Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Oamenii nevoiași din Sebeș au unde să mânânce o masă caldă, gratuită. A fost inaugurată Cantina Socială de pe strada Mihail Kogălniceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociația Ortodoxă Filantropia a inaugurat joi, la Sebeș, o nouă cantină socială, unde aproximativ 50 de persoane nevoiașe vor beneficia de o masă caldă gratuită. Noul serviciu social este situat pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiu, la parterul Blocului 76, și este oferit în parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeș si Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Sebeș.

Cantina Socială va oferi servicii gratuite persoanelor aflate în situaţii economico-sociale sau medicale deosebite, în scopul prevenirii şi limitării unor situaţii de dificultate care pot genera marginalizarea sau excluderea lor socială.

Potrivit preotului Marin Gheorghe, este vorba despre beneficiari de pe raza municipiului Sebeș, din cartierul Kogălniceanu, din Petrești, centrul orașului și chiar de la Răhău. Persoanele vor fi identificate strict prin Serviciul Public de Asistență Socială.

”La solicitarea persoanelor către asociația noastră, la fel, vom comunica datele SPAS și împreună vom stabili întotdeauna cărei persoane vom oferi respectivul ajutor”, a precizat preotul Marin Gheorghe.

Deocamdată, până în decembrie, cantina va asigura masă caldă unui număr de 25 de persoane, iar din ianuarie-februarie, când bugetul va fi finanțat în proporție de 70-80% de primăria Sebeș, numărul persoanelor care se va bucura de servicii se va dubla.

Întrebat care este implicarea Asociației Filantropia Ortodoxă și care este partea de implicare a administrației locale din Sebeș, preotul Marin Gheorghe a declarat:

”Clădirea am amenajat-o noi, ca asociație, Filantropia Ortodoxă Sebeș, personalul pe care îl avem este de specialitate, angajat al asociației, iar până în decembrie vom încerca să dezvoltăm serviciul din fondul propriu.  Din ianuarie, va fi un parteneriat în care bugetul stabilit de noi va fi finanțat în proporție de 70-80 la sută de către Primăria Sebeș, prin Consiliul Local și Serviciu Public de Asistență Socială. Dânșii vor oferi hrana pentru beneficiari, probabil vor asigura plata a unu, doi angajați, iar noi ca asociație vom pregăti mâncarea, vom transporta, și ne vom ocupa de logistică pentru a funcționa respectiva cantină socială”.

Prezent la inaugurare, viceprimarul municipiului Sebeș, Adrian Bogdan, a dat asigurări că administrația locală se va implica în acest proiect de la începutul anului viitor.

”Exact cum a spus și domnul părinte, lucrurile sunt de la capul locului știute, administrația locală știe ce are de făcut, iar după ce va trece perioada aceasta până în decembrie, ne-am asumat și vom pleca la drum din luna ianuarie – februarie cu acest proiect”, a declarat Adrian Bogdan.

Asociația Filantropia Ortodoxă funcționează în Sebeș de aproximativ 10 ani și ”stăpânește” în total, în municipiu, șase servicii sociale, cu un număr de 141 de beneficiari și 31 de angajați. (A.M.)

[nggallery id=4520]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea