Rămâi conectat

Sport

FOTO: Teodora Damian, diamantul de 15 ani din Războieni-Cetate, a strălucit la Jocurile Mediteraneene în “tricolor”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Talentata handbalistă Teodora Damian, jucătoarea ce provine din Războieni-Cetate, a impresionat la a 15-a ediție a Jocurilor Mediteraneene, competiție ce s-a disputat la Podgorica, în Muntenegru. “Teo” a strălucit efectiv în “tricolor”, în dreptul său adunându-se numeroase performanțe individuale: golgheterul turneului (cu 50 de goluri), inclusă în echipa ideală a competiției și desemnată cea mai bună jucătoare a finalei (în ultimele 3 partide a fost MVP-ul meciului).

Naționala României de cadete a câștigat finala, însă întrucât țara noastră nu face parte din Confederația Mediteraneeană, naționala Muntenegrului a primit medaliile pentru locul întâi (o decizie controversată, ce a stârnit polemici). Damian (va împlini 16 ani în 9 decemrbie), utilizată în majoritatea partidelor pe postul de centru, s-a dovedit liderul incontestabil al naționalei, purtând banderola de căpitan, etalându-și calitățile impresionante în cele mai importante meciuri: semifinala cu Croația (11 reușite, celălalt meci cu Croația – 12 goluri) și finala cu Muntenegru (9 goluri).

România s-a impus la competiția din Muntenegru, unde au participat 8 echipe naționale, cu jucătoare născute în 2006 și 2007. În grupa preliminară A, “tricolorele” au învins Spania cu 20-16 (5-6, 8-6, 7-4) și Kosovo cu 27-16 (12-7, 7-4, 8-5), pierzând cu Muntenegru, 16-20 (4-7, 7-6 5-7). Au urmat jocurile din grupa principală, unde România a obținut două victorii, 21-12 (8-1, 6-6, 7-5) cu Croația și 28-12 (8-1, 9-3, 11-8) cu Turcia. În semifinale, handbalistele noastre au învins din nou Croația, 19-16 (8-4, 5-6, 6-6), pentru ca în finală, România să depășească echipa țării gazdă, Muntenegru, scor 20-18 (5-5, 7-7, 8-6). Alexia Niță (CSM Ploiești) a fost declarată cea mai bună extremă stânga a turneului, Ana Șerban (Corona Brașov) cel mai bun inter stânga, în timp ce Teodora Damian a fost golghetera competiției. Teodora face parte din lotul Potaissa Turda, în colaborare cu Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu”, turdencele fiind calificate la turneul final (primele 8 din țară), cu victorii pe linie). A fost a doua acțiune internațională a reprezentativei conduse de Marius Dănuleț, ajutat de Mihaela Ciobotaru și Eugen Ciulei, care se pregătește pentru Campionatul European Under 17 de anul viitor. Precedenta a fost în Ungaria, la Siofok, unde din postura de căpitan al reprezentativei juvenile, Teodora Damian s-a remarcat de asemenea, fiind golgheterul României.

Articol apărut în ziarul „Unirea”, miercuri, 27 aprilie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea