Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Excursie de o zi în Munții Trascăului – adevărată cursă cu obstacole pentru turiștii care vor să vadă frumusețile din zona Ponor, Valea Poienii, Sălciua

Publicat

în

ponor-salciua09Excursie de o zi în Munții Trascăului – adevărată cursă cu obstacole pentru turiștii care vor să vadă frumusețile din zona Ponor, Valea Poienii, Sălciua.

Iubitorii excursiilor și drumețiilor montane care se încumetă să viziteze Munții Trascăului au parte de o serie de surprize, unele frumoase, plăcute, dar și unele experiențe pe care și-ar dori să le uite cât mai repede.

Dacă vremea este frumoasă, DJ 107 I Aiud – Rîmeț – Ponor este primul obstacol din calea fericirii turistului, pentru că, cu excepția unei porțiuni de câțiva kilometri până în zona Cabanei Sloboda, drumul este neasfaltat, ceea ce face ca cei 35 de kilometri să poată fi străbătuți fie de mașini mari, fie de SUV-uri, în niciun caz de autoturisme cu garda joasă.

Electrica Furnizare Discount

Drumul șerpuiește, cu urcușuri și coborâșuri, prin păduri de foioase cu arbori semeți, care la sfârșit de septembrie încep să capete aspect pastelat, frunzele copacilor strălucind în culori galbene, roșietice sau verde-pal. Pe alocuri, se zăresc poienițe cu iarbă și câte un arbust sau un pom răzleț, care evidențiază și mai mult suprafața împădurită.

Drum de ATV pe Valea Poienii, asfalt până aproape de satul Sub Piatră

La ieșirea din Rîmeț spre comuna Ponor, pe partea dreaptă, drumul ne poartă prin satul Valea Poienii, pentru a ajunge la Vânătarele Ponorului.  La prima vedere pare un drum pietruit, dar pe măsură ce intri mai profund în sat, piatra spartă se pierde în pământ, astfel că după câteva sute de metri ar fi impropriu să mai cataloghezi drumul ca fiind pietruit. Totuși, cu îndemânarea conducătorului auto, drumul poate fi parcurs cu o mașină de teren sau un ATV, mai ales că este și foarte îngust, nefiind indicat autoturismelor. Ca să nu mai vorbim de perioadele ploioase.

Gospodăriile sătenilor sunt destul de rare, doar din loc în loc mai vezi câte o casă. Unele locuințe și grajduri parcă au rămas încremenite în timp, fiind construite din bârne și acoperite cu paie.

De pe micul platou din vârful mponor-salciua14asivului niște peisaje de-ți taie răsuflarea îți trec prin fața ochilor: creste împădurite alternând cu pereți stâncoși golași și văi înverzite, unele populate cu vaci la păscut, iar deasupra un cer senin, albastru, în timp ce în vale abia se zăresc siluetele unor case sau lăcașe de cult din satul Sub Piatră, din comuna Sălciua.

Vânătarele Ponorului, așa cum specifică panoul de informare existent la fața locului, inscripționat în limbile română, engleză și franceză, este o rezervație complexă care reprezintă un mare aven într-un piesaj pitoresc, locul unde se adună apele Văilor Poienii, Ponorului și Valea Seacă, ape ce dispar apoi în Peștera Dălbina. Pereții calcaroși ai avenului prezintă o serie de fâșii de culoare vineție, care contrastează cu albul-cenușiu al calcarelor, de unde și denumirea de Vânătara. Dacă am amintit de panul informativ, trebuvanatarele-ponoruluiie evidențiat un alt lucru bun: traseul turistic este marcat, iar pe un stâlp de lângă troița din lemn de pe platou sunt amplasate indicatoare spre principalele atracții naturale din zonă: Bedeleu – Colțești: 4 ore, Brădești: o oră și jumătate – 2 ore, Cheile Râmețului: 4 – 5 ore, Cascada Vânătările Ponorului – 30 de minute, Peștera Huda lui Papară: 30 – 45 de minute, Sălciua: o oră și jumătate – două ore. De asemenea, turiștii sunt informați că aceste trasee sunt practicabile tot timpul anului, însă, pentru orice eventualitate, este trecut și un număr de mobil al Salvamont. Spre Huda lui Papară, am coborât din vârful muntelui, iar accesul spre centrul comunei Sălciua se poate face pe un drum asfaltat preț de câțiva kilometri, chiar dacă partea carosabilă e relativ îngustă, cu greu putând trece una pe lângă alta două autoturisme. Huda lui Papară este cea mai lungă peșteră din Munții Trascăului, adăpostind unele dintre cele mai mari colonii de lilieci din Europa. Pentru protejarea acestora, în mod obișnuit peștera este închisă, dar aceasta poate fi totuși vizitată pe baza avizului administratorului și cu autorizație din partea Comisiei Patrimoniului Speologic.

Ppunteuntea suspendată, adevărat pericol de accidentare pentru turiști la Huda lui Papară
De la Pensiunea Sub Piatră din satul cu același nume, drumul spre Peștera Huda lui Papară poate fi parcurs doar pe jos în circa 15 – 20 de minute, pe un traseu marcat cu panouri și tăblițe indicatoare ca în zona amintită anterior, dar este recomandat ca turiștii să poarte încălțăminte adecvată pentru drumeții montane. Poteca trece printr-o zonă împădurită și ar putea fi reamenajată, printr-o nouă pietruire. Pentru a ajunge la gura peșterii, trebuie să traversezi valea peste o punte suspendată, confecționată din lemn și „mână curentă” din cablu metalic, care în timp și-a pierdut din înălțimea la care a fost amplasată inițial.

Pe lângă faptul că turiștii trebuie să depună eforturi ca să-și poată menține echilibrul pe puntea ce se balansează, din păcate, există găuri în structura din lemn, iar unele dintre scândurile din construcția punții sunt rupte, astfel că în orice moment poate exista riscul de a cădea în apă și pericolul de accidentare. Iar asta în condițiile în care puntea ar putea fi reconstruită din câțiva bușteni, căci, har Domnului, copaci sunt destui, iar Primăria Sălciua ar putea folosi ca forță de lucru beneficiarii ajutoarelor sociale, care oricum sunt obligați să presteze muncă în folosul comunității. În prezent, accesul spre peșteră este distrus, ca urmare a viiturilor din luna august, dar asta nu-i împiedică pe turiști să vină până la gura peșterii, ca să se bucure de frumusețea zonei și de apa care străbate muntele izvorând de la Vânătarele Ponorului.

Așadar, cu câțiva metri cubi de piatră și material lemnos, zona ar putea fi reamenajată. Sunt convins că numărul turiștilor români și străini ar crește, dacă și  infrastructura rutieră ar fi reabilitată. Altfel vom auzi mereu: „Ce frumoasă e România, păcat că e locuită… de români!”.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| România, pe locul 2 în Europa la rata transmiterii coronavirusului: Avertismentul deputatului Alexandru Rafila

Publicat

în

VIDEO| România, pe locul 2 în Europa la rata transmiterii coronavirusului: Avertismentul deputatului Alexandru Rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila a susţinut joi că România are o rată a transmiterii coronavirusului de 1,26, fiind pe locul doi în Europa, după Slovacia. Motivul îl reprezintă faptul că majoritatea populației nu s-a vaccinat, a indicat reprezentantul României la OMS.

„E clar că România are o problemă majoră în raport cu celelalte ţări. Această transmitere se întâmplă la o populaţie care este protejată în mică măsură. Dacă noi avem 30-32% din populaţie vaccinată, la care se mai adaugă 10-15 procente maxim de persoane care au trecut prin boală, în mod evident mai mult de jumătate din populaţia ţării este vulnerabilă. Chestiunea asta înseamnă că această populaţie vulnerabilă este la risc să ajungă în spital, să facă complicaţii, să aglomereze secţiile de terapie intensivă şi să facă greu gestionabil sistemul de sănătate”, a afirmat acesta.

Electrica Furnizare Discount

Lipsa oricăror măsuri şi recomandări pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus s-a datorat exclusiv alegerilor interne din PNL, a adăugat acesta.

„Eu sunt convins că lipsa oricăror măsuri şi oricăror recomandări (privind combaterea pandemiei – n.r.) şi oricăror exemple din partea celor care guvernează ţara, privind respectarea unor măsuri simple – cum ar fi distanţarea sau utilizarea măştii la evenimente publice – s-a datorat exclusiv nevoii de popularitate, s-a datorat exclusiv alegerilor interne în PNL, când era cool să te înghesui, era cool să nu porţi mască, să nu respecţi măsurile pe care le-ai recomandat de atât timp. Este impardonabil ca prim-ministrul sau alţi demnitari ai statului român sau şefi ai unor autorităţi locale să încurajeze transmiterea bolii”, a spus Rafila într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

 

Citește mai mult

Ştirea zilei

Marius Hațegan: „Comuna Daia Română poate concura cu succes la titlul de cea mai frumoasă comună din România”

Publicat

în

Marius Hațegan: „Comuna Daia Română poate concura cu succes la titlul de cea mai frumoasă comună din România”

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, afirmă printr-o postare din mediul de socializare: „Comuna Daia Română poate concura cu succes la titlul de cea mai frumoasă comună din România.”

Într-un parteneriat între Primăria Daia și Consiliul Județean Alba au fost realizate și finalizate lucrări de modernizare a drumului județean 106K, aceasta însemnând 3 km de covor asfaltic, rigole, accese, trotuare, marcaje axiale și laterale.

La începutul anului Marius Hațegan a declarat faptul că până la sfârsitul acestui mandat va lupta, prin proiecte noi și în curs de desfășurare, astfel încât calitate drumurile să crească semnificativ și totodată să existe cât mai puține drumuri de pământ pe arealul județului Alba.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia achiziționează servicii de închiriere de cargo biciclete: Ce valoare are investiția

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează servicii de închiriere de cargo biciclete: Ce valoare are investiția

Municipiul Alba Iulia organizează selecție de oferte privind servicii de închiriere cargo-biciclete în cadrul proiectului „Cargo-bicicleta-agent de schimbare al orașului”, acronim CityChangerCargoBike CCCB, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Orizont 2020.

Ofertele pot fi depuse până în 28.09.2021, ora 16.00, în plic închis la registratura Primăriei Municipiului Alba Iulia. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Specificații tehnice privind cargo-bicicletele

Electrica Furnizare Discount

4 bucăți cargo-biciclete electrice

-stabile, cu 3-4 roți, cu diametru de 22-24”
-schimbător cu minim 4 viteze
-acționare cu pedale și cu motor electric și acumulator
-viteza limitată la 25 km/oră; autonomie > 30 km
-frâne de calitate (V, tambur) adaptate bicicletelor electrice mai mari
-coș pentru sarcina utilă de 15 – 20 kg
-încărcător de la rețeaua electrică inclus; este de preferat ca acumulatorul să poată fi ușor detașabil pentru încărcare în interior; în cazul în care acumulatorul nu este detașabil, se va livra set de încărcare și prelungitor pentru exterior de minim 10 m
-sistem antifurt tip clește pe roată
-opțional (de preferat), sistem de urmărire GPS.

10 bucăți cargo-biciclete obișnuite

-de preferat stabile, cu 3 – 4 roți, cu diametru de 22-24”
-schimbător cu minim 3 viteze
-acționare cu pedale
-frâne de calitate, față/spate
-coș pentru sarcina utilă de 15 – 20 kg
-sistem antifurt tip clește pe roată
-opțional (de preferat), sistem de urmărire GPS

Cheltuielile aferente acestei acțiuni vor fi suportate din bugetul alocat proiectului Cargo-bicicleta – agent de schimbare al orașului” – acronim CityChangerCargoBike CCCB“, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului european Orizont 2020. Valoarea estimată este de 41.500 lei, fără TVA.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare