Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Marșul Poștașilor din Alba, în Cetatea Alba Carolina. Alexandra Coca și Ioan Trif, calificați la faza națională. Premii și pentru cei mai vârstnici poștași

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

marsul postasilor alba14Aproximativ 40 de poştaşi din județul Alba au participat sâmbătă, în Cetatea Alba Carolina, la competiţia Marşul Poştaşilor, întrecere de tradiţie care a ajuns în acest an la cea de-a 36-a ediţie. Tineri sau trecuți de vârsta a doua, atât bărbați cât și femei, au mărșăluit pentru a-și demonstra pregătirea fizică dobândită în teren zi de zi. Alexandra Coca din Alba Iulia și Ioan Trif din Sâncel au fost primii care au trecut linia de finish și vor merge la faza națională. Au fost oferite și premii pentru locurile II și III, dar și pentru ”cei mai tehnici” și ”cei mai vârstnici” poștași. Câştigătorii au primit premii în bani, din partea OJP Alba și a Sindicatului Poştaşilor. De asemenea, Ziarul Unirea a oferit 2 premii în bani celor care s-au clasat pe locul IV.

marsul postasilor alba79Dacă în activitatea lor parcurg zilnic kilometri întregi, cu geanta plină de corespondență, la Marșul Poștașilor nu s-au luptat cu greutățile de pe umeri, ci cu soarele puternic și canicula de afară. Cu toate acestea, poștașii nu s-au lăsat și au dat tot până la ultimul act de corespondență – ultima picătură de energie pentru a călca linia de sosire.

Cei mai rapizi și rezistenți dintre ei s-au dovedit a fi Alexandra Coca, o tânără poștășiță de 27 de ani din Alba Iulia, care distribuie corespondența de peste 6 ani și Ioan Trif din Sâncel, în vârstă de 37 de ani, angajat la poștă de 9 ani.

marsul postasilor alba46Competiția s-a desfășurat pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, în apropiere de poarta IV, iar printre cele aproximativ 100 de persoane care au venit să-i susțină pe poștași s-au aflat și Ioan Florea șeful OJP Alba, Ionel Oțelea, secretar general SLPR, Nicolae Albu, președintele SLPR Alba, Vasile Herciu – lider factori Regiunea Brașov și Nicolae Serbăneci, președintele SLPR Sibiu.

Anul acesta, la Marșul Poștașilor au participat aproximativ 40 de factori poștali, însoțiți de dirginți, colegi și prieteni. Din câte ați văzut, aceștia au avut de înfruntat atât distanța, cât mai ales canicula de astăzi, din Alba Iulia”, a declarat Ioan Florea, șeful OJP Alba. Potrivit acestuia, Marșul poștașilor are mai multe faze: pe județ, pe regiune și faza națională. ”Orașul Alba Iulia a găzduit de mai multe ori faza națională a marșului poștașilor. De asemenea, am avut participanți chiar și la ”Balcaniadă”, care au câștigat”, a mai spus acesta. În acest an, faza națională se va disputa la Piatra Neamț.

Marșul Poștașilor este mai mult decât un concurs. Este o ocazie de întâlnire între colegi, de socializare, de a se cunoaște unul cu altul și de a-și discuta off-urile profesiei și a face cumva un schimb de soluții la multitudinea de probleme care există. Am avut 2 ani de întrerupere și ne bucurăm că am putut relua anul acesta competiția”, a declarat secretarul general SLPR, Ionel Oțelea.

Potrivit lui Ioan Florea, în 2015, OJP Alba are 487 de angajați, dintre care 309 factori poștali și agenți, iar restul oficianți la ghișee, auxiliari, șoferi.

Vă prezentăm mai jos premiile acordate la Marșul Poștașilor din Alba 2015:

FEMEI

Locul I – Alexandra Coca Simona

Locul II – Aura Nicoleta Petruș

Locul III – Ramona Gaiță

Cea mai tehnică – Georgeta Toader

Cea mai vârstnică – Augustina Ciapă (58 de ani)

Premiu din partea Ziarului Unirea, Locul IV – Georgeta Toader

 BĂRBAȚI

Locul I – Ioan Trif

Locul II – Alexandru Lucian Ioan

Locul III – Ioan Ciucușan

Cel mai tehnic – Vasile Morariu

Cel mai vârstnic – Ioan Mihu (54 de ani)

Premiu din partea Ziarului Unirea, Locul IV – Ioan Trifoi

YouTube video

YouTube video

[nggallery id=637]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea