Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: „Trofeul Cheile Vălișoarei”, la Aiud. Peste 80 de tineri toată țara s-au întrecut în probe de alpinism, tiroliană, tir cu arcul și ecologie. Aiudenii, cei mai buni arcași

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

trofeul cheile valisoarei71Cea de a X-a ediţie a concursului naţional „Trofeul Cheile Vălişoarei” a avut loc în perioada 13-17 iunie 2016, la Aiud.

Potrivit profesorului Vasile Gavrilă, inițiatorul şi organizatorul acestui trofeu, în acest an au participat peste 80 de elevi – constituiţi în echipe, membri ai cercurilor de specialitate ale cluburilor şi palatelor copiilor din 20 de judeţe.

Echipele au fost formate din câte doi băieţi şi două fete, însoţiţi de către un cadru didactic, iar fiecare formaţie a trebuit să aibă asupra sa tot ceea ce este necesar pentru o expediţie dificilă pe munte.

Pentru câştigarea trofeului, participanţii au trebuit să facă faţă unor probe care au cerut o concentrare şi un volum de cunoştinţe demne de luat în seamă. Este vorba despre: orientare sportivă contra cronometru desfășurată pe malul Mureșului „La Baltă”, regularitate și ecologie desfășurate în Cheile Râmețului, alpinism, căţărare pe traseu impus, coborâre în rapel şi, bineînţeles, cea mai spectaculoasă trofeul cheile valisoarei164şi mai gustată probă, o tiroliană între doi colţi de stâncă desfășurate în „Cheile Vălișorii”, prim ajutor în cazul unor accidente, cântece de munte în locul de campare.

Astfel, tinerii concurenţi, sub supravegherea directă a şefilor cercurilor de specialitate a prof. Vasile Gavrilă şi a membrilor comisiilor de arbitraj, au trebuit să se întreacă în probe ca: orientare turistică, regularitate turistică, alpinism (cu căţărare, coborâre în rapel şi tiroliană), îndemânare, ecologie şi prim-ajutor, tir cu arcul, tir cu pușca și alte multe probe.

“An de an, aceste concursuri au devenit o atracţie din ce în ce mai mare pentru echipajele din cluburile şi palatele elevilor din ţară. Anul acesta ne bucurăm de o participare cu mult mai mare decât în anii precedenţi. Menţionez că un sprijin important în ceea ce priveşte asigurarea logisticii şi siguranţei competiţiei l-a avut în permanenţă Serviciul Public Salvamont Alba, SC Excelent Trans SRL și medicului Horea Nistea, care au fost în permanenţă alături de noi și cărora le  mulțumim în mod deosebit”, a declarat prof. Vasile Gavrilă.

Potrivit acestuia, ”în urma concursurilor, trofeul pentru proba tir cu arcul a fost „ținut acasă”, adică în Aiud, deoarece acesta a fost revendicat de către echipajul Colegiului Tehnic Aiud condus de către prof. Nicolae Pistol”.

Dorel Lazăr

[nggallery id=2310]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea