Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO:Geniul lui Eminescu, mereu viu în inimile albaiulienilor. Depuneri de coroane la bustul poetului de pe Aleea Scriitorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Depuneri de coroane la bustul lui Eminescu de pe Aleea Scriitorilor Alba Iulia04Astăzi, 14 iunie, în preziua comemorării celor 124 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, la bustul poetului de pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia a avut loc un moment intitulat „Remember Eminescu”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba. Au participat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, subprefectul Cornel Murg, bibliotecare, oameni de cultură, şefi ai unor instituţii publice, precum şi un grup de elevi de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, însoţit de prof. Miruna Furdui.

După ce s-au depus coroane la bustul „Luceafărului”, în deschidere, poetul Ion Mărgineanu a adus un elogiu poetului naţional, afirmând că geniul lui Eminescu nu trebuie comemorat, ci aniversat în fiecare an prin astfel de întâlniri, pentru că Eminescu este viu în sufletele noastre. Scriitorul a făcut o pledoarie pentru Depuneri de coroane la bustul lui Eminescu de pe Aleea Scriitorilor Alba Iulia01protejarea limbii române şi promovarea valorilor naţionale. Apoi, elevii au citit poezii, iar Corul „Speranţa” a readus în atenţia participanţilor melodii pe cunoscute versuri eminesciene, culminând cu cântecul „Rugăciune”, interpretat de prof. Elena Popa, dirijorul corului. Recitalul de poezie a avut şi un moment liric deosebit, semnat de bibl. Felicia Colda, care a recitat o poezie pe care Nichita Stănescu a dedicat-o memoriei lui Mihai Eminescu.

La final, la iniţiativa poetului Ion Mărgineanu, copiii au strigat în cor „La mulţi ani, domnule Eminescu!”. Manifestările omagiale vor continua luni, 17 iunie, la ora 10.00, la Biblioteca Judeţene „Lucian Blaga” Alba urmând să se desfăşoare activitatea interactivă „Eminescu şi copiii”, la care vor participa elevii înv. Delia Vâceanu, de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia. Va urma un moment muzical susţinut de Cristian Pop şi Darius Clamba, elevi la clasa de violoncel a prof. Maria Mărginean de la Liceul de Arte.

Marţi, 18 iunie, la ora 10.00, tot la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” va avea loc vizionarea filmului „Doi prieteni: Eminescu şi Creangă”, spectatori fiind elevii pregătiţi de înv. Adriana Toma (Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş”).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea