Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Spectacol de calitate în prima seară a Sărbătorii Muzicii 2015; Maria Buză, primită cu aplauze, la Alba Iulia, de un public entuziast

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărbătoarea Muzicii 2015 a debutat vineri, la Alba Iulia, cu un spectacol de calitate realizat de cvartetul de naiuri Transition, Maria Buză și Taraful George Pătrașcu. Artiștii au încântat publicul din Piața Cetății într-o seară liniștită de vară.

Sarbatoarea Muzicii 2015128Maria Buză și Taraful George Pătrașcu au făcut o incursiune prin istoria muzicii europene de la șansonetele franțuzești la profunzimea pieselor Maria Tănase, de la ecourile Marlene Dietrich la rezonanța romanțelor Ioanei Radu, oferind un spectacol grandios.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Maria Buză a precizat că a refuzat alte spectacole pentru a fi prezentă la Alba Iulia, iar prin participarea ei consideră că își îmbogățește CV-ul.

Sărbătoarea Muzicii atrage un public elevat, specializat, de nișă, dar nu neapărat numeros, la fel cum se întâmplă la alte spectacole. Primăria Alba Iulia a înțeles că este nevoie și de astfel de evenimente, considerate mai mult calitative decât cantitative.

Organizatorii au pus la dispoziția publicului 1.500 de scaune, care au fost ocupate la scurt timp după începerea spectacolului.

Sărbătoarea Muzicii pune accentul pe formule culturale contemporane şi pe capacitatea de a stimula creativitatea prin implicarea artiştilor locali, naţionali şi europeni care au o importanţă însemnată.

Sărbătoarea Muzicii continuă până în 21 iunie cu muzică 100 la sută românească

Sâmbăta, începând cu ora 21.00 – o desfăşurare impresionantă de forţe muzicale, la Traviata, un spectacol grandios montat în aer liber, în Cetate. Opera Națională Română de Stat Cluj-Napoca va transpune Cetatea Alba Carolina într-o imensă scenă de operă, un veritabil auditorium de muzică clasică, în ritmul muzicii personajelor inspirate din romanul ”Dama cu Camelii” de Alexandre Dumas fiul. Albaiulienii vor avea parte la final de un spectacol piro-muzical grandios, în deplin acord cu partitura operei.

Duminică, de la 20.30 – Ionel Tudor și Big Band-ul Radiodifuziunii Romane dau măsura exactă a talentului dus dincolo de limita pasiunii. Big Band-ul Societății Române de Radiodifuziune a fost înființat în urmă cu peste cinci decenii și a fost gazda unor maeștrii importanți, dirijori și compozitori, precum Sile Dinicu, Ionel Cristinoiu și în prezent Ionel Tudor.

[nggallery id=672]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii O parte din păgubiții din scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia au protestat din nou marți, 7 mai 2024, de data aceasta în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Citește și: Scandalul imobiliar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea