Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Avocatul Mihai Baco, ales noul decan al Baroului Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

alegeri Barou Alba25Avocatul Mihai Baco a fost ales, sâmbătă, cu 143 de voturi, noul decan al Baroului Alba, câștigând alegerile din primul tur. Alături de el au mai concurat Marius-Armand Boer (59 de voturi), Daniel Morar (14 voturi) și Marius Costinaş (7 voturi).

Au fost înregistrate 4 voturi nule.

Cei patru și-au disputat funcția de decan al Baroului Alba, alegerile fiind organizate la restaurant Mercur Styl din Alba Iulia, în prezența a 227 avocați care și-au exercitat dreptul de vot.

alegeri Barou Alba01

După numărătoarea voturilor Mihai Baco a fost felicitat și i-a felicitat pe ceilalți candidați fiind aplaudat de avocații prezenți. La discursul de final, av. Baco și-a chemat, în față, echipa care l-a susținut.

”Vreau ca într-o perioadă extrem de scurtă această echipă să cuprindă pe toți care sunteți aici în sală. Vreau să vă spun că voi pune cunoștințele mele, experiențele mele, relațiile pe care le am și voi lupta și sunt convins că vom elimina dintre noi invidia, răutatea și vom face totul pentru apărarea profesiei. Eu am fost extrem de vocal în a apăra profesia și am luat atitudine împotriva celor care lovesc profesia. Voi fi decanul, vom fi consiliul întregului barou și nu vom mai face tabere și tot felul de găști. O singură gașcă avem, gașca avocaților din Alba Iulia”, a spus Mihai Baco, vizibil impresionat.

Actualul decan, Ioan Rus, nu a mai candidat. Alți peste 30 de avocați din Alba și-au depus candidaturile pentru Consiliul Baroului, Comisia de Cenzori, Comisia de Disciplină și pentru Delegați la Congresul Avocaților. Pentru consilieri s-au depus 25 de dosare, din rândul acestora urmând să fie ales prodecanul Baroului.

Noul consiliu al baroului și numărul de voturi obținut de candidați: Călugăr Adnana – 132; Culcea Alexandra – 104;  Crişan Mircea – 101; Gâlea Răzvan – 95; Boer Marius Armând – 94; Jurj Liliana – 91; Drăgoiu Horea – 88; Berindei Cornel – 74 de voturi; Matei Alin – 74;  Costinaş Marius – 73. Membrii supleanți sunt: Ivănescu Mihai – 71; Popescu Emil – 71; Sima Petru – 70.

alegeri Barou Alba13Comisia de Cenzori este formată din: Tomescu Felicia – 174 de voturi; Savu Mihaela – 153 de voturi; Bunea Oana – 130 de voturi.

Comisia de disciplină este formată din: Victor Bleahu – 144 de voturi; Arion Cosmin – 138 de voturi; Avram Ileana – 137 de voturi; Dragoiu Adriana – 133 de voturi; Hârceagă Octavian – 113 voturi.

Delegați la congres: Cojan Constantin – 122 de voturi; Boer Armand – 106 de voturi.

Decanul Baroului Alba este ales de către adunarea generală a baroului. Acesta trebuie să fie membru al baroului de cel puţin 5 ani. Decanul este ales pentru un mandat de 4 ani şi poate fi reales o singură dată.

Decanul Baroului Alba are următoarele competenţe:

  1. a) reprezintă Baroul Alba în raporturile acestuia cu persoanele fizice şi juridice din ţară şi din străinătate;
  2. b) convoacă şi prezidează şedinţele consiliului baroului;
  3. c) aprobă cererile de asistenţă juridică gratuită;
  4. d) exercită căile de atac împotriva hotărârilor comisiei de disciplină şi împotriva deciziilor consiliului baroului pentru care sunt prevăzute căi de atac;
  5. e) ordonanţează cheltuielile baroului;
  6. f) ia măsuri privind conducerea baroului care nu sunt de competenţa adunării generale sau a consiliului baroului;
  7. g) încearcă medierea între membrii baroului în vederea soluţionării amiabile a litigiilor în legătură cu exercitarea profesiei;
  8. h) soluţionează cererile pentru restituirea onorariilor de avocat;
  9. i) coordonează Serviciul de asistenţă judiciară al Baroului Alba;
  10. j) îndeplineşte orice alte atribuţii prevăzute de lege sau hotărâte de organele de conducere ale U.N.B.R. şi date în competenţa sa.

(3) Prodecanul îl înlocuieşte pe decan la cererea sau în absenţa acestuia.

(4) Dacă decanul sau prodecanul sunt în imposibilitate temporară de a-şi exercita funcţiile, consiliul baroului poate delega un consilier pentru a îndeplini, în tot sau în parte, atribuţiile decanului.

LISTA CANDIDAŢILOR pentru funcţiile elective ale Baroului Alba

DECAN:

  1. Baco Mihai (59 de ani) – 21 de ani experiență profesională
  2. Boer Marius-Armand (49 de ani) – 18 ani experiență profesională
  3. Costinaş Marius (44 de ani) – 18 ani experiență profesională
  4. Morar Daniel (44 de ani) – 19 ani experiență profesională

[nggallery id=1566]

Principalele atribuţii ale Baroului Alba sunt cele privitoare la crearea cadrului normativ şi organizatoric pentru asigurarea respectării şi aplicării unitare de către toţi avocaţii membri ai Baroului Alba a prevederilor Legii şi Statutului profesiei de avocat privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, a hotărârilor şi celorlalte acte de decizie ale organelor profesiei, pentru apărarea onoarei şi demnităţii membrilor Corpului avocaţilor, pentru asigurarea exercitării calificate a dreptului la apărare prin avocat, pentru reprezentarea corespunzătoare a Corpului avocaţilor în raporturile cu autorităţile publice şi în raporturile cu celelalte organisme şi organizaţii profesionale ale avocaţilor constituite la nivel statal, regional sau mondial.

CONSILIUL BAROULUI:

  1. Bandol Cristian-Ioan
  2. Bercu Eugen Cosmin
  3. Berindei Cornel
  4. Boer Marius Armând
  5. Călugăr Adnana
  6. Costinaş Marius
  7. Crişan Mircca
  8. Culcea Alexandra
  9. Drăgoiu Horea
  10. Gâlea Răzvan
  11. Goţa Cătălina
  12. Hârceagă-Ţâr Ciprian Laurenţiu
  13. Itu Siniona
  14. Ivănescu Mihai
  15. Jidveian Olga
  16. Jurj Liliana
  17. Matei Alin
  18. Mândroc Augustin Emil
  19. Mihăilescu Răzvan
  20. Mocan Angelica
  21. Morar Daniel
  22. Popcscu Emil
  23. Sima Petru
  24. Şuteu Codruţa
  25. Teodorescu Paul

III.COMISIA DE CENZORI:

  1. Savu Mihaela

COMISIA DE DISCIPLINĂ:

  1. Koble Ladislau-Lcvcnte

DELEGAŢI LA CONGRESUL AVOCAŢILOR:

  1. Berindei Cornel
  2. Boer Marius-Armand
  3. Cojan Constantin
  4. Drăgoiu Horea
  5. Jidveian Olga
  6. Mocan Angelica

[nggallery id=1565]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ALERTĂ în Alba: O minoră de 13 ani, din Alba Iulia, dată DISPĂRUTĂ de familie. A plecat de acasă și nu a mai revenit

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALERTĂ în Alba: O minoră de 13 ani, din Alba Iulia, dată DISPĂRUTĂ de familie. A plecat de acasă și nu a mai revenit Polițiștii din Alba caută o minoră care a dispărut din municipiul Alba Iulia. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea