Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO-VIDEO| Lansare încărcată de emoţii la Şcoala “Mihai Eminescu”: Eleva Cătălina Lazăr şi-a prezentat prima sa carte „Jurnalul unor sentimente”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, 12 noiembrie, la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a avut loc lansarea cărţii „Jurnalul unor sentimente”, semnată de eleva de clasa a VIII-a Cătălina Iulia Lazăr. În prezenţa colegilor, a familiei, a dascălilor, a unor foşti elevi ai şcolii, Cătălina a lansat primul său volum, de „poezie în proză”. Este vorba despre „Jurnalul unor sentimente”, în care tânăra prezintă în cuvinte sentimentele fireşti ale fiecărui adolescent – primii fiori ai iubirii, neîncrederea în propriile forţe, sau în cei din jur, dezamăgirea, fericirea, extazul, etc, fiecare capitol având povestea acestor trăiri ale sufletului. La doar 14 ani, talentata Cătălina a scris cartea în doar două luni. Jurnalul cuprinde 108 pagini şi este structurat pe 14 capitole.

 Au asistat  la „masa tăcerii, la povestea gândurilor tainice ascunse în sufletele senine şi sensibile ale unui copil” (aşa cum a denumit acest eveniment profesoara de limba română a Cătălinei, Mihaela Bandici), lector universitar Geta Orian, fostă elevă a şcolii, colegă de clasa cu mama Cătălinei, Todoran Adriana, inspector Şcolar de Limba şi Literatura Româna, Mioara Pop, directorul Bibibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, prof. Cristina Comăniciu, din partea CCD Alba, Felicia Colda de la  Biblioteca Judeţeană, Gabriela Hale, scriitor de cărţi pentru copii, prof. dr. Mihăilă Silviu la catedra de limba și literatura română a Colegiului ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia şi  Diana Aron, de asemenea foşti elevi ai şcolii gimnaziale “Mihai Eminescu”, Rodica Marinescu, directoarea Şcolii “Mihai Eminescu”, fosta şi actuala dirigintă şi nu în ultimul rând părinţii, bunicii şi colegii Cătălinei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 Cătălina, în familie Iulia, a ales ca motto al cărţii citatul ce o face pe ea să fie mereu puternică: “Când vrei cu adevărat ceva merită să lupţi indiferent de şansele de a câştiga”. A început să scrie <Jurnalul unor sentimente> în luna august a acestui an, din dorinţa de a împărtăşi sentimentele şi stările ei celor care se regăsesc în această poveste cu tentă de confesiune. “Jurnalul se adresează adolescenţilor zilelor noastre care simt la fel: primii fiori ai iubirii, teama de a nu pierde persoana dragă, neîncrederea în forţele proprii şi în lumea din jur. Cele 108 pagini ale cărţii sper să-şi găsească ecou în sufletele celor care o citesc”, a declarat Cătălina.

 În cadrul evenimentului, cei prezenţi au avut, de asemenea, bucuria de a asculta câteva poezii, poveşti ale unor elevi ai şcolii despre „urme ale trecutului”, „jurnal”, despre “copilărie”, despre „cuvinte sau realitate” sau despre „gânduri”, în care mulţi dintre ei  s-au regăsit. De asemenea, au avut ocazia de a rosti fiecare pe rând câteva cuvinte, păreri, sentimente, la adresa tinerei.

 “Cătălina ne-a reprezentat şcoala în toate concursurile, în toate activităţile extracurriculare. Ne mândrim cu rezultatele obţinute de Cătălina pe toate planurile. Este o elevă de nota 10, iar  astăzi confirmă că are mult mai multe preocupări decât viaţa de şcolar”, a declarat directoarea Şcolii “Mihai Eminescu”, Rodica Marinescu.

 “Mă bucur că astăzi o elevă atât de dragă mie îşi lansează o carte ca rod al imaginaţiei, al muncii şi al seriozităţii în acelaşi timp. Cătălina este un talent al prozei lirice şi reprezentanta şcolii pentru doi ani consecutivi la Olimpiada de Limba şi Literatura Română “Emil Teodorean”, faza naţională”, a declarat prof.  Mihaela Bandici, cea care a sprijint-o pe Cătălina în acest demers.

La finalul evenimentului, Cătălina a ţinut să le mulţumescă tuturor celor care au fost alături de ea, care au încurajat-o, în special părinţilor, bunicilor şi profesoarei de limba română Mihaela Bandici, cea care a i-a insuflat pasiunea pentru poezie.

Felicitări Cătălina şi mult succes pe viitor!

Menţionăm că „Jurnalul unor sentimente” este  cea de-a treia carte lansată de către elevi ai şcolii „Mihai Eminescu”.

 Vă prezentăm mai jos câteva imagini foto-video din cadrul evenimentului:

[nggallery id=645]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă de la Ierusalim. Când va ajunge la Alba Iulia?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă de la Ierusalim. Când va ajunge la Alba Iulia? Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, și va fi oferită delegaților eparhiilor prezenți la Aeroportul Otopeni, anunță Patriarhia Română. Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală la ora 19.00, potrivit mediafax. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea