Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Profesori români şi străini la conferinţa „Managementul Carierei în Societatea bazată pe cunoaştere”

Publicat

în

Astăzi la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a debutat prima ediţie a Conferinţei Internaţionale Managementul Carierei în societatea bazată pe cunoaştere”. Profesori din ţară şi străinătate au luat cuvântul în faţa unui amfiteatru plin de studenţi care aşteptau începerea dezbaterilor despre construirea unei cariere reuşite.

Evenimentul este organizat de Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră (CICOC) din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Universitatea din Czestochowa – Polonia, Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Municipiului Alba Iulia.

În prima zi a Conferinţei, specialişti în domeniul resurselor umane de la Companiile Microsoft România, Transavia, Supremia Grup, Adecco Resurse Umane, Generali Group, Bancpost vor susţine prezentări în faţa studenţilor participanţi, dezvăluindu-le din tainele resurselor umane, modalităţi de promovare personală, construirea carierei proprii, valorile importante pe care orice companie le doreşte de la viitorii săi angajaţi, modalităţi de recrutare şi selecţie, forme de promovare personală, cum să fie incluşi în baza de date a unui angajator, aspecte privind cultura managerială, valori, misiune şi obiective ale companiei pe care o reprezintă. Fiecare prezentare va fi însoţită de o sesiune de întrebări (din partea studenţilor) şi răspunsuri (din partea angajatorilor). Studenţii se mai pot înscrie pentru prezentările din prima zi, trimiţând un mesaj cu titlul „Inscriere Conferinţă CICOC” la adresa [email protected] , menţionând în corpul textului: numele, prenumele, specializarea, anul, telefon, adresa de email. Lista studenţilor înscrişi va fi actualizată zilnic pe site-ul conferinţei. Nu se percepe taxă de participare, iar locuri disponibile sunt 150.

Elit - Gustul Desăvârșit

La finalul primei zile vor fi acordate certificate de participare studenţilor participanţi. La Conferinţă s-au înscris studenţi de la 22 dintre specializările tuturor celor 4 facultăţi ale Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la ciclurile de licenţă şi de masterat, respectiv: Sociologie, Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, Administrarea Dezvoltării Regionale Durabile, Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Terapie Ocupaţională, Marketing, Educaţie Fizică şi Sport, Drept, Informatică, Opera Socială în Instituţii Ecleziale (Asistenţă socială), Ingineria Mediului, Sociologie, Electronică Aplicată şi Telecomunicaţii, Administraţie Publică, Administrarea Afacerilor, Master Preistoria în Spaţiul Carpato-Dunărean în Contextul Arheologiei Sistemice, Finanţe-Bănci, Limba şi Literatura Română-Limba şi Literatura Engleză, Managementul Educaţiei, Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar, Teologie.

A doua zi a evenimentului va găzdui o serie de manifestări dedicate atât studenţilor, cât şi specialiştilor în domeniu. Vor avea loc două sesiuni paralele de prezentări şi lucrări ştiinţifice, grupate sub următoarele teme: oportunităţile unei cariere în spaţiul european, construirea carierei proprii, modalităţi de recrutare şi selecţie, forme de promovare personală, cum să-ţi pui în valoare calităţile într-o piaţă comercială, politicile privind incluziunea grupurilor vulnerabile prin intermediul pieţei forţei de muncă, dar şi despre modelele care le au tinerii în viaţă. Prezentarea va fi însoţită de o sesiune de întrebări ale studenţilor la care practicienii în resurse umane le vor găsi răspunsuri.

La aceste secţiuni vor participa profesori, cercetători şi psihologi de la 10 universităţi din ţară şi străinătate: Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea ,,Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Petroşani, Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea Româno-Germană din Sibiu, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatatea din Czestochowa (Polonia), Universitatea din Huelva (Spania), Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Totodată, a doua zi a Conferinţei CICOC CMKS 2013 va găzdui un Workshop cu tema Posibilităţi reale de inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii din perspectiva agenţilor publici şi privaţi, la care vor participa reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai angajatorilor parteneri ai acestui eveniment, precum şi prelegerea Pierderea şi găsirea oportunităţilor în carieră, susţinută de către Profesorului Jose Bautista Vallejo, de la Universitatea din Huelva, Spania.

Conferinţa Managementul carierei în societatea bazată pe cunoaştere va avea loc o dată la doi ani. La această primă ediţie vor participa la activităţile prevăzute în programul conferinţei aproximativ 200 de persoane, dintre care 150 sunt studenţi.

Parteneri în cadrul evenimentului sunt: Prefectura Alba, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, Centrul Europe Direct Alba Iulia, Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, Fundaţia PAEM Alba, Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociaţia Absolvenţilor Alumni Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Bancpost Sucursala Alba, Golf Hotel Pianu, Fundaţia Comunitară Alba, Companiile: Microsoft România, Transavia, Dafora, Supremia Grup, Adecco Resurse Umane, Generali Group.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Ce au stabilit magistrații în cazul administratorilor unui magazin din Alba, judecați pentru 16 haine contrafăcute, după aproape 4 ani de cercetări şi judecată

Publicat

în

Ce au stabilit magistrații în cazul administratorilor unui magazin din Alba, judecați pentru 16 haine contrafăcute, după aproape 4 ani de cercetări şi judecată

Magistraţii Judecătoriei Alba Iulia au renunţat la aplicarea pedepsei în cazul a două persoane fizice şi a unei persoane juridice acuzate de punerea în circulaţie a unor bunuri contrafăcute, după aproape 4 ani de cercetări şi judecată.

Dosarul este rezultatul unui control desfăşurat în noiembrie 2018 la sediul unui magazin de pe B-dul Revoluţiei 1989, din Alba Iulia, unde au fost descoperite 16 de produse de îmbrăcăminte contrafăcute care purtau însemnele unor firme cunoscute (Prada, Adidas, Levi Strauss şi altele), fără a avea caracteristicile unor produse originale.

Pentru articolele de îmbrăcăminte expuse spre vânzare, administratorii societăţii nu deţineau certificate de origine a mărcii sau alte documente din care să rezulte faptul că aceste produse sunt originale.

Elit - Gustul Desăvârșit

În timpul anchetei au fost solicitate informaţii de la reprezentanţii firmelor care deţin mărcile respective, singurii care s-au considerat prejudiciaţi fiind cei ai mărcii ”Prada”, care au solicitat daune în valoare de 450 de euro.

Restul fie nu s-au constituit părţi civile, fie nu au răspuns solicitărilor anchetatorilor din Alba Iulia.

Persoanele trimise în judecată au achitat integral prejudiciul invocat de avocaţii mărcii menţionate.

Cu privire la alte mărci, instanţa a constatat că nu s-a reuşit probarea caracterului contrafăcut al produselor, întrucât o parte din reprezentanţii acestora nu au răspuns adreselor organelor de cercetare penală, iar o altă parte au răspuns că nu se constituie parte civilă şi nu pot aprecia dacă produsele sunt contrafăcute.

Soţii trimişi în judecată au precizat că nu au cunoscut exact ce obiecte vestimentare există în sacii pe care i-au cumpărat, întrucât bunurile achiziţionate erau livrate în saci sau baloţi. În final, instanţa a decis să renunţe la aplicarea pedepsei având în vedere numărul mic al produselor contrafăcute descoperite, precum şi refuzul majorităţii firmelor de a deveni părţi civile.

”Se are în vedere şi numărul mic de obiecte vestimentare care a fost găsit cu ocazia controlului, aspect care dă credibilitate susţinerilor inculpaţilor, în sensul că aceste obiecte vestimentare care păreau a fi produse de firme cunoscute, se regăseau sporadic printre restul hainelor pe care le cumpărau spre a fi puse în vânzare. Referitor la pedeapsa care urmează a fi aplicată, se reţine că atât aplicarea pedepsei amenzii, cât şi amânarea aplicării pedepsei închisorii ar constitui o sancţiune excesivă raportat la modalitatea concretă de săvârşire a faptei şi la urmările produse. Instanţa are în vedere, în principal, lipsa antecedentelor penale ale tuturor inculpaţilor, precum şi identificarea unui număr relativ mic de bunuri contrafăcute”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia din 22 iunie 2022.

Magistratul a mai luat în considerare şi faptul că nu a fost găsit un număr mare de obiecte vestimentare din aceeaşi categorie, cu însemnele aceleiaşi firme, ”aspect care arată că inculpaţii nu urmăreau să creeze senzaţia cumpărătorilor că magazinul comercializa haine ale unor branduri cunoscute”.

Instanţa i-a mai obligat să achite cheltuieli de judecată şi a confiscat 16 produse în cazul cărora s-a stabilit că erau contrafăcute. Alte 14 obiecte vestimentare, în cazul cărora nu s-a putut stabili dacă erau originale sau nu, au fost restituite.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bază sportivă cu teren multifuncțional la Colegiul HCC din Alba Iulia: Primăria a lansat achiziția pentru studiul de fezabilitate

Publicat

în

Bază sportivă cu teren multifuncțional la Colegiul HCC din Alba Iulia: Primăria a lansat achiziția pentru studiul de fezabilitate

O bază sportivă TIP 2, va fi amenajată pentru Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, pe b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 11 și va cuprinde un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei, tenis și o clădire pentru vestiare.

Primăria a lansat achiziția pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru viabilizare teren și asigurare utilități apă, canalizare, energie electrica și alimentare cu gaz – construire Bază Sportivă Tip 2, B-dul 1 Decembrie 1918, Nr.11, Alba Iulia.

Prin realizarea acestui proiect se vor crea o serie de beneficii si avantaje cetatenilor municipiului Alba Iulia, județul Alba printre care si:
– Mentinerea starii de sanatate
– Evolutia corecta si armonioasa a organismului
– Dezvoltarea aptitudinilor psihomotorice
– Formarea obisnuintelor de exersare independenta a exercitiilor de educatie fizica
– Educarea sociabilitatii, colaborarii, a spiritului de ordine si actiune, avand la baza respectarea unui sistem de reguli
– Formarea si stimularea activitatilor intelectuale
– Formarea si stimularea capacitatii de scolarizare
– Formarea si dezvoltarea calitatilor morale
– Formarea unor deprinderi si calitati necesare in activitatea sociala
Dupa finalizarea proiectului, costurile pentru intretinerea si functionarea in parametrii optimi vor fi suportate din surse proprii de catre UAT Municipiul Alba Iulia județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Descriere din punct de vedere tehnic și funcțional
Baza sportiva curenta va cuprinde:

  • Teren multifunctional pentru handbal, baschet, volei si tenis,
  • Cladire pentru vestiare,
  • Alei pietonale,
  • Spatii verzi.

Regim de înălțime clădire= Parter
S.construită= 153,69 mp
S.desfășurată= 153,69 mp
Suprafață desfășurață proiectată necesară bazei sportive= 1508 mp
Înălțime utilă vestiare = 3m
Volum construit propus= 530,23 mc

TEREN MULTIFUNCTIONAL PENTRU HANDBAL, BASCHET, VOLEI SI TENIS
Terenul multifunctional are dimensiunile suprafetei utile de evolutie 26,00 x 44,00m si cele ale suprafetei utile de joc 20,00 x 40,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 2,00m.
Marcajele terenului sunt conforme cu cerintele Regulamentelor de functionare ale Federatiilor Romane de handbal, baschet, volei si tenis.
Suprafata de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planseu din beton armat si balast compactat.

CLADIRE PENTRU VESTIARE
Cladirea pentru vestiare va fi parter si va avea dimensiunile 7,05 x 21,80m, cu inaltimea la atic de 3,85m. Suprafata construita a cladirii va fi de 153,69mp, cea desfasurata va fi de 153,69mp.
Vor exista un acces principal si 2 secundare pentru sportivi pe latura catre terenul de fotbal; va exista 1 acces secundar pe latura opusa catre camera tehnica. Din holul de acces se va face distributia catre spatiile cladirii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Ansamblu de locuințe individuale și spații comerciale, în Municipiul Blaj: Primăria lansează în consultare Planul Urbanistic Zonal

Publicat

în

Ansamblu de locuințe individuale și spații comerciale, în Municipiul Blaj: Primăria lansează în consultare Planul Urbanistic Zonal

Planul Urbanistic Zonal pentru schimbarea categoriei de folosință și introducerea unui teren în intravilanul municipiului, pentru un ansamblu de locuințe și spanții comerciale a fost lansat în consultare publică de către primăria Blaj.

Unitatea Administrativ Teritorială – Municipiul Blaj, cu sediul în Blaj, 515.400, Piața 1848, nr. 16, anunță publicul interesat de aprobarea proiectului de hotărâre de consiliu local privind PUZ (Plan Urbanistic de Zonă) pentru obiectivul de investiții „ANSAMBLU DE LOCUINȚE INDIVIDUALE Șl SPAȚII COMERCIALE, SCHIMBAREA CATEGORIEI DE FOLOSINȚĂ Șl INTRODUCERE TEREN ÎN INTRAVILAN ÎN BLAJ – STR. MIHAIL KOGĂLNICEANU, F.N.”, că întreaga documentație, așa cum este prevăzută de art.7 din legea nr.52/2003, privind transparența decizională în admnistrația publică, cu modificările și completările ulterioare, poate fi consultată la sediul Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Blaj (Primăria municipiului Blaj) din Blaj, 515.400, Piața 1848, nr. 16, județul Alba – Biroul Urbanism, Amenajarea Teritoriului, Administrarea Domeniului Public și Privat al Municipiului Blaj, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Blaj sau la Secretarul General al Municipiului Blaj – Sergiu Ștefănescu sau pe pagina de internet a Municipiului Blaj, www.primariablaj.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Persoanele interesate sunt invitate să transmită în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ (Plan Urbanistic de zonă) pentru obiectivul de investiții ANSAMBLU DE LOCUINȚE INDIVIDUALE Șl SPAȚII COMERCIALE, SCHIMBAREA CATEGORIEI DE FOLOSINȚĂ Șl INTRODUCERE TEREN ÎN INTRAVILAN ÎN BLAJ – STR. MIHAIL KOGĂLNICEANU, F.N.” până la data de 15 iulie 2022, la adresa Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Blaj (Primăria Municipiului Blaj), Blaj, 515.400, Piața 1848, nr. 16, județul Alba, la nr. fax (004) 0258710014 sau pe adresele de e-mail [email protected] sau [email protected]

Persoana desemnată din cadrul UAT- Municipiul Blaj, responsabilă pentru relația cu societatea civilă, care va primi propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate în legătură cu proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ (Plan Urbanistic de Zonă) pentru obiectivul de investiții ANSAMBLU DE LOCUINȚE INDIVIDUALE Șl SPAȚII COMERCIALE, SCHIMBAREA CATEGORIEI DE FOLOSINȚĂ Șl INTRODUCERE TEREN ÎN INTRAVILAN ÎN BLAJ – STR. MIHAIL KOGĂLNICEANU, F.N.” este Sergiu Ștefănescu – Secretarul General al Municipiului Blaj.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ (Plan Urbanistic de Zonă) pentru obiectivul de investiții ANSAMBLU DE LOCUINȚE INDIVIDUALE Șl SPAȚII COMERCIALE, SCHIMBAREA CATEGORIEI DE FOLOSINȚĂ Șl INTRODUCERE TEREN ÎN INTRAVILAN ÎN BLAJ – STR. MIHAIL KOGĂLNICEANU, F.N.” va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Blaj în prima ședință de Consiliu Local după data de 12.08.2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare