Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Un tânăr din Alba, medic rezident cu rezultate excepționale, la Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locotenentul Toma Mihai, un tânăr din Alba Iulia, este medic rezident chirurgie generală la început de carieră, la Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca.

Printre medicii din Secția chirurgie generală a Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca găsim un tânăr locotenent, care, deși este la început de drum, promite prin realizările sale, o carieră de succes.

După absolvirea Colegiul Național ”Horia, Cloșca și Crișan” din Alba-Iulia în anul 2011, și-a continuat studiile la Institutul Medico-Militar, Catedra de pregătire medico-militară Târgu-Mureș. Încă din anii de liceu a desfășurat activități de voluntariat la Spitalul Județean Alba și la Crucea Roșie Română, iar pasiunea pentru medicină, în special pentru chirurgie, l-a determinat, student fiind, să se înscrie ca membru în “Societatea Studențească de Chirurgie din România”.

A început rezidențiatul în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca din anul 2018, în specialitatea medicină de urgență, continuând cu specialitatea chirurgie generală, sub coordonarea șefului secției chirurgie generală, colonel dr. Oprea-Aron Valentin.

Efectuează intervenții chirurgicale din zona chirurgiei parietale, oncologice, manifestând un interes deosebit pentru chirurgia laparoscopică, minim invazivă.

Implicat în multiple manifestări și lucrări științifice în domeniu (workshopuri, conferințe), a obținut premiul I în anul 2018 la Congresul Științific Internațional, secțiunea chirurgicală. Este autor și coautor al unor articole științifice de specialitate.

Anul 2020 continuă în aceeași direcție, cu înscrierea la Școala Doctorală a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, sub coordonarea prof.univ.dr. Călin Molnar și col.dr. Oprea-Aron Valentin, cu tema “Reconstrucția peretelui abdominal în hernii incizionale complexe, prin tehnici de separare a componentelor”.

Mult succes în carieră!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea