Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Festivitatea de absolvire a promoției 2017 de la UTCN, extensia Alba Iulia. Cei mai buni 10 ingineri, premiați de administrația locală

Alexandra Mates

Publicat

în

Promoția 2017 a Universității Tehnice Cluj-Napoca, extensia Alba Iulia, a fost sărbătorită vineri, 9 iunie, într-un cadru festiv la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, unde tinerii ingineri au primit diploma care le certifică ”munca” de peste ani. La festivitate, alături de tinerii absolvenți au fost conducerea Universităţii Tehnice, oficialități locale, profesori, părinţi, prieteni, rude, dar şi reprezentanţi din mediul de afaceri cu profil.

Aproximativ 90 de studenți au absolvit anul acesta cursurile Universității Tehnice Cluj–Napoca, extensia Alba Iulia, la toate cele trei specializări TCM (Tehnologia Construcțiilor de Mașini), IEI (Inginerie economică industrială) și SET (Sisteme și echipamente Termice), iar mulți dintre aceștia au deja un loc de muncă, chiar în domeniu, încă din primii ani de facultate.

Festivitatea a început, așa cum se cuvine, cu intonarea imnului ”Gaudeamus„ și a Imnului Universității, după care s-a vizionat un filmuleț în care a fost prezentată profesia de inginer.

În cadrul ceremoniei, 10 cei mai buni dintre proaspeții ingineri au fost recompensați de către administrația locală cu diplome și premii în bani, pentru rezultatele deosebite obținute.

Este vorba despre Iliuță Burca, șeful promoției 2013-2017, care a terminat cu media 9,31, Ioan Daian și Cătălin Oprean, de la specializarea TCM (Tehnologia Construcțiilor de Mașini), Adrian Cos, Daniel Emil Lobonțiu, Cristian Alberto Enache și Alexandra Burz de la IEI (Inginerie economică industrială) și Cristian Rus, Ovidiu Constantin Lazarean și Levente Gergely, specializarea SET (Sisteme și echipamente Termice).

Diplomele au fost înmânate de către viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, absolvent și el al Universității Tehnice din Cluj, în urmă cu 26 de ani.

”Mă bucur, dragi absolvenți, că ați ales această facultate. Sunt convins că o să vă fie foarte folositoare și cel mai important lucru este că dumneavoastră veți intra direct în câmpul muncii după ce absolviți”, a declarat viceprimarul Gabriel Pleșa.

”Colaborarea noastră cu Universitatea Tehnică a început, poate, timid, dar cred că a crescut în ultimii ani, și acest lucru se vede. În primul și primul rând, e nevoie foarte mare pe piața muncii de ceea ce produceți dumneavoastră. Avem semnalmente de la mediul de afaceri, e tot mai multă nevoie de ingineri (…) Mă bucur că la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Cluj-Napoca, pe partea dreaptă, este o clădire care adăpostește extensia Universității Tehnice și sperăm, cât de curând, să se adauge și alte corpuri de clădiri, laboratoare, amfiteatru, etc, să fie un campus universitar tehnic la intrarea în Alba Iulia”, a mai spus viceprimarul Gabriel Pleșa.

Nu doar studenţii au primit diplome în cadrul festivităţii, ci şi profesorii care i-au îndrumat în “meseria” de ingineri. Aceştia au primit diplome onorifice ca semn de mulțumire pentru efoturile depuse și pentru sprijinul acordat. ”Vă mulțumim, cu respect, pentru că ne-ați împărtășit din cunoștințele dumneavoastră și ne-ați împrumutat din valorile dumneavoastră”, au scris pe diplome absolvenții celei de-a opta promoții a UTCN, extensia Alba Iulia.  Printre ei s-au numărat rectorul universității, prof. dr. ing. Vasile Țopa, prorectorul prof. dr. ing. Daniela Popescu și directorul UTCN extensia Alba Iulia- Cristina Fenișer.

În încheiere, directorul extensiei de la Alba Iulia, Cristina Fenișer a ținut să le transmită un mesaj absolvenților: ”Sunt sigură că veți avea succes oriunde veți ajunge și că veți fi ambasadorii Universității Tehnice din Cluj-Napoca în societatea românească și, de ce nu, în lume. Vă doresc mult succes, multă sănătate și tot ce vă doriți să vi se împlinească. Drum bun, dragii mei absolvenți!”.

[nggallery id=4136]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia, performanță în limba lui Voltaire: S-a calificat pentru al treilea an consecutiv la olimpiada de limba franceză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia, performanță în limba lui Voltaire: S-a calificat pentru al treilea an consecutiv la olimpiada de limba franceză Elevul sergent Flavius Taflan (clasa a XI-a) a reușit să fie din nou în topul Olimpiadei de Limba Franceză, faza județeană, unde a obținut Premiul I și calificarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea