Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Explozie de miresme și culoare la Ciumbrud, de ”Ziua Rozelor”. Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii!

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trandafiri Ciumbrud39”Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii”. Sub acest slogan se ghidează organizatorii celei de-a XIII-a ediții a ”Zilei Rozelor” de la Ciumbrud, care are loc astăzi, 28 iunie, în ultima sâmbătă a primei luni de vară.

Evenimentul a început la ora 9.00 cu ”Parada rozelor”, la care au luat parte fanfara, majorete, trăsuri, dansatori, mașini și biciclete. În parcul din Ciumbrud oaspeții s-au bucurat de o explozie de culoare și miresme, un adevărat colț de Rai.

Producătorii s-au întrecut și în acest an în ornarea standurilor punând la încercare imaginația familiei și a angajaților pentru a confecționa cele mai frumoase aranjamente florare. Pe toată durata evenimentului care are drept obiectiv promovarea propriilor firme, cultivatorii au prezentat soiurile de trandafiri și le-au vorbit oaspeților despre munca Trandafiri Ciumbrud80din spatele acestor flori minunate.

”Ne-am adunat de ”Ziua Rozelor” aici, am făcut câteva decorațiuni care dorim să le prezentăm tuturor celor interesați. Cultivăm trandafiri de peste 15 ani și iubim această muncă. Am fost prezenți la fiecare ediție și vom veni și la anul”, a spus unul dintre producători.

La standuri pot fi admirate multiple soiuri  de trandafiri precum teahibrizi, englezești, pitici, urcători, miniroze, sau semiurcători.

”Noi suntem băștinași aici. Vom veni în fiecare an. Așteptăm în fiecare an cât mai multă lume. Oamenii din Ciumbrud iubesc trandafirii”, a spus un alt producător.

Trandafiri Ciumbrud16Primarul Aiudului le-a vorbit conjudețenilor despre tradiții.

”De 13 ani, Ciumbrudul își cheamă copiii și prietenii. Făcând trimitere la ceea ce ne reprezintă, trandafirul, frumusețea și cultura lui și nu în ultimul rând afacerea lui este o tradiție care vine din istorie. Aiudul are o istorie și o tradiție foarte frumoasă. Trebuie să privim cu mândrie la trecut, la istoria și trafițiile noastre. Trebuie să ne clădim prezentul și să ne uităm în viitor. Europa se întoarce la tradiții, la fel trebuie și România și Alba”, a spus Horațiu Josan, primarul orașului Aiud.

”De câțiva ani de zile suntem și noi coorganizatori, Consiliul Județean Alba. Mulțumesc localnicilor că au făcut posibil evenimentul și în acest an. O întâlnire între iubitorii de frumos, dar și cu cei care trăiesc din această afacere. De ce partener Consiliul Județean Trandafiri Ciumbrud86Alba? Pentru că nouă nu ne place să venim în fața voastră, să vă spunem două trei cuvinte, fără să fim parteneri”, a spus președintele CJ, Ion Dumitrel care a felicitat apoi producătorii pentru că au adus toate culorile și miresmele în parcul din Ciumbrud.

Vă prezentăm mai jos PROGAMUL celei de-a XIII-a ediţii a  festivalului „Ziua Rozelor”:

Ora 12.00: Program artistic

Dansuri populare  – elevii Şcolilor din Ciumbrud, Aiud, Gâmbaş, Fărău, Stremţ

Ora 13.00: Duelul Rozelor – concurs

Ora 16.30: Degustare de vinuri

Ora 16.30 Program artistic

Ora 17.00: Tombolă pentru vizitatori

Ora 17.30: Premierea cultivatorilor de trandafiri

Ora 18.30 – Miss Boboc Trandafir – concurs

Ora 19.00: Miss Regina Trandafirilor

Ora 20.00: Program artistic

Ora 22.30 Balul Rozelor şi Foc de artificii.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Alba, Filiala Judeţului Alba a Asociatiei ,,Amicii Rozelor” Ciumbrud, Primăria Municipiului Aiud, Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” Ciumbrud.

[nggallery id=2018]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea