Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Un poliţist din municipiul Brad a reuşit să cucerească vârful Island Peak (6.189 m), din Munţii Himalaya

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Un poliţist din municipiul Brad a reuşit să cucerească vârful Island Peak (6.189 m), din Munţii Himalaya

Un poliţist din municipiul Brad a reuşit să cucerească vârful Island Peak (6.189 m), din Munţii Himalaya, apreciat ca unul dintre „vârfurile tehnice” din acest masiv, comparabile cu Everestul, performanţa alpinistului Radu Pavel finalizându-se la capătul unei ascensiuni dificile, care a durat şase ore şi jumătate.

Radu Pavel a început urcuşul spre vârful Island Peak marţi dimineaţa şi a fost nevoie să traverseze mai multe pasaje peste crevase şi să se folosească de coardă pentru a ajunge până pe culme.

„Ascensiunea a fost deosebit de dificilă, a început la ora 00,45, şi la ora 07,15 Radu Pavel a atins vârful, după multe urcări pe coardă şi pasaje delicate peste crevase. Temperatura la începutul ascensiunii a fost de minus 25 grade Celsius, fără să treacă de 0 grade pe parcursul ascensiunii”, a scris miercuri, 13 octombrie, pe pagina sa de socializare, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, aflat în legătură permanentă cu alpinistul.

Pe parcursul expediţiei până la Tabăra de Bază Everest, Radu Pavel a fost însoţit de Alexandru Todor, poliţist local în municipiul Brad.

Cei doi alpinişti au reuşit, sâmbătă, să cucerească un prim obiectiv, vârful Kallapatar (5.643 m). Urcuşul pe vârful Kallapatar a avut loc pe o temperatură de minus 10 grade Celsius, cei doi tineri apreciind că au avut parte de o vedere minunată spre Everest, care se afla la 4 km de ei.

Expediţia echipei din Brad a început pe 28 septembrie şi a fost programată să dureze 20 de zile.

sursa: ziare.com foto: Facebook / Cazacu Florin


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea