Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: „Colindători fără de casă”, la redacţia ziarului Unirea. Emoţie şi bucurie în suflete lăsate în urma lor redactorilor

Alexandra Mates

Publicat

în

Un dram de bucurie, emoţie, pace în suflet, dar şi o lecţie. Asta au lăsat în urma lor colindătorii de la casa de copii „Steaua Speranţei” din Alba Iulia, care au colindat astăzi redacţia ziarului Unirea. Coordonaţi de prof. Adrian Cristea, cei 9 copii au venit cu inima deschisă, cu bucuria de a da glas unor frumoase colinde, vestind naşterea Mântuitorului Iisus Hristos.  

Glasurile cristaline ale copiilor, acompaniate de sunetul flautului şi clinchetul de chitară ne-au încălzit sufletele şi ne-au încântat cu colinde suave precum „Trandafirul pruncului Iisus” sau „Scoală gazdă din pătuţ”, dar şi altele.

Un colind aparte, intiulat de către ei „Colindători fără de casă”, o adaptare după o colindă basarabeană, din preaplinul sufletului lor ne-a emoţionat până la lacrimi şi ne-a făcut  să simţim cu adevărat frumuseţea Crăciunului dar şi să ne deschidem inimile ajutându-i pe cei nevoiaşi în această perioadă, şi nu numai.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dar din dar! O lecţie de la „colindătorii fără de casă”!

Colindătorii de la Căminul de copii „Steaua Speranţei” din Alba Iulia vor cutreiera astăzi mai multe instituţii din Alba Iulia, vestind naşterea Mântuitorului, iar aşa după cum ne-au declarat fondurile strânse vor fi donate, citez,  „unui copil necăjit”. Minunat!!! Şi spun asta pentru că deşi aceşti copii locuiesc într-o casă de tip familial, ei s-au gândit să-i ajute probabil pe cei care nu au ştiut niciodată ce înseamnă să primeşti un cadou. Un gest de apreciat şi demn de urmat. Bravo copii! Felicitări şi Asociaţiei Student Sport din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, care este alături de aceştia, însoţindu-i şi făcându-le intrarea la instituţiile din oraş.

Ziarul Unirea i-a răsplătit pe aceşti minunaţi copii cu fructe, cornuri şi bani.
Le urăm pe această cale sărbători fericite şi multă sănătate!

 [nggallery id=901]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

5 PERCHEZIȚII dispuse de polițiștii din Alba după o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică: Ce au descoperit oamenii legii

Ziarul Unirea

Publicat

în

5 PERCHEZIȚII dispuse de polițiștii din Alba după o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică: Ce au descoperit oamenii legii

Poliția Municipiul Alba Iulia a organizat o acțiune cu efective suplimentare în municipiu și pe raza localităților rurale arondate, cu scopul creșterii gradului de siguranță publică. Au fost identificate 7 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni.

Ieri, 8 noiembrie 2022, Poliția Municipiului Alba Iulia împreună cu Secțiile de Poliție Rurală Galda de Jos și Vințu de Jos, au organizat o acțiune cu efective suplimentare, în municipiul Alba Iulia și în localitățile rurale arondate municipiului.

Cu ocazia acestei acțiuni au fost controlate 53 de autovehicule și legitimate 76 de persoane și au fost constatate 21 de abateri de natură contravențională, din care 6 la Legea 61/1991 privind liniștea și ordinea publică și 15 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Elit - Gustul Desăvârșit

A fost reținut un permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Polițiștii au identificat 7 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni. Pentru documentarea activității infracționale a acestora, au fost efectuate 5 percheziții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Forțe proaspete la Jandarmeria Alba: Șase subofițeri s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Forțe proaspete la Jandarmeria Alba: Șase subofițeri s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Echipa Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba s-a mărit cu 6 colegi, proaspăt absolvenți ai școlilor militare de subofițeri de jandarmi.

Subofițerii sunt absolvenți ai școlilor militare de subofițeri de jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni și „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, promoția octombrie 2022 și au fost repartizați la Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Avram Iancu” Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Domnul inspector șef, locotenent-colonel Tudor Gheorghe Pașca le-a urat noilor noștri colegi bun venit în rândul cadrelor militare. Le-a solicitat implicare, responsabilitate și disciplină în executarea misiunilor ce revin inspectoratului.

Totodată le-a menționat că deși drumul va fi plin de provocări și anevoios pe alocuri, cu siguranță va fi presărat cu multe satisfacții, fiind un drum al perfecționării profesionale și acumulării de cunoștințe.

În perioada următoare noii colegi vor efectua misiuni specifice alături de jandarmi cu experiență, cu ajutorul cărora își vor perfecționa pregătirea profesionala.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

VINERI| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Ceremonial religios și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Slujbă religioasă și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziua Veteranilor din teatrele de operații va fi marcată vineri, 11 noiembrie 2022, și la Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor se va organiza un ceremonial dedicat acestei zile, anunță Instituția Prefectului Alba.

Programul activităţilor:

09.45 – 09.55 Primirea invitaților;
09.55 – 10.00 Ocuparea locului în dispozitiv;
10.00 – 10.05 Intonarea Imnului Național al României;
10.05 – 10.15 Oficierea serviciului religios;
10.15 -10.25 Alocuțiune privind semnificația Zilei Veteranilor din teatrele de operații și scurtă prezentare a activității eroului slt. p.m. Popa Vasile Claudiu.
10.25 – 10.35 Depuneri de jerbe și buchete de flori, păstrarea unui moment de reculegere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Participanţi:

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba
Consiliul Judeţean Alba
Primăria Municipiului Alba Iulia
Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Arhiepiscopia Romano – Catolică, reprezentanți ai cultelor religioase
Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia
Direcția Județeană de Informații Alba
Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba
Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații
Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Alba
Asociația Națională a Veteranilor de Război Ferdinand I, filiala Alba
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, filiala ”Alba Gemina”
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I., filiala ”Avram Iancu”
Asociația Revoluționarilor” Decembrie 1989” Alba Iulia
Consiliul Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Alba
Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba Iulia
Cercul Militar Alba Iulia
Servicii și instituții publice din județul Alba
Partide politice
Reprezentanți mass-media


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea