Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: „Timeless moments with I. L. Caragiale”, la Liceul de Arte din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liceul de Arte din Alba Iulia a fost gazda unor activităţi inedite dedicate dramaturgului I. L. Caragiale. Ajuns la a cincea ediţie, spectacolul-concurs „Timeless moments with I. L. Caragiale”, la Liceul de Arte din Alba Iulia s-a remarcat printr-o notă de creativitate manifestată pe tărâmul literar-artistic caragialian. Marţi, 12 februarie, sala festivă a Liceului de Arte a devenit un spaţiu de întâlnire a frumosului, comicului, simţului artistic şi a bunei dispoziţii având ca decor lumea fermecătoare imaginată de I. L. Caragiale. Spectacolul-concurs s-a desfăşurat pe două secţiuni: personaje memorabile şi lumea fermecată caragialiană.

Prima secţiune a oferit elevilor posibilitatea de face o prezentare inedită a diverselor personaje care populează opera lui Caragiale, accentul căzând pe abilităţile de interpretare şi punere în scenă ale elevilor participanţi.

Cea de-a doua secţiune a combinat lectura unui fragment caragialian în limba română cu un concurs de întrebări în limba engleză pe marginea fragmentului lecturat.

 Momentele muzicale au acompaniat zbuciumul personajelor care s-au perindat pe scena Sălii festive: Madam Popescu, Lefter Popescu, Tanti Miţa, Chivuţele, Mam’mare, dl. Goe ş.a.

 Organizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, evenimentul coordonat de prof. Nicoleta Apostol, prof. Florica Adam şi bibl. Felicia Colda, a deschis elevilor şi invitaţilor noi portiţe de interpretare şi de abordare a ficţiunii caragialiene reuşind, chiar şi numai pentru câteva clipe, să ne determine să vedem personajele prin ochii celor care le-au dat viaţă pe scenă. Biblioteca Judeţeană a oferit diplome şi cărţi participanţilor adresându-le invitaţia de a cerceta universul fascinant al cărţilor pe care le deţine în colecţiile sale enciclopedice.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea