FOTO-VIDEO: Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba s-a mutat în ”casă nouă”. Investiție de peste 1, 5 milioane de lei pentru noul sediu, amenajat în clădirea în care a funcționat DGASPC Alba

Paul Voicu - Primar 2020

Centrul de Cultură ”Augustin Be na” Alba beneficiază, de curând, de un sediu nou, situat pe strada Mihai Viteazul nr.2. din Alba Iulia, unde își desfășoară activitatea toate serviciile și toate compartimentele din cadrul instituției. Este vorba despre vechea clădire în care a funcționat DGASPC Alba, pe care, după ample lucrări de modernizare, CJ Alba a hotărât să o atribuie centrului de cultură. 

 Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 1.519. 000,068 lei și a fost suportată din bugetul județului Alba.

ELIT

Noul sediu a fost prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Alexandru Pal, directorul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

”Ne bucurăm foarte mult că, exact în anul împlinirii a 10 ani de activitate a Centrului de Cultură Augustin Bena, iată-ne în primul nostru sediu, unde ne-am regăsit toate serviciile și toate compartimentele din cadrul centrului de cultură. Eficientizarea este maximă, fiind toți la un loc, și se simte și în proiectele pe care le implementăm(…) Avem spații de repetiții pentru ansamblul folcloric, ansamblul de dansuri, pentru orchestra de cameră, pentru fanfara județului Alba, și bineînțeles atelierele pentru toate clasele din cadrul Școlii de Arte și Meșeteșuguri”, a declarat directorul centrului de cultură, Alexandru Pal.

Mihail David - 2020

Potrivit acestuia, la intrarea în clădire va fi deschis, în viitorul apropiat, un magazin de suveniruri, în cadrul căruia vor fi scoase la vânzare creațiile elevilor de la Școala de Arte și Meșteșuguri.

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba este o instituţie publică de cultură ce funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Alba şi are ca obiective promovarea valorilor culturale naţionale şi universale, formarea continuă în domeniul artelor şi meşteşugurilor, cercetarea, conservarea, promovarea şi valorificarea tradiţiei şi creaţiei populare româneşti, organizarea unor evenimente de calitate, profesioniste, în toata sfera culturii.

Instituţia a fost înfiinţată în 2007 prin reorganizarea Şcolii Populare de Arte şi Meşteşuguri şi a Centrului de Promovare a Culturii Tradiţionale şi Creaţiei Populare Alba. Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi-a deschis oficial porţile la 1 octombrie 2007, în preajma sărbătoririi a 127 de ani de la naşterea marelui compozitor şi dirijor Augustin Bena.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

4 Comentarii

FF 18 mai 2017 at 16:42

Muzicantii care „intretin” serbarile campenesti organizate in cinstea „Celui mai iubit oltenas din Ardeal” trebuie retribuiti ca atare…

Gicu 18 mai 2017 at 18:45

Răspuns corect. Stai jos. Nota zece

athos 19 mai 2017 at 7:56

Oltenasul,dar si bihorenasul si bistri-casul”,doar „vinituri”,inclusiv seful culturii!!!Asa e noi-DESTEPTI(cu ghilimelele de rigoare).

Felicitari 19 mai 2017 at 9:47

De ce ne mai batem in piept cu pumnii ca Orașul Marii Uniri, ca patrioți in Capitala de Suflet a României, când doar in Alba exista și se folosește intens termenul de ,,vinitura”??? Oare in Alba nu suntem toți ROMÂNI, Creați toți după același ,,tipar” – chipul și asemănarea LUI ?!? Anul următor, la 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, va invitam, pe cei care aveți problema cu viniturile, sa stați închiși in casa, sa nu faceți cumva alergie!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...