Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Ziua Grădinarului, la Leorinț, moment care sărbătorește munca și pasiunea pentru agricultură

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO VIDEO| Ziua Grădinarului, la Leorinț, moment care sărbătorește munca și pasiunea pentru agricultură

Astăzi, 3 septembrie 2023, localitatea Leorinț, parte a comunei Rădești din județul Alba, a fost gazda celei de-a XIV-a ediții a „Zilei Grădinarului.” Evenimentul a reunit legumicultorii din zonă, dar și cei care apreciază gustul autentic al legumelor românești de calitate, într-o sărbătoare ce sărbătorește munca și pasiunea pentru agricultură.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Această sărbătoare, cunoscută sub numele de „Sărbătoarea Grădinarului Leorinț,” a fost organizată de Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Pe Mureș și pe Târnave” în colaborare cu Primăria Comunei Rădești, sub conducerea primarului Alin Nicula și cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

Evenimentul a strâns o mulțime numeroasă de participanți, în special din comunitatea Leorinț, dar și din orașul Aiud și din alte localități din împrejurimi. Participanții au avut ocazia să admire o expoziție impresionantă de legume proaspete și să descopere cele mai mari și mai frumoase exemplare cultivatate de legumicultorii locali pe zecile de hectare de teren din zona lunca Mureșului.

YouTube video

În plus față de expoziția de legume, evenimentul a oferit și un program artistic bogat, care a inclus recitaluri ale ansamblurilor folclorice locale, precum „Doina Ampoiului,” „Dor Teiușan,” „Tradiții Uiorene,” „Flori de Mai,” „Pipaks,” „Hopârteanca,” „Plaiuri Noșlăcane,” și un concert susținut de formația Canto Melody. Printre artiștii și păstrătorii folclorului local prezenți la eveniment s-au numărat Alexandra Togănel, Denisa și Nicușor Balu, Alexandru Bărăștean, Ana Maier, Alexandra Vanc, Marinela Baba, Raluca Dulău, Ana Frățilă, Alesia Vornicu.

Sărbătoarea a fost un prilej excelent pentru vizitatori de a gusta din delicioasele preparate gătite cu grijă de gospodarii leorințeni. Ceaune uriașe au fost pline cu delicii culinare precum zacuscă, gulaș de vițel, tocană de carne de oaie și berbecuț. Vestita zacuscă, preparată din legume proaspete, a fost unul dintre mândriile locale și a fost apreciată de vizitatori.

Festivitățile, spectacolul folcloric și focul de artificii au încântat participanții și au creat o atmosferă de sărbătoare care a durat până târziu în noapte. „Ziua Grădinarului” a fost nu doar o sărbătoare a muncii, ci și o ocazie de a celebra tradițiile și bucuriile comunității din Leorinț, unde legumele crescute cu pasiune și pricepere sunt adevărate comori ale pământului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea