Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO-VIDEO: APA CTTA SA va finaliza anul acesta proiectul ”Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”. Sperăm să semnăm în 2017 şi contractul de finanţare pentru POIM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 2017, S.C. APA CTTA S.A. Alba va finaliza un vast proiect de extindere şi reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi a sistemelor de colectare şi epurare a apelor uzate: „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul  Alba”, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu) 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătăţirea infrastructurii în sectoarele de apă şi canalizare din localităţile incluse în proiectul din judeţul Alba, în vederea îndeplinirii obligaţiilor de conformare la Directiva Europeană 98/83/CE referitoare la calitatea apei potabile şi Directiva 91/271/CE referitoare la epurarea apei uzate urbane.

Proiectul în valoare de 102 milioane euro (fără TVA) a inclus 15 contracte, după cum urmează:

  • 3 contracte de servicii
  • 1 contract de furnizare vehicule operaţionale
  • 11 contracte de lucrări pentru extinderea şi îmbunătăţirea infrastructurii pentru apă şi apă uzată la nivelul aglomerărilor Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeş, Cugir, Ocna Mureş şi aglomeraţia Cîmpeni-Gura Sohodol.

Prin acest proiect au fost reabilitate 3 staţii de tratare apă, au fost construite 7 staţii de epurare în localităţile Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Blaj, Cugir, Ocna Mureş, Cîmpeni, au fost extinse reţelele de distribuţie a apei cu 15 km (10,8 km în Aiud şi 4,2 km în Sebeş) şi  au fost extinse şi reabilitate 175 km reţele de canalizare în localităţile: Alba Iulia – 49,5 km, Aiud – 21,7 km, Blaj – 40,8 km, Cugir – 16,4 km, Ocna Mureş – 29,0 km, Sebeş – 7,8 km, Cîmpeni – 8,6 km, Gura Sohodol – 1,3 km.

În urma economiilor rezultate la finalizarea procedurilor de achiziţie publice, S.C. APA CTTA S.A. ALBA a semnat cu Autoritatea pentru Management pentru POS Mediu alte două contracte de finanţare – unul pentru achiziţia de autovehicule combinate pentru vidanjare şi spălarea reţelelor de canalizare şi  al doilea pentru lucrări de extindere a reţelelor de canalizare în localităţile:

– Alba Iulia (Miceşti şi Oarda de Sus): 6,2 km

-Blaj (Mănărade): 4,4 km reţele şi 3,9 km conductă refulare

-Cugir (Vinerea): staţie de pompare şi 5,5 km conductă de refulare până la staţia de epurare Cugir

De asemena, s-au construit două conducte de aducţiune DN=800 mm prin subtraversarea râului Mureş.

Trebuie menţionat că judeţul  Alba a beneficiat, anterior aderării României la UE,  de fonduri de pre-aderare prin Programul SAMTID. Prin proiectul de 7,7 milioane de euro finanţat în cadrul Programului SAMTID s-au reabilitat 127 km reţele apă potabilă în localităţile Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Ocna Mureş, Abrud şi Baia de Arieş.

De asemena, S.C. APA CTTA S.A. ALBA a trimis la Autoritatea de Management pentru POIM, în vederea evaluării şi aprobării, un proiect major în valoare de 114 milioane euro (fără TVA). Acest proiect a fost întocmit împreună cu firma de consultanţă S.C. HALCROW România S.R. L. Membră a grupului CH2M.

Proiectul major „Reabilitarea şi extinderea sitemelor de apă şi apă uzată în judeţul Alba, 2014-2020” include 3 contracte de servicii, unul de furnizare vehicule operaţionale şi 9 contracte prin care se vor realiza investiţii în infrastructura de apă şi apă uzată.

 

 

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea