Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO VIDEO| Noua grădiniță de peste 18 milioane de lei din Alba Iulia: Când se vor putea bucura 160 de copii, împreună cu dascălii acestora, de un spațiu modern

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noua grădiniță de peste 18 milioane de lei din Alba Iulia: Când se vor putea bucura 160 de copii, împreună cu dascălii acestora, de un spațiu modern

Lucrările la noul sediu al Grădiniței nr. 16, în incinta Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia continuă în pas alert.

Clădirea, care va avea un regim de înălțime Subsol parțial + Parter + Etaj, se va întinde pe o suprafață desfășurată de 2.417 metri pătrați.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit informațiilor puse la dispoziție pentru ziarulunirea.ro, lucrările ar trebui să fie finalizate până în cursul verii viitoare.

Un aspect esențial al acestei grădinițe este organizarea funcțională a spațiilor. La nivelul parterului, vor fi amenajate spațiile adiacente grădiniței, precum sala polivalentă, bucătăria, administrația și izolatorul. Aceste spații vor menține o legătură continuă cu exteriorul, oferind acces facil copiilor și personalului. La nivelul etajului, vor fi sălile de grupă cu spațiile aferente, precum vestiarele, grupurile sanitare și depozitele de material didactic.

Orientarea sălilor de grupă va maximiza beneficiul luminii naturale, cu ferestre orientate predominant către Est și Vest, în timp ce laturile de Nord și Sud vor găzdui spațiile adiacente sălilor de grupă, precum circulațiile pe verticală, biroul și grupurile sanitare.

YouTube video

Sala polivalentă, care va fi folosită zilnic pentru servirea meselor, se va deschide direct către locul de joacă din curte, facilitând astfel accesul copiilor și desfășurarea activităților. Spațiile care susțin funcția principală, cum ar fi bucătăria și administrația, sunt orientate către Sud, unde se află și accesul de serviciu.

Pentru a asigura siguranța copiilor, accesul acestora va fi posibil doar pe latura de Est, prin zona de filtru, care include și izolatorul. În situații speciale sau evenimente, se va putea accesa sala polivalentă de pe latura de Nord, unde se află, de asemenea, scara exterioară pentru evacuarea etajului, conform normelor în vigoare.

Această unitate de învățământ modernă va oferi 160 de locuri și va implica o investiție de 18,8 milioane de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea