Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| MIZERIE și șobolani într-un cartier din Alba. Oamenii locuiesc mai rău decât în Evul Mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO VIDEO| MIZERIE și șobolani într-un cartier din Alba. Oamenii locuiesc mai rău decât în Evul Mediu

Un cartier din Alba Iulia pare a fi fost „uitat” de timp, din cauza condițiilor mizere în care locatarii săi se găsesc.

În acest sens, Călin Pădurean,  președintele Asociației Phralipe de Integrare Europeană, a declarat următoarele: „Astăzi suntem aici sus la module, în Municipiul Alba Iulia. După cum puteți vedea, este o mizerie extraordinar de mare. Am venit, începând de astăzi, fiindcă primăvara a început și ea, cu rugămintea la Primăria Municipiului Alba Iulia de a ne ajuta să facem o curățenie de primăvară aici, sus la Module, cum este și în partea cealaltă, lângă Talcioc.

YouTube video

Pe lângă faptul că avem nevoie de curățenie, avem și o mare problemă cu rozătoarele, cu șobolanii. Sunt șobolani extraordinar de mari. Intră în modulele oamenilor. Am făcut o solicitare la domnul viceprimar Emil Popescu, în care a fost binevoitor și ne-a trimis o echipă de deratizare.

Prin această cale, doresc să mulțumesc Primăriei Municipiului Alba Iulia pentru partea bună, în care, chiar dacă suntem aici, la module sau partea de jos, ne sprijină tot timpul. Vreau să îi mulțumesc și domnului primar Gabriel Pleșa.”

De asemenea, Marius Bumbu,  membru al Amnesty International, a declarat la rândul său că „vin de la Bruxelles pentru a face un mini reportaj pentru prezentarea unei situații deplorabile, care nu face față condițiilor care se află în România, pentru că, la ora actuală, România este o țară membră a UE și uitați în ce condiții stau cetățenii unei țări UE și ăsta este rezultatul indolenței și a impertinenței autorităților de care dau dovadă cetățenilor. Ei invocă fel și fel de motive, cum că oamenii nu își plătesc utilități sau nici o obligație prevăzută în Constituție, pentru a putea fi luați în considerente umane.

Aici sunt zeci de familii care au copii, merg la școală, sunt în imposibilitate de a-și menține curățenia și igiena. Aici este o zonă insalubră. Eu zic că tragem un semnal de atenție pentru autoritățile locale, județene, naționale, chiar și europene, ca fiecare autoritate să își facă datoria așa cum se cuvine și să își respecte obligațiile așa cum și-au asumat înainte de alegeri.”

Astfel, comunitatea rromilor din Alba Iulia, la fel ca multe altele din județul și chiar și din țara noastră, se confruntă în prezent cu grave probleme sanitare și cu condiții precare de viață, fiecare zi fiind una plină cu greutăți.

[nggallery id=8119]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea