FOTO, VIDEO. Traficul infernal de pe Alba Iulia – Sebeș va rămâne doar o amintire urâtă. Au început lucrările la DJ 107 A, porțiunea Pâclișa – Vurpăr, variantă ocolitoare

Asocierea Newamport Asfalt SRL – Wasphalt PLT Londra Sucursala Cluj-Napoca, care a câștigat licitația pentru reabilitarea DJ 107 A, porțiunea Pâclișa – Vurpăr, a început lucrările, iar termenul de finalizare este de șase luni.

În contextul în care în viitorul apropiat sau îndepărtat se vor finaliza și lucrările la lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde de la Sebeș la Pârâul Iovului, traficul de pe DN 1 dintre cele două importante municipii va deveni doar o amintire urâtă. În prezent, la cele mai aglomerate ore, cei 15 kilometri se parcurg în mai bine de 60 de minute.

Drumul Județean 107 A va fi foarte util, astfel, pentru șoferii care fac naveta Alba Iulia – Sebeș, dar și o bună variantă ocolitoare pentru cei care vor veni de 1 decembrie să sărbătorească Centenarul în orașul în care s-a decis unirea Transilvaniei cu România. Conform contractului și conform celor declarate de către CJ Alba, lucrările trebuie terminate înainte de 1 decembrie.

Lucrările la drumul județean 107 A, de la ieșire din Pîclișa până la intrare în Vurpăr, vor fi executate cu puțin peste 3 milioane de lei, fără TVA, de către Asocierea Newamport Asfalt SRL – Wasphalt PLT Londra Sucursala Cluj-Napoca.

Consiliul Județean Alba a dat ordinul de începere a lucrărilor în luna mai. Termenul de finalizare este de 6 luni, iar porțiunea de circa 4 kilometri este singura rămasă neasfaltată din întregul drum lung de 26 de kilometri.

În cadrul proiectului de execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții – ”Modernizare drum județean DJ 107A: Alba Iulia – Pârâu lui Mihai – Vurpăr – Câmpu Goblii – Dealu Ferului – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău – lim. jud. Hunedoara”, pe sectorul cuprins între km 4+18.00 – km 8+118.00 se vor executa: lucrări de modernizare a drumului județean prin îmbunătățirea elementelor geometrice, aplicarea unei îmbrăcăminți rutiere moderne, execuția dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajare intersecții cu drumurile laterale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

Marius Hategan 12 iunie 2018 at 21:13

Felicitari constructorului S.C. Newamport Asfalt S.R.L., pentru treaba facuta bine si seriozitatea de care da dovada . Cred ca este cea mai buna firma de constructii infrastructura, din judetul Alba.

Eugen Florea 12 iunie 2018 at 22:20

Felicitari pentru SC Newamport Asfalt SRL . Este cea mai buna firma pentru constructii infrastructura, din judetul Alba.

Sifredi 12 iunie 2018 at 22:38

Dar se lucreaza nu gluma, 3 oameni si un excavator. O sa fie gata autostrada mai repede in ritmul asta (2020)

Marcel Florea 13 iunie 2018 at 10:44

Felicitari pentru SC Newamport Asfalt SRL . Este cea mai buna firma pentru constructii infrastructura, din judetul Alba.

?? 13 iunie 2018 at 10:52

Parca toti au orbul gainii ! Nimeni nu vrea sa inteleaga ca traficul dintre Sebes si Alba Iulia se gatuie in Partos si nu din cauza podului. Imediat dupa podul peste Mures, in Partos, toata lumea circula doar pe banda din mijloc, pina la centura orasului Alba Iulia, pentru ca banda 1 este plina de gropi si denivelari. Chiar nu poate un mun. ca Alba Iulia sa reasfalteze acea portiune care incurca tot traficul ? Pe sensul invers, se circula cat de cat omeneste, dar spre Alba Iulia se creaza uneori cozi pina la Lancram. Trezitiva odata stimabililor !

Haules Baules 13 iunie 2018 at 13:10

Tu ai probleme grave cu logica. Dupa ce treci podul, daca ne luam dupa ce aberezi tu, ar trebui sa circul tot in coloana. Eu nu am vazut niciun blocaj intre pod si intrarea pe centura. Blocajul e DE LA POD spre Sebes. Concluzia: PODUL incetineste traficul.
P.S. Si pe sens invers sunt zile cu coloane de masini pana la Lukoil. Tot de la POD!

Pensionarul 13 iunie 2018 at 18:50

Felicitati-l ca toti primiti ceva de acolo de aia va place.

?? 13 iunie 2018 at 19:07

Doar un prost nu vede coloana creata intre Sebes si Alba Iulia aproape toat ziua, si nu invers ! Dupa ce treci podul peste Mures spre Alba Iulia, in Partos, se circula doar pe o banda si nu pe doua, pt ca una este varza ORBULE !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...