Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Traficul infernal de pe Alba Iulia – Sebeș va rămâne doar o amintire urâtă. Au început lucrările la DJ 107 A, porțiunea Pâclișa – Vurpăr, variantă ocolitoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asocierea Newamport Asfalt SRL – Wasphalt PLT Londra Sucursala Cluj-Napoca, care a câștigat licitația pentru reabilitarea DJ 107 A, porțiunea Pâclișa – Vurpăr, a început lucrările, iar termenul de finalizare este de șase luni.

În contextul în care în viitorul apropiat sau îndepărtat se vor finaliza și lucrările la lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde de la Sebeș la Pârâul Iovului, traficul de pe DN 1 dintre cele două importante municipii va deveni doar o amintire urâtă. În prezent, la cele mai aglomerate ore, cei 15 kilometri se parcurg în mai bine de 60 de minute.

YouTube video

Drumul Județean 107 A va fi foarte util, astfel, pentru șoferii care fac naveta Alba Iulia – Sebeș, dar și o bună variantă ocolitoare pentru cei care vor veni de 1 decembrie să sărbătorească Centenarul în orașul în care s-a decis unirea Transilvaniei cu România. Conform contractului și conform celor declarate de către CJ Alba, lucrările trebuie terminate înainte de 1 decembrie.

Lucrările la drumul județean 107 A, de la ieșire din Pîclișa până la intrare în Vurpăr, vor fi executate cu puțin peste 3 milioane de lei, fără TVA, de către Asocierea Newamport Asfalt SRL – Wasphalt PLT Londra Sucursala Cluj-Napoca.

Consiliul Județean Alba a dat ordinul de începere a lucrărilor în luna mai. Termenul de finalizare este de 6 luni, iar porțiunea de circa 4 kilometri este singura rămasă neasfaltată din întregul drum lung de 26 de kilometri.

În cadrul proiectului de execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții – ”Modernizare drum județean DJ 107A: Alba Iulia – Pârâu lui Mihai – Vurpăr – Câmpu Goblii – Dealu Ferului – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău – lim. jud. Hunedoara”, pe sectorul cuprins între km 4+18.00 – km 8+118.00 se vor executa: lucrări de modernizare a drumului județean prin îmbunătățirea elementelor geometrice, aplicarea unei îmbrăcăminți rutiere moderne, execuția dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajare intersecții cu drumurile laterale.

[nggallery id=5778]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea