Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Ghidul de turism îmbrăcat în cavaler templier care promovează minunile turistice ale Cetății Alba Carolina

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ghidul de turism îmbrăcat în cavaler templier care promovează minunile turistice ale Cetății Alba Carolina

Susanyi Harald-Alexandru, în vârstă de 21 de ani, din orașul Hunedoara, este un tânăr îndrăgostit de istorie, care și-a transformat pasiunea într-o activitate inedită de ghid de turism.

Student la Facultatea de Istorie, Litere și Științe ale Educației de la Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, Harald a declarat, într-un interviu oferit ziarulunirea.ro că a ales să își dedice timpul liber ghidării turiștilor îmbrăcat într-o impresionantă uniformă de cavaler templier.

Încă din clasa a X-a, Harald a fost ghid voluntar de turism în orașul său natal, iar odată cu mutarea sa la Alba Iulia pentru studii, a decis să-și îmbunătățească repertoriul și să spună turiștilor de toate vârstele și povestea cetății Marii Uniri. Considerând orașul a doua capitală, tânărul ghid a avut oportunitatea de a îndruma mulți turiști în explorarea minunilor din Alba Iulia. Orașul său de origine și-a lăsat amprenta asupra sa, motiv pentru care Harald a devenit un adevărat ambasador al acestui loc istoric.

YouTube video

Datorită pasiunii sale pentru istorie, el a ghidat turiști din diverse colțuri ale țării, inclusiv din locații îndepărtate precum Suceava, Timișoara, Oradea și Constanța. Dar nu s-a oprit aici. A explorat și a ghidat turiști din străinătate, inclusiv din Noua Zeelandă, Germania, Ungaria, Turcia, America și Anglia. Cu mândrie, tânărul se pregătește acum să ghideze un grup de turiști din Canada, ceea ce demonstrează recunoașterea internațională pe care a câștigat-o în calitate de ghid de turism.

Din prima sa zi ca și ghid, tânărul a îmbrăcat o simplă tunică de cavaler, dar de-a lungul celor aproape 5 ani de activitate, și-a completat costumația cu diferite elemente care îi accentuează caracterul medieval. Astfel, a achiziționat 2 steaguri, un scut, 2 perechi de mănuși medievale, un corn de suflat specific epocii, un coif și o spadă de cavaler.

Prin aceste accesorii autentice, Harald nu doar că adaugă un plus de realism și autenticitate turului său, dar reușește și să transmită entuziasmul și pasiunea sa pentru istorie către turiști, deviza sa fiind „Istoria interacționează cu tine”.

„Vreau să promovez obiectivele turistice ale acestei țări și să răspândesc în rândul românilor, dar și peste hotare, povestea Transilvaniei și a istoriei sale milenare, mai ales a familiei Corvinilor, o familie care și-a lăsat profund amprenta în istoria națională și europeană a secolului al XV-lea.

Să știe toată lumea de ce bat clopotele bisericilor catolice, luterane, calvine și unitariene în fiecare zi la ora 12.00. Tot acest vis, pe care zi de zi îl duc mai aproape de îndeplinire, nu ar fi fost posibil fără sprijinul familiei mele, căreia îi sunt profund recunoscător”, a declarat tânărul, pentru ziarulunirea.ro.

În momentul de față, Harald oferă ghidaj turistic în limbile română și engleză la Castelul Corvinilor, Cetatea Devei și în Cetatea Alba Iulia. Pentru a fi la curent cu locațiile unde oferă ghidaj, puteți consulta site-ul său web AICI

Susanyi Harald Alexandru este un exemplu de tânăr dedicat și pasionat, care transformă ghidajul turistic într-o experiență memorabilă. Cu uniforma sa de cavaler templier și cu cunoștințele sale vaste despre istorie, el aduce o notă unică și captivantă în lumea ghidajului turistic.

Prin povestea sa și prin devotamentul său, el reușește să ofere turiștilor o incursiune fascinantă în trecutul României și să îi inspire să descopere și să aprecieze frumusețea culturală și istorică a țării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea