// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO-VIDEO: Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba s-a mutat în ”casă nouă”. Investiție de peste 1, 5 milioane de lei pentru noul sediu, amenajat în clădirea în care a funcționat DGASPC Alba

Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba beneficiază, de curând, de un sediu nou, situat pe strada Mihai Viteazul nr.2. din Alba Iulia, unde își desfășoară activitatea toate serviciile și toate compartimentele din cadrul instituției. Este vorba despre vechea clădire în care a funcționat DGASPC Alba, pe care, după ample lucrări de modernizare, CJ Alba a hotărât să o atribuie centrului de cultură. 

 Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 1.519. 000,068 lei și a fost suportată din bugetul județului Alba.

Noul sediu a fost prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Alexandru Pal, directorul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

”Ne bucurăm foarte mult că, exact în anul împlinirii a 10 ani de activitate a Centrului de Cultură Augustin Bena, iată-ne în primul nostru sediu, unde ne-am regăsit toate serviciile și toate compartimentele din cadrul centrului de cultură. Eficientizarea este maximă, fiind toți la un loc, și se simte și în proiectele pe care le implementăm(…) Avem spații de repetiții pentru ansamblul folcloric, ansamblul de dansuri, pentru orchestra de cameră, pentru fanfara județului Alba, și bineînțeles atelierele pentru toate clasele din cadrul Școlii de Arte și Meșeteșuguri”, a declarat directorul centrului de cultură, Alexandru Pal.

Potrivit acestuia, la intrarea în clădire va fi deschis, în viitorul apropiat, un magazin de suveniruri, în cadrul căruia vor fi scoase la vânzare creațiile elevilor de la Școala de Arte și Meșteșuguri.

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba este o instituţie publică de cultură ce funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Alba şi are ca obiective promovarea valorilor culturale naţionale şi universale, formarea continuă în domeniul artelor şi meşteşugurilor, cercetarea, conservarea, promovarea şi valorificarea tradiţiei şi creaţiei populare româneşti, organizarea unor evenimente de calitate, profesioniste, în toata sfera culturii.

Instituţia a fost înfiinţată în 2007 prin reorganizarea Şcolii Populare de Arte şi Meşteşuguri şi a Centrului de Promovare a Culturii Tradiţionale şi Creaţiei Populare Alba. Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi-a deschis oficial porţile la 1 octombrie 2007, în preajma sărbătoririi a 127 de ani de la naşterea marelui compozitor şi dirijor Augustin Bena.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

4 Răspunsuri la FOTO-VIDEO: Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba s-a mutat în ”casă nouă”. Investiție de peste 1, 5 milioane de lei pentru noul sediu, amenajat în clădirea în care a funcționat DGASPC Alba

 1. FF 18.05.2017 la 16:42

  Muzicantii care „intretin” serbarile campenesti organizate in cinstea „Celui mai iubit oltenas din Ardeal” trebuie retribuiti ca atare…

 2. Gicu 18.05.2017 la 18:45

  Răspuns corect. Stai jos. Nota zece

 3. athos 19.05.2017 la 7:56

  Oltenasul,dar si bihorenasul si bistri-casul”,doar „vinituri”,inclusiv seful culturii!!!Asa e noi-DESTEPTI(cu ghilimelele de rigoare).

 4. Felicitari 19.05.2017 la 9:47

  De ce ne mai batem in piept cu pumnii ca Orașul Marii Uniri, ca patrioți in Capitala de Suflet a României, când doar in Alba exista și se folosește intens termenul de ,,vinitura”??? Oare in Alba nu suntem toți ROMÂNI, Creați toți după același ,,tipar” – chipul și asemănarea LUI ?!? Anul următor, la 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, va invitam, pe cei care aveți problema cu viniturile, sa stați închiși in casa, sa nu faceți cumva alergie!