Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Vicele CJ Alba a coborât azi-noapte în mina de la Roșia Montană și a vorbit cu minerii blocați în subteran

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar dacă una dintre solicitările localnicilor din Roșia Montană care protestează neîncetat de două zile este venirea lui Crin Antonescu în comună pentru a vorbi cu minerii blocați la 300 de metri în subteran, la locul faptei a ajuns azi-noapte un alt liberal, Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

Acesta a mărturisit că a fost impresionat de dramele personale ale multora dintre minerii cu care a discutat, dar și de faptul că a fost primit și tratat civilizat de sutele de roșieni disperați pe care i-a găsit protestând. A fost emoționat încă înainte de a intra în subteran, de nevestele și copiii minerilor blocați în mină care își așteptau plângând, soțul sau tatăl, să iasă din pământ și să se întoarcă acasă.

Florin Roman a subliniat faptul că situația este îngrijorătoare, deoarece minerii sunt hotărâți să nu cedeze, spunând că “decât să moară de foame la suprafață mai bine mor de foame în mină”.

Revendicarile lor sunt cele binecunoscute deja: locuri de muncă și venirea politicienienilor care iau decizii, la Roșia Montană. Astăzi urmează să intre în subteran alți mineri, iar de sâmbăta vor sa intre în greva foamei.

Solicitarea protestatarilor privind venirea lui Crin Antonescu în Munții Apuseni a fost transmisă de Roman azi-dimineață  conducerii centrale a partidului.

Sâmbătă liderii liberali din județul Alba, parlamentari, primari, consilieri județeni se vor deplasa la Roșia Montană pentru a încerca să liniștească îngrijorările oamenilor.

În această seară am luat decizia de a ma deplasa la Rosia Montana pentru a discuta cu minerii blocati in subteran. Sâmbăta ne vom deplasa la Rosia Montana împreuna cu presedintele Teodor Atanasiu si toți primarii liberali din Apuseni.

Am discutat in aceasta noapte cu cei 22 de mineri blocati in subteran, cu sotiile lor si cu minerii. Revendicarile lor: locuri de munca si vor ca politicienii care iau decizii sa vina sa discuta cu ei. Din păcate protestul se radicalizeaza. Maine se vor bloca in subteran alți mineri, iar de sâmbăta vor sa intre in greva foamei!”, a declarat Florin Roman.

[nggallery id=231]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea