FOTO-VIDEO: Oamenii nevoiași din Sebeș au unde să mânânce o masă caldă, gratuită. A fost inaugurată Cantina Socială de pe strada Mihail Kogălniceanu

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Asociația Ortodoxă Filantropia a inaugurat joi, la Sebeș, o nouă cantină socială, unde aproximativ 50 de persoane nevoiașe vor beneficia de o masă caldă gratuită. Noul serviciu social este situat pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiu, la parterul Blocului 76, și este oferit în parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeș si Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Sebeș.

Cantina Socială va oferi servicii gratuite persoanelor aflate în situaţii economico-sociale sau medicale deosebite, în scopul prevenirii şi limitării unor situaţii de dificultate care pot genera marginalizarea sau excluderea lor socială.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit preotului Marin Gheorghe, este vorba despre beneficiari de pe raza municipiului Sebeș, din cartierul Kogălniceanu, din Petrești, centrul orașului și chiar de la Răhău. Persoanele vor fi identificate strict prin Serviciul Public de Asistență Socială.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”La solicitarea persoanelor către asociația noastră, la fel, vom comunica datele SPAS și împreună vom stabili întotdeauna cărei persoane vom oferi respectivul ajutor”, a precizat preotul Marin Gheorghe.

Deocamdată, până în decembrie, cantina va asigura masă caldă unui număr de 25 de persoane, iar din ianuarie-februarie, când bugetul va fi finanțat în proporție de 70-80% de primăria Sebeș, numărul persoanelor care se va bucura de servicii se va dubla.

Întrebat care este implicarea Asociației Filantropia Ortodoxă și care este partea de implicare a administrației locale din Sebeș, preotul Marin Gheorghe a declarat:

”Clădirea am amenajat-o noi, ca asociație, Filantropia Ortodoxă Sebeș, personalul pe care îl avem este de specialitate, angajat al asociației, iar până în decembrie vom încerca să dezvoltăm serviciul din fondul propriu.  Din ianuarie, va fi un parteneriat în care bugetul stabilit de noi va fi finanțat în proporție de 70-80 la sută de către Primăria Sebeș, prin Consiliul Local și Serviciu Public de Asistență Socială. Dânșii vor oferi hrana pentru beneficiari, probabil vor asigura plata a unu, doi angajați, iar noi ca asociație vom pregăti mâncarea, vom transporta, și ne vom ocupa de logistică pentru a funcționa respectiva cantină socială”.

Prezent la inaugurare, viceprimarul municipiului Sebeș, Adrian Bogdan, a dat asigurări că administrația locală se va implica în acest proiect de la începutul anului viitor.

”Exact cum a spus și domnul părinte, lucrurile sunt de la capul locului știute, administrația locală știe ce are de făcut, iar după ce va trece perioada aceasta până în decembrie, ne-am asumat și vom pleca la drum din luna ianuarie – februarie cu acest proiect”, a declarat Adrian Bogdan.

Asociația Filantropia Ortodoxă funcționează în Sebeș de aproximativ 10 ani și ”stăpânește” în total, în municipiu, șase servicii sociale, cu un număr de 141 de beneficiari și 31 de angajați. (A.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Ministratie 7 septembrie 2017 at 18:36

De fapt este vorba de îndoctrinare religioasă,încurajarea nemuncii, si multi bani de la Stat. Cine vor fi angajatii – e interesant de vazut…Implicarea BOR este de a primii bani.

Comentariile sunt oprite