Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO| „Descoperă Rowmania”: Concursul de vâslit în canotcă, câştigat de ISU Alba. STP a încurcat circulaţia pe râul Mureş

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Întrecerea de vâslit în canotci de pe râul Mureş, „Descoperă Rowmania” a fost organizată cu succes la Alba Iulia, marele campion Ivan Patzaichin fiind plăcut surprins de ce a găsit în inima Ardealului. La startul competiţiei s-au aliniat 12 echipe, de 10 + 1, toate câştigătoare dar cel mai bun timp a fost scos de ISU Alba, formată dintr-o echipă cu adevărat bine pregătită, care merita premiul cel mare, mai ales dacă ţinem cont şi de faptul că pune umărul la salvarea de vieţi omeneşti în fiecare zi. Locul secund a fost ocupat de Unlimited Activ Sportive, iar medalia de bronz a fost adjudecată de echipa STP-ului care nu a ţinut cont de nicio regulă de circulaţie.

O surpriză plăcută a făcut-o echipa presei locale, care s-a situat pe locul 4, fiind încurcată de neîndemânarea STP-ului care a intrat pe cealaltă bandă şi s-a ciocnit cu barca presei locale, coordonată de campionul Patzaichin şi ajutată de viceprimarul Dorin Şerdean. Adversari în viaţa de zi cu zi, dar colegi de breaslă în competiţia de vâslit de pe râul Mureş, presa locală din Alba Iulia a ocupat o poziţie onorabilă, şi putea ajunge şi mai sus dacă STP ţinea cont de regulile de circulaţie. Cei 11 colegi au crezut că sunt pe râul Mureş cu autobuzul şi au tot timpul prioritate, şi pentru că, ulciorul nu merge de multe ori la apă, STP nu a reuşit să încurce ISU Alba în finală şi s-a înecat la mal, fiind echipa care a câştigat locul 3, fără să ajungă la linia de sosire. Şi acum lăsând gluma la o parte, felicităm toate echipele angrenate în concurs şi urăm multă baftă echipei ISU, care va reprezenta municipiul Alba Iulia la finala organizată la Tulcea, în perioada 30 august – 1 septembrie 2013, unde vor intra în competiţie toate oraşele participante.

Evenimentul a fost pentru prima dată pe râul Mureş, sâmbătă cu  începere de la ora 9:00 până la ora 14.00, fiind organizat de  Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 şi Primăria municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Administraţiei Naţionale Apele Române. Concursul s-a desfăşurat în zona Podului din cartierul Partoş, la  ieşirea spre Sebeş, iar intrarea a fost liberă.

Echipele care au participat au fost: locul 12 – cartierul Partoş, locul 11 – 280 90210, locul 10 – Crysopolis, locul 9 – Vikingii verzi, locul 8 – Vâslaşii, locul 7 – Cer Albastru, locul 6 – ACAR, locul 5 – Pădurice Prichindei, locul 4 – Presa Albă, locul 3 – STP, locul 2 – Unlimited Activ Sport, locul 1 – ISU Alba, cel mai bun timp obţinut în semifinală 37,7 secunde. Toţi au primit tricouri cu semnătura marelui campion şi diplome de participare.

Descoperă Rowmania  – este o campanie naţională de promovare a patrimoniului local şi urmăreşte descoperirea bogăţiilor naturale ale ţării prin promovarea mişcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură, dar urmăreşte şi conştientizarea şi sensibilizarea celor prezenţi cu privire la resursele naturale ale ţării noastre, şi cu privire la responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a proteja mediul înconjurător pentru a nu compromite resursele de dezvoltare ale generaţiilor viitoare.

Mai multe imagini pot fi văzute pe pagina de Facebook a Ziarului Unirea.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea