Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Arieșul Mare s-a ,,umflat” cu bucăți gigantice de gheață, care au pornit în aval din comuna Arieșeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma ploilor și temperaturilor ridicate înregistrate în ultimele zile în Munții Apuseni, apa Arieșului Mare a spart gheața formată peste albie și a antrenat la vale bucăți mari de gheață, care au provocat panică printre locuitori și pagube în mai multe gospodării din comunele Arieșeni, Gârda de Sus și Scărișoara.

Marin Jurj, primarul comunei Arieșeni, ne-a declarat că bucățile de gheață de pe Arieșul Mare s-au blocat la un pod, apa și gheața s-au revărsat din albia râului, fiind afectate 3 gospodării de pe raza comunei. Pagubele nu au fost prea mari deoarece mai mulți cetățeni din localitate au intervenit rapid la deblocarea ,,zaiului” și ulterior pompierii din Câmpeni cu venit cu pompele pentru a scoate apa dintr-o gospodărie din satul Fața Cristesei.

În comuna Gârda de Sus, numeroși cetățeni au asistat la ,,spectacolul” oferit de Arieșul Mare ,,umflat” cu bucăți imense de gheață, care s-au strecurat pe sub un pod din centrul comunei, fără a-l rupe, dar totuși apa a afectat câteva case și terenuri din localitate fără a provoca pagube deosebite.

În comuna Scărișoara, bucățile de gheață s-au oprit după un pod din centrul comunei și din fericire apa a reușit să se strecoare printre gheață, fără a se bloca cursul râului. Primarul Cristian  Costea a declarat că nu s-au înregistrat pagube în gospodăriile oamenilor, dar au fost afectate mai multe terenuri din apropierea râului, care au fost inundate, fără a se înregistra victime de orice fel. Acesta a declarat că la fața locului au fost prezenți reprezentanți ai ISU și ai Apelor Române care au constat situația de fapt. ,,Sperăm ca gheața să se topească, să fie spălată de apă și să pornească singură la vale dacă vremea este caldă, fără a fi nevoiți să cerem ajutorul ISU, care să o spargă prin detonare.” a mai transmis primarul comunei Scărișoara.

Chiar dacă deocamdată nu sunt semnalate probleme deosebite cu debitele Arieșurilor, în caz că ploile vor continua în perioada următoare există o probabilitate foarte mare să se producă inundații în Apuseni, deoarece stratul de zăpadă este consistent, iar aici s-au înregistrat de-a lungul timpului numeroase inundații și revărsări ale râurilor când a început să se topească zăpada.

Ovidiu CULDA

Video: sursa Facebook

[nggallery id=3375]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea