FOTO/ VIDEO: Șoareci și urechelnițe – ”pacienți – surpriză” la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Chiar dacă sunt tratați bine pentru bolile specifice de care suferă, pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud au toate șansele să se ”îmbolnăvească de nervi”, pentru că în saloane au intrat șoareci și urechelnițe. 

soareciIng. Vultur Vasile, managerul instituției a confirmat acest caz, însă a precizat că a fost găsit într-un salon un singur șoarece din cauza că ușile ar fi fost lăsate deschise.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Spitalul nostru este amplasat într-un cadru natural foarte mare, cu parc imens și toamna se mai întâmplă să intre câte un șoricel în incintă și bolnavul probabil că l-a surprins unde nu trebuie. Noi avem din punctul acesta de vedere plan de dezinsecție de dezinfecție pe care îl respectăm. Sunt capcane, tot ce trebuie. Avem materiale, tot ce este necesar pentru operațiunile acestea”, a spus Vultur Vasile.

Situația a fost descoperită după ce un tânăr internat la spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud a postat pe Facebook o filmare în care apare un şoarece în spatele unui calorifer dintr-un salon cu două paturi.

„Uite ce avem în spital. El este doar unul din cei 5 prinşi”, scrie tânărul în postarea în care a filmat un şoarece, iar postarea în care apare o urechelniţă a intitulat-o: „Trezirea de dimineaţă la spital”.

Managerul instituției susține că spitalul e amplasat într-o zonă în care trăiesc rozătoare.

”Spitalul e prevăzut cu terase pentru ca bolnavii să poată ieși pentru o gură de aer. Balcoanele sunt expuse către sud, către parc, fiind seceta aceasta mare, rozătoarele se trag către culcuș. Probabil au rămas uși deschise pe la intrări în spital. E o clădire din 1924 care nu a fost renovată de foarte mult timp. Acum suntem într-un proces de renovare”, a mai spus acesta.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a deschis o anchetă în acest caz.

Citește și VIDEO. Pacientul care a filmat șoareci în saloane, la spitalul din Aiud, continuă dezvăluirile: ”Cum arată un salon în care presa nu a avut acces”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

aiudeanul 20 septembrie 2016 at 11:49

Ar trebui ca toti soarecii astia politici sa dispara,sa redam spitalul halatelor albe, nu stimata d-na O.B.?

ambra 20 septembrie 2016 at 17:22

Institutia este in subordinea Consiliului Judetean, nu a primariei.

popitza 20 septembrie 2016 at 17:42

dsp mi-a raspuns acum cateva luni la o sesizare ca nu e nicio problema. si nu e nicio reabilitare la spital, se tin banii in cont si, la fel ca anul trecut, raman necheltuiti. vedeti cum bate vantul prin spital, ca nu se inchid usile si geamurile. iar de mancare, nu mai vorbim

Comentariile sunt oprite