FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021
FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021
România a câștigat campionatul mondial de preparat cous cous, desfășurat în Italia. Rețeta câștigătoare se numește „Transilvania întâlnește cuscus-ul”
Bucătarul şef Claudia Maria Catana, care a reprezentat România, a câștigat campionatul mondial Bia cous cous, anunță agenția italiană de știri ANSA.
Competiția s-a desfăşurat în localitatea San Vito Lo Capo (Trapani) și au participat bucătari din 8 țări (Afganistan, Argentina, Italia, Maroc, Mauritius, România, Senegal și Spania).
Propunerea câștigătoare a României, care a participat pentru prima dată la festival, a fost rețeta intitulată „Transilvania întâlnește cuscus-ul”, pe bază de raft de miel, rubarbă, boabe de cătină, ceapă albă, gălbenușuri de ou, smântână și frunze de dafin. Claudia Maria Catana, originară din Sibiu, este chef și patron al restaurantului Cucina ai monti din Bracciano (Roma), însă a avut experiențe şi în capitală, la restaurantul Enoteca la Torre, unde a lucrat împreună cu pluripremiatul chef Danilo Ciavattini şi, de asemenea, a colaborat cu restaurantul Mirabelle, o stea Michelin.
Citește și: Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la EURO 2022. În ce condiții se desfășoară un meci și care sunt regulile
„Această victorie mi-a produs o mare emoție, nu mă așteptam. Cous-cous-ul nu face parte din tradiția noastră gastronomică, dar în această rețetă am încercat să concep un preparat în care grâul să poată fi unit cu ingrediente care sunt parte din bucătăria noastră, este acea îmbrățișare pe care nu ne-o putem oferi în acest moment ”, a declarat Claudia Maria Catana în presa italiană.
Italia, reprezentată de bucătarul din Palermo, Santo Petrocciani, câștigător al Campionatului Italian, a primit premiul special pentru cea mai bună prezentare a preparatului.
Spania, pentru care a concurat Juan Carlos Peña Pérez, a câștigat premiul pentru cea mai durabilă rețetă, în timp ce preparatul pregătit de bucătarul argentinian Lola Macaroff, a fost decretat ca fiind cel cea mai originală. Senegalul, reprezentat de bucătarul-șef Bamba Barry, a câştigat premiul „sănătate și integrare” acordat de proiectul european I-Care.
sursa: G4media.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Primăria Alba Iulia se pregătește pentru eventuale procese cu STP și AIDA-TL. Proiect de hotărâre de CL pentru angajarea de avocați
Primăria Alba Iulia se pregătește pentru eventuale procese cu STP și AIDA-TL. Proiect de hotărâre de CL pentru angajarea de avocați Consiliul Local Alba Iulia a aprobat un proiect prin care Primăria își va asigura reprezentare juridică specializată pentru eventualele conflicte legate de transportul public din oraș. Mai exact, autoritățile locale au decis să încheie […]
VIDEO | Târgul de Crăciun se mută din 2026 în Piața Cetății. Organizarea evenimentului, concesionată pe 4 ani de anul viitor unui privat: ,,Să avem lucruri spectaculoase ca în alte orașe mari”
Târgul de Crăciun se mută din 2026 în Piața Cetății. Organizarea evenimentului, concesionată pe 4 ani de anul viitor unui privat: ,,Să avem lucruri spectaculoase ca în alte orașe mari” Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă și cu deschiderea marilor Târguri de Crăciun din țară, tot mai mulți albaiulieni au devenit nostalgici după vremurile când […]
Prezența suveraniștilor Călin Georgescu și George Simion, anunțată la Alba Iulia de 1 Decembrie 2025 – Ziua Națională. Unde vor fi prezenți
Prezența suveraniștilor Călin Georgescu și George Simion, anunțată la Alba Iulia de 1 Decembrie 2025 – Ziua Națională. Unde vor fi prezenți Călin Georgescu și George Simion vin de 1 Decembrie 2025 – Ziua Națională – la Alba Iulia. Prezența celor doi în Capitala Marii Uniri a fost confirmată pe rețelele de socializare. Fostul candidat […]

