Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Circa 200 de sindicaliști de la BNS au protestat la Alba Iulia față de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 200 de sindicalişti membri ai Blocului Naţional Sindical (BNS) au protestat, joi, în Piața Ion I. C. Brătianu din fața Prefecturii Alba, faţă de decizia Guvernului Tudose de a trece contribuţiile sociale de la angajator la angajat.

Protestatarii s-au adunat, joi, la Alba Iulia, manifestându-se zgomotos, cu fluierici și vuvuzele, scandând în mai multe rânduri ”Hoții” și ”Jos Guvernul”.

Sorin Tomescu, vicepreședintele BNS, filiala Alba, a declarat, presei, că sindicaliștii sunt nemulțumiți de măsurile fiscale luate de guvern, dar mai ales de trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

”Protestăm împotriva OUG care a dat-o Guvernul, respectiv trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Nu suntem de acord cu această măsură, mai ales că Guvernul României a încălcat tratatele și acordurile semnate cu Uniunea Europeană, deși a avut semnale de la organismele internaționale că măsura este greșită (…) Noi vom continua cu aceste mitinguri și pichetări și sperăm să se trezească guvernul în ultimul ceas și să revină la ceea ce a fost. Nu mi se pare normal ca prin această măsură să bulverseze o țară întreagă. Toată lumea este neliniștită, toată lumea își face calcule. Se pierde, nu se pierde. Până la urmă de ce a vrut să dea această ordonanță? Pentru cine?”, a spus Sorin Tomescu.

De asemenea, un alt sindicalist prezent la protest a declarat, presei, că guvernanții ar trebui să fie mai sensibili cu poporul pentru că, cu timpul, s-ar putea ”să se mai întoarcă roata”.

”Noi suntem singura țară din Uniunea Europeană în care se încearcă trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Pentru asta protestăm, fiindcă salariile din ianuarie 2018 nu vor mai fi mărite, cum s-a preconizat, scumpirile sunt toate în lanț, începând cu alimentație, curent, gaz și așa mai departe”, a spus acesta.

Sindicaliștii din Alba au susținut că în cazul în care nu se va abroga OUG de modificare a Codului fiscal, protestele vor continua, inclusiv la București.

YouTube video

YouTube video

[nggallery id=4866]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea