Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Ziua Mondială a Poeziei, la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș: Recital de muzică și versuri și expoziție de grafică și desen

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Mondială a Poeziei, la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș: Recital de muzică și versuri și expoziție de grafică și desen

Pentru elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic Ocna Mureș „Ziua Mondială a Poeziei” a însemnat o zi a bucuriei sufletești, prilejuită de momentul cultural-artistic realizat de poetul Ioan Hădărig, prof. Marius Moga și de elevi din Clubul „Prietenii Bibliotecii”.

Omul de cultură Ioan Hădarig, director al Centrului Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud a făcut, la începutul întâlnirii, referiri la „cuvânt” și la ceea ce înseamnă poezie. A prezentat, apoi, o parte din volumele editate în cadrul Centrului Multicultural și Revista Astra aiudeană, coordonată de prof. Despina Stanciu. Lectura domniei sale, din volumul „Poems/Poeme”, de Ioan Hădărig, a marcat cel mai emoționant moment al evenimentului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: FOTO Performanță triplă la olimpiade pentru un elev din Apuseni: David Dragoș, calificare la faza națională de matematică și chimie și locul doi la informatică

Profesorul Marius Moga a susținut un recital de muzică pe versurile poeților: Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Livia Rebreanu Hulea, Adrian Păunescu.

Biblioteca Școlară a organizat o expoziție cu lucrările de grafică și desen ale elevului Alexandru Danciu și cu fotografiile elevilor: Roberto Prodan, Bogdan Imbrea, Darius Popa, Diana Aleman, Daiana Bornemitza, Szilard Vigh și Mădălin Sabău, de la Cercul de Fotografie.

Elevii Cercului de Muzică: Andreea Răduleț, Ramona Puteanu, Sorin Gașpar, Andrei Stoica, Duțu Grasian au prezentat un recital muzical pe versuri de dragoste. Nicolae Iriza și Samuel Sechel ne-au impresionat cu moment muzical de jazz la chitară bass și tobe.

De la Cercul de poezie, Daniela Maiuș a debutat cu primele versuri, iar Sorina Teodora Puia și-a recitat versurile publicate în Antologia „Conexiuni”. Poetul Ioan Hădărig și prof. Marius Moga au apreciat activitatea cultural-artistică a elevilor prezentați și au propus o colaborare mai strânsă, în cadrul parteneriatul dintre Liceul Tehnologic Ocna Mureș și Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud, care se derulează de aproximativ de 15 ani.

Luminița Bugan, bibliotecară


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea