Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Cei patru suspecți ai jafului de la benzinăria din Blaj vor ajunge la Parchet cu propunere de arestare preventivă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UPDATE: Poliţiştii din Alba i-au identificat şi reţinut pe cele 4 persoane bănuite de comiterea, în noaptea de 21/22.11.2014, a unei tâlhării la o staţie de carburanţi din municipiul Blaj. Cei 4 bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 27 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, sprijiniţi de poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au reuşit identificarea şi reţinerea celor 4 persoane bănuite de comiterea unei fapte de tâlhărie asupra angajatei unei staţii de carburanţi din municipiul Blaj.

În sarcina lui Lajos K., de 31 de ani, din comuna Chibed, judeţul Mureş, Imre K., de 28 de ani, din comuna Sărăţeni, judeţul Mureş, Lehel J., de 26 de ani, din comuna Sărăţeni, judeţul Mureş şi Levente P., de 25 de ani, din comuna Praid, judeţul Harghita, 3 dintre ei cunoscuţi cu antecedente penale, s-a reţinut faptul că în noaptea de 21/22.11.2014, au pătruns într-o staţie de carburanţi din municipiul Blaj, unde au agresat-o pe angajata staţiei şi dintr-un seif au sustras peste 22.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că cei 4 bărbaţi au folosit, pentru comiterea faptei, un autoturism împrumutat de unul din ei de la o persoană din comuna Chibed.

Pentru obţinerea de probe, în vederea soluţionării dosarului penal, în cursul zilei de ieri, 27 ianuarie 2015, au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare, toate pe raza judeţului Mureş, ocazie cu care au fost reţinuţi şi cei 4 suspecţi, aceştia fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde au fost audiaţi, împotriva lor fiind luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Cu ocazia audierilor şi a cercetărilor efectuate s-a stabilit că Lajos K., Levente P., împreună cu Ion L., de 25 de ani, din comuna Sărăţeni, judeţul Mureş, sunt şi autorii unei alte infracţiuni de tâlhărie calificată, comisă în data de 24.07.2014, asupra unei femei din comuna Ghindari, judeţul Mureş, pe care au agresat-o în locuinţa sa şi i-au sustras suma de 1.300 lei şi 155 de euro.

În cursul zilei de azi, 28 ianuarie a.c., cei patru suspecţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Background:

Peste 60 de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Alba şi Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, efectuează, marți dimineața, 10 percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Activităţile vizează domiciliile a 10 persoane din localităţile Sovata, Chibed şi Sărăţeni, judeţul Mureş.

jaf benzinarie01În cauza investigată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, există suspiciunea rezonabilă că în noaptea de 21/22.11.2014, în jurul orei 1.50, patru dintre persoanele vizate, profitând de faptul că angajata unei staţii de carburanţi din Blaj a ieşit din incinta staţiei, au imobilizat-o şi au sustras dintr-un seif suma de 22.400 lei, bani proveniţi din încasări.

CITEȘTE ȘI: Jaf la o benzinărie din Blaj: 4 tineri au legat-o pe vânzătoare și au furat 20.000 de lei

În 27 ianuarie a.c., urmează să fie puse în executare mandatele de aducere emise pe numele celor 4 persoane bănuite de comiterea faptelor de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal şi pe numele altor 6 persoane care urmează să fie audiate în calitate de complici sau martori.

La această acţiune participă poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din I.P.J. Alba care sunt sprijiniţi de poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciilor de Operaţiuni Speciale Alba şi Mureş.

[nggallery id=2964]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea