrale cu ICIM Arad, Flying Foxes SVS Post Wien (Austria), Valosun KP Brno (Cehia) şi Piešťanské Čajky (Slovacia). Următorul meci al echipei din Cetatea Marii Uniri este programat marţea viitoare, în deplasare, contra formaţiei Valosun KP Brno. În celălalt meci din CEWL programat ieri, Flying Foxes SVS Post Wien a trecut de Valosun KP Brno cu scorul de 82 la 50.

*Gabarit sporit pentru… Turbova!

Încă de la încălzire a surprins jucătoarea vizitatoare cu numărul 13, cu un nume parcă predestinat Lucia Krc-Turbova. De ce? Pentru că slovaca s-a remarcat prin talia demnă de o halterofilă, sau concurentă la powerlifting, nicidecum adecvată unei baschetbaliste. Uimirea a fost şi mai mare când Turbova a dat drumul la motoare şi în primele 20 de minute s-a aflat în prim.plan pe parchet, cu 6 puncte, 8 recuperări şi un indice 7 de eficienţă în cele 14 minute petrecute pe parchet. vorba unui hâtru, pe cântar domnişoara face cât Părău, Vukoje şi Uiuiu la un loc…

Până la final, baschetbalista cu „gabarit depăşit”, ce are 24 de ani şi 1,85 înălţime s-a dovedit a doua marcatoare a oaspetelor, cu 8 puncte şi 13 recuperări, şi eficienţă 8, în cele 31 de minute cât a evoluat

[nggallery id=653]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea