Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTOGRAFII INAUGURARE: Investiții de peste 2,5 milioane de lei, în străzi ale cartierului Partoș din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

inaugurare strazi07Lucrările de modernizare a șapte străzi ale cartierului Partoș din Alba Iulia au fost finalizate, iar recepția lor a avut loc astăzi, de la ora 11.00, pe strada Dacilor, unde au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale, primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu și reprezentanți ai firmei executante.  

Obiectivul supus recepției face parte din proiectul Modernizarea Drumurilor Aparținătoare Municipiului Alba Iulia, respectiv Micești, Bărăbanț Oarda și Partoș.

Cele șapte străzi inaugurate sunt colaterale Străzii Regimentul V Vânători (după pasarela peste calea ferată, drumul Alba Iulia – Sebeș), au o lungime totală  de 2,75 km cu o suprafață totală de 18.100 și se numesc: Dacilor, 11 Iunie, Digului, Ana Ipătescu, Lupa Capitolina, Gemenilor, și Liliacului.

La proiectarea elementelor geometrice s-a ținut cont de configurația inițială a terenului, de limita dintre proprietățile private și de condițiile hidrologice locale.

inaugurare strazi02Pe toate străzile din cartier s-a avut în vedere ca partea circulabilă să fie de minim 4,50 metri cu pantă transversală de 1,5-3%, iar profilul longitudinal să asigure suprafețe de rulare plane și posibilitatea scurgerii apelor pluviale. Sistemele rutiere realizate sunt specifice pentru străzi de categoria III și IV, iar stratul rutier de uzură pentru carosabil și trotuare este format din pavele de beton vibropresat. Scurgerea apelor se realizează prin șanțuri și rigole, iar evacuarea acestora se face prin puțuri absorbante sau canale colaterale existente în zonă. Totodată au fost realizate canale tehnice subterane în vederea amplasării rețelelor edilitare în lungime totală de 5.500 ml pe ambele părți ale străzii.

Pentru siguranța circulației au fost prevăzute indicatoare de semnalizare rutieră și s-a marcat axul străzilor și trecerile de pietoni

Valoarea totală de execuție a străzilor din cartier este de 2.579.183,02 lei.

[nggallery id=2126]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea