Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO/VIDEO/ Referendum la Sebeș: Viceprimarul Adrian Bogdan și consililierul local Radu Cristian s-au prezentat de dimineață la urne. Primarul ”navetist” Dorin Nistor a ajuns la vot cu întârziere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetățenii din Sebeș sunt așteptați, astăzi la vot. Prin organizarea unui referendum, municipalitatea le solicită opinia referitor la achiziţionarea unui laborator mobil pentru monitorizarea calităţii aerului, în valoare de peste 220.000 de euro.

Viceprimarul Adrian Bogdan s-a prezentat la secția de vot de la școala din Petrești, la ora 9.15. La ieșire a declarat că este convins că cetățenii se vor prezenta la vot deoarece este în interesul lor să fie cât mai bine informați în privința calității aerului.

YouTube video

Și consilierul local Radu Cristian a votat în jurul orei 10.00. El a declarat că a optat pentru cumpărarea laboratorului care va ajuta la reducerea poluării în Sebeș.

YouTube video

Din motive personale sau din cauza navetei pe care o face între Alba Iulia și Sebeș, primarul Dorin Nistor a ajuns la vot la ora 9.30, cu o întârziere de 30 de minute față de ora anunțată.

După mai mulți ani în care o parte dintre locuitorii Sebeșului și ONG-urile de salvare a mediului au încercat să atragă atenția, inclusiv prin acțiuni de protest că în oraș calitatea aerului este sub normele admise, administrația locală recunoaște, oficial, că în zonă există o concentrație mare de agenți economici poluatori.

S-a luat astfel decizia de a se achiziționa laboratorul de monitorizare a aerului și, având în vedere costurile, cetățenii sunt invitați să hotărască dacă este oportună, sau nu o astfel de cheltuială din bugetul local.

De menționat că organizarea referendumului a costat aproximativ 20.000 de euro iar pentru a fi validat, la urne trebuie să se prezinte peste 30% dintre locuitorii municipiului, adică aproximativ 8.000 de persoane.

În cazul în care laboratorul va fi cumpărat, acesta va fi acreditat și de Ministerul Mediului iar ONG-urile și cetățenii vor fi încurajați să participe la măsurători, pentru a fi excluse orice îndoieli privind rezultatele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea