FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021
FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021
România a câștigat campionatul mondial de preparat cous cous, desfășurat în Italia. Rețeta câștigătoare se numește „Transilvania întâlnește cuscus-ul”
Bucătarul şef Claudia Maria Catana, care a reprezentat România, a câștigat campionatul mondial Bia cous cous, anunță agenția italiană de știri ANSA.
Competiția s-a desfăşurat în localitatea San Vito Lo Capo (Trapani) și au participat bucătari din 8 țări (Afganistan, Argentina, Italia, Maroc, Mauritius, România, Senegal și Spania).
Propunerea câștigătoare a României, care a participat pentru prima dată la festival, a fost rețeta intitulată „Transilvania întâlnește cuscus-ul”, pe bază de raft de miel, rubarbă, boabe de cătină, ceapă albă, gălbenușuri de ou, smântână și frunze de dafin. Claudia Maria Catana, originară din Sibiu, este chef și patron al restaurantului Cucina ai monti din Bracciano (Roma), însă a avut experiențe şi în capitală, la restaurantul Enoteca la Torre, unde a lucrat împreună cu pluripremiatul chef Danilo Ciavattini şi, de asemenea, a colaborat cu restaurantul Mirabelle, o stea Michelin.
Citește și: Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la EURO 2022. În ce condiții se desfășoară un meci și care sunt regulile
„Această victorie mi-a produs o mare emoție, nu mă așteptam. Cous-cous-ul nu face parte din tradiția noastră gastronomică, dar în această rețetă am încercat să concep un preparat în care grâul să poată fi unit cu ingrediente care sunt parte din bucătăria noastră, este acea îmbrățișare pe care nu ne-o putem oferi în acest moment ”, a declarat Claudia Maria Catana în presa italiană.
Italia, reprezentată de bucătarul din Palermo, Santo Petrocciani, câștigător al Campionatului Italian, a primit premiul special pentru cea mai bună prezentare a preparatului.
Spania, pentru care a concurat Juan Carlos Peña Pérez, a câștigat premiul pentru cea mai durabilă rețetă, în timp ce preparatul pregătit de bucătarul argentinian Lola Macaroff, a fost decretat ca fiind cel cea mai originală. Senegalul, reprezentat de bucătarul-șef Bamba Barry, a câştigat premiul „sănătate și integrare” acordat de proiectul european I-Care.
sursa: G4media.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Lupu Damaris, elevă la un liceu din Alba, performanță remarcabilă la Olimpiada Sportului Școlar la șah: A jucat șase meciuri fără înfrângeri și a învins adversare din clase mai mari
FOTO | Lupu Damaris, elevă la un liceu din Alba, performanță remarcabilă la Olimpiada Sportului Școlar la șah: A jucat șase meciuri fără înfrângeri și a învins adversare din clase mai mari Lupu Damaris, elevă în clasa a V-a la Liceul Teoretic Teiuș, județul Alba, a obținut o performanță remarcabilă la Olimpiada Sportului Școlar, secțiunea […]
Tentativă de furt la Sebeș: Tânăr de 18 ani, reținut după ce a fost prins în flagrant într-o casă. Proprietarul l-a văzut pe camerele de supraveghere
Tentativă de furt la Sebeș: Tânăr de 18 ani, reținut după ce a fost prins în flagrant într-o casă. Proprietarul l-a văzut pe camerele de supraveghere Planul a doi tineri din Sebeș de a da ,,lovitura” la o casă aflată în construcție a fost dejucat în timp real, chiar de către proprietar. Un tânăr de […]
VIDEO | Decoruri de poveste la blocurile și casele din Alba Iulia: Oamenii au început să împodobească totul cu luminițe, figurine și moși de Crăciun
Decoruri de poveste la blocurile și casele din Alba Iulia: Oamenii au început să împodobească totul cu luminițe, figurine și moși de Crăciun Începem numărătoarea inversă până la Crăciun, așa că magia sărbătorilor se răspândește în Alba Iulia. S-a deschis și târgul de Crăciun, iar magazinele te îmbie la cumpărături pentru cea mai magică perioadă […]

