Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Ocna Mureș: Momente artistice, recitaluri și expoziție de carte tematică și goblenuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită la Ocna Mureș prin momente artistice, recitaluri și expoziție de carte tematică și goblenuri și multe altele.

La Casa de Cultură „Ion Sângerean” din comunitate, ne-am întâlnit cu Eminescu într-un spectacol de calitate, oferit celor care respectă și care și-au făcut timp să fie prezenți la o astfel de manifestare. Un public avizat, de la profesori la elevi sau persoane din diferite domenii, a apreciat fiecare punct prezentat.

Programul întocmit echilibrat a cuprins piese corale prin grija Corului DORULEȚ, dirijor, prof. Eva Forika, evocarea vieții și activității poetului, recitări organizate cu elevi de gimnaziu, prof Victoratos Teodora, sau lectura unor versuri eminesciene de către elevi de liceu, apropiați de poezie.

Un punct care a ținut sala „cu sufletul la gură” a fost prezentarea de înaltă ținută a unor momente mai puțin cunoscute din viața poetului. Profesorul Popovici Pantilimon, așa cum ne-a obișnuit, a scos la lumină din arhivele Bibliotecii Centrale Universitare Cluj, biblioteca online, „Legătura lui Eminescu cu Transilvania”, reflectată în „Periodicele românești”. Informațiile foarte prețioase, răscolitoare uneori, bine structurte, au fost expuse într-un mod plăcut, pe înțelesul tuturor, dar cu mare profesionalism.

Ziua Culturii Naționale a reunit și mici dansatori din Ansamblul „Tradiții Uiorene”, instructor Liana Stoica, soliști vocali- Vesa Georgiana și Hoca Sonia, acompaniate la pian de prof. Levente Szocs, expoziție de carte tematică și tablouri de broderie artistică, tip goblen, oferite publicului de creatorul popular Maria Anca din com Livezile și prof. Rasa Maria.

Remarcabil este faptul că în sala de spectacol s-au aflat, alături de profesori, elevi de gimnaziu și de liceu, care au răspuns provocării lansate de pe scenă, într-o recitare interactivă a mai multor fragmente de poezie eminesciană.

O zi marcată așa cum se cuvine, Ziua Culturii Naționale!

Aducem mulțumiri
Corului Doruleț
Prof. Eva Forika
Prof. Victoratos Teodora
Prof. Popovici Pantilimon
Ansamblului Tradiții Uiorene
Elevilor recitatori
Soliștilor vocali
Prof. Levente Szocs
Prezentatorului
Publicului

Organizator, Președinte Asociația Corală DORULEȚ,
Prof Elena Cărunta


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL într-o locuință din Alba Iulia: O femeie din Câmpeni a fost agresată de către fostul soț

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL într-o locuință din Alba Iulia: O femeie din Câmpeni a fost agresată de către fostul soț O femeie din Câmpeni, de 34 de ani, a fost agresată de către fostul soț, în urma unor discuții contradictorii, într-o locuință din Alba Iulia. Polițiștii i-au făcut ordin de restricție provizoriu. Potrivit IPJ Alba, la data de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea