Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Acțiune a polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în trafic: Un șofer cu alcoolemie a rămas fără permis pentru 90 de zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| Acțiune a polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în trafic: Un șofer cu alcoolemie a rămas fără permis pentru 90 de zile

O acțiune a polițiștilor din județul Alba a avut loc vineri, 4 martie, în jurul orei 12:00, la ieșirea din municipiul Alba Iulia spre Sebeș.

În cadrul acțiunii a fost depistat un șofer, cu o alcoolemie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deși alcoolemia este una scăzută Poliția Română are toleranță zero față de consumul de alcool.

YouTube video

O concentrație cuprinsă între 0,0 și 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat constituie contravenție și se sancționează cu suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile și cu un număr cuprins între 9 și 20 de puncte amendă.

„Acțiunea de azi are ca principal scop informarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu sunt respectate normele de circulație.

YouTube video

Insistăm asupra faptului că oboseala este foarte periculoasă la volan, iar în situația în care se simt foarte obosiți sunt invitați să facă o pauză și să servească un ceai sau o cafea pe care le-o punem la dispoziție”, a declarat comisar-șef Luminița Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

Polițiștii au oprit în trafic autovehicule care parcurg distanțe considerabile, ocazie cu care au oferit celor aflați la volan, dar și pasagerilor, cafea, ceai și sfaturi preventive.

Astfel, polițiștii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să efectueze pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și sa respecte regulile de circulație.

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea