Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Vârstnic din Alba, prezent la toate alegerile: Cum să nu votez? O turmă fără păstor, oricât de bun ar fi terenul, nu poate pășuna

Publicat

în

Vasile Dănilă, un vârstnic de 79 de ani din județul Alba care trăiește într-un azil de bătrâni, a fost prezent la toate alegerile și a spus, duminică, înainte să intre în secția de vot, că pentru el votul e ”literă de lege”, iar un popor nu poate fi condus fără un conducător, la fel cum o turmă de oi nu poate pășuna fără păstor, oricât de bun ar fi terenul.

vasile-danila-varstnic-votant-din-alba01

Vasile Dănilă este unul dintre vârstnicii care se bucură de fiecare discuție pe care o poartă și zâmbește după fiecare idee enunțată. El a votat, duminică dimineața, în cartierul Bărăbanț din Alba Iulia, înainte de a merge la biserică, fiind îmbrăcat cu un costum gri, cămașă albă și un pulover cu doi nasturi, iar pe cap purta o căciulă neagră din blană naturală.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Cum să nu votez? Eu? Cineva tot trebuie să fie la conducere, fie că sunt buni sau mai puțin buni, o turmă fără păstor, oricât ar fi terenul de bun, nu poate pășuna. Votul e un fel de lege pentru că, vrei sau nu vrei, odată la câțiva ani tot se organizează alegeri. Unii spun că votul lor e puțin și nu contează, însă apa din mică se face mare, iar mai multe picături umplu bazinul”, a spus Vasile Dănilă, înainte să intre în secția de vot, iar apoi și-a scos buletinul, arătând că mai are ”puține locuri libere”.   

El este de părere că și candidații se fac vinovați de prezența scăzută de la alegeri, întrucât vin puțin între oameni, iar alții s-au lăudat că fac multe și nu au realizat nimic.

”Un lucru nu-mi place! Cu mult timp în urmă, cei care candidau, veneau între oameni, stăteau de vorbă cu noi, însă acum tot mai puțin îi vezi. O altă problemă e că mulți promit marea cu sarea și nu fac nimic. Eu aș vrea, sincer să îți spun, un candidat onest, care nu îmi promite mare lucru, însă își dă interesul, iar după patru ani a făcut mai mult decât a zis”, a spus Vasile Dănilă, cu zâmbetul pe buze.

Acesta este de părere că oamenii nu sunt suficient de bine informați despre importanța votului lor, iar politicienii ”degeaba stau în birouri și fac teorie” pentru că ”practica e cea care ne omoară”.

vasile-danila-varstnic-votant-din-alba06

”Noi avem nevoie să se pună mai mare bază pe agricultură, să vedem că sunt oameni care lucrează o viață întreagă terenul, iar la 65 de ani de acolo ies la pensie. Avem nevoie și de pensii mai mari, însă degeaba le măresc, dacă apoi se scumpesc alimentele. Nici asta nu e o soluție”, a spus domnul Dănilă, fiind întrebat de ce schimbare are nevoie România.

Vasile Dănilă este cel mai mic dintre cei nouă frați ai săi și singurul rămas în viață. El trăiește de cinci ani în Așezământul pentru persoane vârstnice ”Sfântul Andrei” din Alba Iulia și spune că aici îi este mai bine decât acasă, arătându-se mulțumit de mâncare și de condițiile de trai.

El este tipul de om simplu, care se bucură dacă în țară este pace și nu este ”război, cutremur sau inundații”, iar dacă Domnul ne ferește în continuare ”este bine, ne descurcăm noi”.

Vasile Dănilă este de părere că pe vremea lui Ceaușescu nu era mai bine și nu îi place când vede la televizor ”vrajbă” între candidați, pentru că oamenii trebuie să învețe unii de la alții.

”Unii mai mult se contraziceau în loc să se adune laolaltă să vadă ce și cum trebuie făcut”, a spus Vasile Dănilă, care a votat la o secție amenajată într-o grădiniță, iar apoi a plecat spre biserică, dar nu înainte să-i mulțumească jurnalistului pentru că i-a luat ”un interviu”.

vasile-danila-varstnic-votant-din-alba04

În județul Alba, pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, au fost delimitate 440 de secții de votare, iar la urne sunt așteptate peste 315.600 de persoane. Majoritatea secțiilor de votare au fost organizate în unități de învățământ, însă unii oameni vor vota în locuri mai puțin obișnuite precum casă parohială, piață agroalimentară, bazin olimpic sau stadion de fotbal. Județul Alba are alocate șapte locuri în Parlamentul României, dintre care două la Senat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare