FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021
FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021
România a câștigat campionatul mondial de preparat cous cous, desfășurat în Italia. Rețeta câștigătoare se numește „Transilvania întâlnește cuscus-ul”
Bucătarul şef Claudia Maria Catana, care a reprezentat România, a câștigat campionatul mondial Bia cous cous, anunță agenția italiană de știri ANSA.
Competiția s-a desfăşurat în localitatea San Vito Lo Capo (Trapani) și au participat bucătari din 8 țări (Afganistan, Argentina, Italia, Maroc, Mauritius, România, Senegal și Spania).
Propunerea câștigătoare a României, care a participat pentru prima dată la festival, a fost rețeta intitulată „Transilvania întâlnește cuscus-ul”, pe bază de raft de miel, rubarbă, boabe de cătină, ceapă albă, gălbenușuri de ou, smântână și frunze de dafin. Claudia Maria Catana, originară din Sibiu, este chef și patron al restaurantului Cucina ai monti din Bracciano (Roma), însă a avut experiențe şi în capitală, la restaurantul Enoteca la Torre, unde a lucrat împreună cu pluripremiatul chef Danilo Ciavattini şi, de asemenea, a colaborat cu restaurantul Mirabelle, o stea Michelin.
Citește și: Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la EURO 2022. În ce condiții se desfășoară un meci și care sunt regulile
„Această victorie mi-a produs o mare emoție, nu mă așteptam. Cous-cous-ul nu face parte din tradiția noastră gastronomică, dar în această rețetă am încercat să concep un preparat în care grâul să poată fi unit cu ingrediente care sunt parte din bucătăria noastră, este acea îmbrățișare pe care nu ne-o putem oferi în acest moment ”, a declarat Claudia Maria Catana în presa italiană.
Italia, reprezentată de bucătarul din Palermo, Santo Petrocciani, câștigător al Campionatului Italian, a primit premiul special pentru cea mai bună prezentare a preparatului.
Spania, pentru care a concurat Juan Carlos Peña Pérez, a câștigat premiul pentru cea mai durabilă rețetă, în timp ce preparatul pregătit de bucătarul argentinian Lola Macaroff, a fost decretat ca fiind cel cea mai originală. Senegalul, reprezentat de bucătarul-șef Bamba Barry, a câştigat premiul „sănătate și integrare” acordat de proiectul european I-Care.
sursa: G4media.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Grădină și panouri fotovoltaice, ideea inedită a unui informatician din Alba: Roșii, ardei și gogoșari, cultivate pe acoperișul unei case
Grădină și panouri fotovoltaice, ideea inedită a unui informatician din Alba: Roșii, ardei și gogoșari, cultivate pe acoperișul unei case Mihai Oltean, un bărbat din Cugir, a construit în ultimii 2 ani un acoperiș inedit, multifuncțional, în două ape: pe partea sudică, bărbatul a montat panouri solare, iar pe partea nordică a construit o mică […]
FOTO | Hairstylistele din Alba Iulia continuă tradiția faptelor bune: O nouă acțiune dedicată seniorilor de la căminul pentru persoane vârstnice Alba Iulia
Hairstylistele din Alba Iulia continuă tradiția faptelor bune: O nouă acțiune dedicată seniorilor de la căminul pentru persoane vârstnice Alba Iulia Luni, 25 august 2025, mai multe saloane de beauty din Alba Iulia au organizat o acțiune specială pentru seniorii din comunitate. Deja a devenit o tradiție ca profesioniștii din domeniul frumuseții să își îndrepte […]
Ministrul Dezvoltării: Este în pregătire Memorandumul pentru continuarea Programului „Anghel Saligny” pe următorii trei ani
Ministrul Dezvoltării: Este în pregătire Memorandumul pentru continuarea Programului „Anghel Saligny” pe următorii trei ani Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila a anunțat, duminică, 24 august 2025, că în acest moment se lucrează la memorandumul pentru continuarea Programului „Anghel Saligny” pe următorii trei ani. „Pe „Saligny”, pregătim memorandumul pentru continuarea acestui program pe […]