Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: ,,Ziua Grădinarului” din Leorinț. Paradă a portului popular, recitaluri ale formațiilor artistice și soliștilor de muzică populară, ceaune cu gulaș și… puțină zacuscă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

,,Ziua Grădinarului” din Leorinț a atras și la această ediție sute de participanți. Paradă a portului popular, recitaluri ale  formațiilor artistice și soliștilor de muzică populară, ceaune cu gulaș și… puțină zacuscă.

O nouă ediție a ,,Zilei Grădinarului” s-a consumat astăzi pe terenul ,,Național” din Leorinț, manifestare(mai săracă față de altă dată), organizată de Consiliul Local și Primăria din Rădești, în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală ”Pe Mureș și pe Târnave”.

Conform programului, evenimentul a fost deschis la ora 14.00, de către primarul Rădeștiului, Alin Nicula și a debutat printr-o paradă a grădinarilor și ansamblurilor participante, după care a început spectacolul folcloric în cadrul căruia și-au dat concursul: echipa de dansuri maghiare din Ciumbrud, formațiile și ansamblurile artistice din Hopârta, Cununa Fărăului, Aiudul de Sus, Dor Teiușan, Tradiții Uiorene, Flori de mai- Rădești, Obârșia Blaj.

Au evoluat soliștii: Georgiana Veta, Mara Pușcaș, Marinela Baba, Maria Marcu. Prezentarea programului, de excepție și de această data, a fost realizată de profesoara Laura Popa – directoarea Școlii Gimnaziale Rădești. Manifestarea a fost onorată de președintele Consiliului județean Alba, Ion Dumitrel, deputații Florin Roman și Sorin Bumb. De menționat faptul că au lipsit frumoasele și bogatele expoziții de legume care îmbogățeau peisajul sărbătorii în anii precedenți.

Lipsa acestora s-a datorat potrivit sătenilor, grindinei din această vară, care a devastat sute de hectare de grădini ale harnicilor fermieri din această zonă. S-a găsit din plin tradiționalul și gustosul gulaș, pregătit în ceaune de către gospodarii acestor locuri, un produs servit cu placer de numeroși participanti.

   (C.P.)

 [nggallery id=4603]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea