FOTO/VIDEO/ Referendum la Sebeș: Viceprimarul Adrian Bogdan și consililierul local Radu Cristian s-au prezentat de dimineață la urne. Primarul ”navetist” Dorin Nistor a ajuns la vot cu întârziere

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cetățenii din Sebeș sunt așteptați, astăzi la vot. Prin organizarea unui referendum, municipalitatea le solicită opinia referitor la achiziţionarea unui laborator mobil pentru monitorizarea calităţii aerului, în valoare de peste 220.000 de euro.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Viceprimarul Adrian Bogdan s-a prezentat la secția de vot de la școala din Petrești, la ora 9.15. La ieșire a declarat că este convins că cetățenii se vor prezenta la vot deoarece este în interesul lor să fie cât mai bine informați în privința calității aerului.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Și consilierul local Radu Cristian a votat în jurul orei 10.00. El a declarat că a optat pentru cumpărarea laboratorului care va ajuta la reducerea poluării în Sebeș.

Din motive personale sau din cauza navetei pe care o face între Alba Iulia și Sebeș, primarul Dorin Nistor a ajuns la vot la ora 9.30, cu o întârziere de 30 de minute față de ora anunțată.

După mai mulți ani în care o parte dintre locuitorii Sebeșului și ONG-urile de salvare a mediului au încercat să atragă atenția, inclusiv prin acțiuni de protest că în oraș calitatea aerului este sub normele admise, administrația locală recunoaște, oficial, că în zonă există o concentrație mare de agenți economici poluatori.

S-a luat astfel decizia de a se achiziționa laboratorul de monitorizare a aerului și, având în vedere costurile, cetățenii sunt invitați să hotărască dacă este oportună, sau nu o astfel de cheltuială din bugetul local.

De menționat că organizarea referendumului a costat aproximativ 20.000 de euro iar pentru a fi validat, la urne trebuie să se prezinte peste 30% dintre locuitorii municipiului, adică aproximativ 8.000 de persoane.

În cazul în care laboratorul va fi cumpărat, acesta va fi acreditat și de Ministerul Mediului iar ONG-urile și cetățenii vor fi încurajați să participe la măsurători, pentru a fi excluse orice îndoieli privind rezultatele.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419