Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO, VIDEO, Alba Iulia: Credincioșii s-au închinat la reverenda părintelui Arsenie Boca și la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Credincioșii s-au închinat, duminică, la reverenda părintelui Arsenie Boca, respectiv la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului și au luat parte la un minunat concert de pricesne și cântece patriotice al Cenaclului „Lumină lină”, ce a avut loc la Biserica ”Maieri II” din Alba Iulia.

Cenaclul Lumina lina08Cenaclului „Lumină lină” este un organism misionar, filantropic, care susține concerte în toată România în mediul urban și rural. Au o formulă de concert din două părți: pricesne închinate Maicii Domnului și cântece patriotice. Cenaclul a ajuns astăzi la concertul cu numărul 300, a precizat părintele Cătălin Dumitrean din Sibiu, coordonator al Cenaclului ”Lumină Lină”.

”Acum câțiva ani am pornit pe drumurile țării, într-un proces spre a colinda în bisericile din Ardeal dar și dincolo de granițele țării pentru a le cânta românilor pricesne și cântece naționale. Unii dintre cei care nu ne cunosc, probabil, s-au întrebat ce vom face astăzi. Răspunsul a venit, iată, salutăm poporul român, salutăm istoria noastră națională, cântăm numai și numai în limba noastră românească și sfântă, din dragoste pentru Dumnezeu și pentru Maica Domnului”, a spus părintele Cătălin Dumitrean.

După terminarea concertului credincioșii s-au închinat la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului din care a curs mir, la reverenda părintelui Arsenie Boca, la Sfintele Moaşte de la Sfântul Ioan Rusul, Sfântul Ioan Iacob şi Sfântul Efrem cel Nou.

Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului merg zilnic sute de pelerini.

[nggallery id=483]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea