FOTO/ VIDEO: Municipiul Alba Iulia va fi prezent în următorul film al echipei BBC care a realizat documentarul Wild Carpathia

Luni și marți în Alba Iulia se află Charlie Ottley, realizatorul documentarului Wild Carpathia.  

”Practic, Alba Iulia va fi parte a unui nou documentar având la bază un amestec de elemente adecvate promovării turistice, etalând cele mai importante atracții turistice ale orașului, statice sau dinamice (clădiri sau reenactment) asimilabile Cetății Alba Carolina. Fac precizarea că Alba iulia este strict alegerea regizorului, fără a presupune implicarea de resurse financiare. Cel mai probabil episoadele acestei serii promo vor fi finalizate la sfarsitul lunii noiembrie, urmand să intre în circuitul de difuzare al mai multor televiziuni precum Travel Channel”, a precizat reprezentantul municipalității, Mihai Coșer.

Ieri, echipa BBC a filmat schimbul de gardă al Cetății iar astăzi va surprinde imagini cu spectacolul Gărzii Romane de la Apulum.

Noul documentar se va numi „Flavours of Romania” și va prezenta fiecare regiune a țării. Până acum Charlie Ottley și echipa sa au filmat în Oltenia, Moldova (în Huși și Iași) și în Maramureș. Britanicul a vizitat pentru prima dată România în 2011, iar de atunci se întoarce în fiecare an. Pentru seria „Wild Carpathia”, jurnalistul a străbătut sate pitorești din Transilvania, Maramureș ori Delta Dunării.

”Din punctul nostru de vedere Charlie Ottley a ales Alba Iulia pentru a o include într-un nou documentar. Este știut faptul că dumnealui a regizat trei episoade dintr-un documentar numit Wild Carpathia, în care a vorbit cu profunzime și cu elocință despre România. Alba Iulia este inclus într-unul dintre episoadele următoarei serii, care va fi difuzat pe mai multe canale de televiziune ca Travel Channel. Seria se va numi „Flavours of Romania”. I-am pus la dispoziție toate materialele de care dispunem și, bineînțeles, o plimbare agreabilă sau mai mult decât agreabilă în interiorul Cetății pentru a cunoaște cât mai bine istoria unui loc unic și pentru a o transpune într-un amestec de argumente, de tip promo, pentru Alba Iulia”, a spus Mihai Coșer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...