Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Ședința de constituire a Consiliului Local Sebeș. Adrian Bogdan ales viceprimar

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Primăria Sebeș a început, joi, la ora 10.00, ședința dse constituire a Consiliului Local. În urma alegerilor din 5 iunie Dorin Nistor (PNL) a obținut cele mai multe voturi și va conduce administrația municipală în următorii 4 ani împreună cu un Consiliu local format din 8 membrii PNL, 5 – PSD; 3 – PRU; 1 – ALDE; 1 – Partidul Verde; 1 independent.

Adrian Bogdan
În cadrul ședinței va fi ales, prin vot secret, viceprimarul municipiului. Cel mai vehiculat nume este Adrian Bogdan, propus de liberali, care au nevoie, însă, de formarea unei majorități pentru a-l instala pe funcție. Astfel, dacă va fi urmat ”modelul” de la CJ Alba, cel mai probabil PNL va câștiga un vot din partea ALDE, reprezentat de Cristian Nicolae Mihuț (cu riscul de a fi exclus din partid, așa sum s-a întâmplat cu Gheorghe Feneșer, Ioan Uțiu și Ladislau Koble). Potrivit surselor noastre, alți posibili aliați ai liberalilor vor fi Nicolae Matei, de la Partidul Verde și independentul Petru Stoica.

Componența Consiliului Local Sebeș este: Adrian Bogdan, Alexandru Marcu, Nicolae Moga, Radu Șerbănescu, Ioan Rodean, Simona Itu, Mircea Popiuc și Albu Dorin – toți de la PNL; Romi Dragosin, Paraschiva Nistor, Vasile Spătariu, Elena Aron, Oliviu Bobar – de la PSD; Cristian Radu, Ovidiu Lupu, Ana Coman – de la PRU; Nicolae Matei – de la Partidul Verde; Cristian Nicolae Mihuț – ALDE și Petru Stoica – independent.

În sală sunt prezenți: Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, alături de vicepreședinții Alin Cucui și Florin Roman; primarul reales al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și senatorul PNL Alexandru Pereș.

Hava Dumitrel

Rotar Peres Dumitrel

UPDATE 1: Conform procedurilor, după validarea consilierilor locali, s-a făcut învestirea noului primar al municipiului Sebeș, Dorin Nistor care a depus, la rândul său jurământul și a susținut un scurt discurs: ”Astăzi este moment important pentru Sebeș și pentru mine, într-un moment important pentru Consiliul Local Sebeș și pentru toți cei care lucrează în administrația publică. Cred că ar fi momentul să ne asumăm responsabilitățile pe care le-am promis în campania electorală, să trecem peste tot ceea ce înseamnă orgolii și probleme personale și să ne gândim că am jurat astăzi pentru a fi în slujba cetățenilor municipiului Sebeș. Și vă rog pe voi consilierii, în primul rând, să nu juitați acest lucru și să știți că în Dorin Nistor aveți un coleg cu care puteți colabora pentru binele Sebeșului”.

UPDATE 2: S-a trecut la alegerea viceprimarului. Pentru această funcție PNL l-a propus pe Adrian Bogdan, iar PSD pe Romi Dragosin, care a refuzat funcția și l-a propus, la rândul său, pe Radu Cristian (PRU).

UPDATE 3: În urma votului secret al consilierilor locali, Adrian Bogdan a primit cele mai multe voturi pentru a ocupa funcția de viceprimar. Acesta a întrunit 10 voturi (pe lângă cei 8 aleși locali ai PNL, cel mai probabil a fost votat de Petru Stoica și Nicolae Matei), iar Radu Cristian 9 (obținute de la PRU, PSD și, probabil, ALDE).

Adrian Bogdan a fost felicitat de consilieri locali și de majoritatea celor prezenți.

Adrian Bogdan1

Știre în curs de actualizare

[nggallery id=2331]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea