Rămâi conectat

Sport

FOTO: Un nou succes de prestigiu pentru David Manu! Tenismenul albaiulian a câştigat Selecţia Naţională Under 11!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

david-manu-tc-sun-alba-iulia-1Tenismenul David Manu (TC Sun Alba Iulia) şi-a trecut în cont o nouă performanţă extraordinară, câştigând Selecţia Naţională Under 11, concurs disputat în aceste zile la Bucureşti.

Este încă o dovadă incontestabilă a talentului puştiului minune din Cetatea Marii Uniri, care astfel a dovedit că este cel mai bun din ţară la respectiva categorie de vârstă. Concursul are o importanţă extremă, întrucât a fost criteriu de selecţie în vederea constituirii lotului naţional al României pentru “Winter Cup 2017”, ce cuprinde trei jucători, între care, bineînţeles, David Manu, ce impresionează prin rezultatele deosebite. “Ca şi importanţă, este unul dintre primele 5 rezultate realizate de David în carieră. A câştigat detaşat un concurs de selecţie, disputat pe hard, împotriva celor mai buni copii din România. Specific suprafaţa de joc, întrucât în Alba Iulia nu există un teren cu suprafaţă hard, nu avem unde să ne antrenăm şi e diferenţă majoră comparativ cu jocurile pe zgură”, a declarat Adrian Manu, tatăl jucătorului ce străluceşte la o vârstă fragedă.

*6 victorii, fără set pierdut

David Manu a reuşit rezultate de senzaţie în acest an: dublu vicecampion naţional la simplu şi la dublu, la categoria 12 ani, superioară ca şi vârstă, deşi el a împlinit 11 ani în luna februarie, plus un titlu naţional pe echipe.

Criteriul de selecţie a cuprins cei mai buni 16 copii din România, la categoria 11 ani. Aceştia au avut un tur preliminar eliminatoriu, au rămas 8, fiind împărţiţi în două grupe. Locul 1 din Grupa A, după 3 meciuri, a jucat cu locul 2 din Grupa B in semifinale, iar câștigătorii au disputat finala. Rezultatele lui  David au fost: *Tur preliminar, cu Stirbu Călin (Pescariu Bucuresti) 6-0;6-2; *în grupă, cu Bucurescu Dragoş (TC Independent Bucureşti) 6-1;6-0; Cosma George (Asociaţia Pro Sport Slatina) 6-2, 6-4; cu David – Guna Robert (CSM Craiova) 6-2; 6-4; *semifinală, cu Coman Alexandru (CSM Craiova) 6-0; 6-1!!! În finala David Manu – Guna Robert (CSM Craiova) 6-2; 6-2, victorie mai detaşată decât în grupe!

[nggallery id=2840]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea