FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021
FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021
România a câștigat campionatul mondial de preparat cous cous, desfășurat în Italia. Rețeta câștigătoare se numește „Transilvania întâlnește cuscus-ul”
Bucătarul şef Claudia Maria Catana, care a reprezentat România, a câștigat campionatul mondial Bia cous cous, anunță agenția italiană de știri ANSA.
Competiția s-a desfăşurat în localitatea San Vito Lo Capo (Trapani) și au participat bucătari din 8 țări (Afganistan, Argentina, Italia, Maroc, Mauritius, România, Senegal și Spania).
Propunerea câștigătoare a României, care a participat pentru prima dată la festival, a fost rețeta intitulată „Transilvania întâlnește cuscus-ul”, pe bază de raft de miel, rubarbă, boabe de cătină, ceapă albă, gălbenușuri de ou, smântână și frunze de dafin. Claudia Maria Catana, originară din Sibiu, este chef și patron al restaurantului Cucina ai monti din Bracciano (Roma), însă a avut experiențe şi în capitală, la restaurantul Enoteca la Torre, unde a lucrat împreună cu pluripremiatul chef Danilo Ciavattini şi, de asemenea, a colaborat cu restaurantul Mirabelle, o stea Michelin.
Citește și: Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la EURO 2022. În ce condiții se desfășoară un meci și care sunt regulile
„Această victorie mi-a produs o mare emoție, nu mă așteptam. Cous-cous-ul nu face parte din tradiția noastră gastronomică, dar în această rețetă am încercat să concep un preparat în care grâul să poată fi unit cu ingrediente care sunt parte din bucătăria noastră, este acea îmbrățișare pe care nu ne-o putem oferi în acest moment ”, a declarat Claudia Maria Catana în presa italiană.
Italia, reprezentată de bucătarul din Palermo, Santo Petrocciani, câștigător al Campionatului Italian, a primit premiul special pentru cea mai bună prezentare a preparatului.
Spania, pentru care a concurat Juan Carlos Peña Pérez, a câștigat premiul pentru cea mai durabilă rețetă, în timp ce preparatul pregătit de bucătarul argentinian Lola Macaroff, a fost decretat ca fiind cel cea mai originală. Senegalul, reprezentat de bucătarul-șef Bamba Barry, a câştigat premiul „sănătate și integrare” acordat de proiectul european I-Care.
sursa: G4media.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO-VIDEO | Gala Sportului Albaiulian 2025: Premii de excelență pentru Nicolae Stanciu, Miriam Bulgaru, Ionuț Brătulescu și Tudor Pop. Sute de sportivi și antrenori, evidențiați. LISTA
Gala Sportului Albaiulian 2025: Premii de excelență pentru Nicolae Stanciu, Miriam Bulgaru, Ionuț Brătulescu și Tudor Pop. Sute de sportivi și antrenori, evidențiați. Lista La Centrul de Conferințe „Gheorghe Șincai” din Alba Iulia a avut loc, în seara zilei de marți, 19 mai 2025, evenimentul „Gala Sportului Albaiulian” 2025. În cadrul celei de-a treia ediții […]
Drumul TransRegio Blaj – Teiuș – A10, încă un pas spre realizare: Aviz favorabil din partea Ministerului Transporturilor
Drumul TransRegio Blaj – Teiuș – A10, încă un pas spre realizare: Aviz favorabil din partea Ministerului Transporturilor Primăria Municipiului Blaj, reprezentată de secretarul general Sergiu Ștefănescu, a fost prezentă, vineri 9 mai 2025, la ședința comisiei de avizare din Ministerului Transporturilor, care a aprobat Studiul de Fezabilitate, indicatorii tehnico-economici si devizul general pentru Proiectul […]
Restaurant din Alba Iulia angajează OSPĂTAR cu experiență. Cum poți aplica Restaurantul Nova din Alba Iulia angajează ospătar cu experiență, la locația de pe strada Mihai Viteazul nr. 5. Pentru că evoluția este parte din povestea noastră, dorim să NE MĂRIM ECHIPA! Căutăm ospătari care iubesc să lucreze cu oamenii și știu că detaliile fac […]