Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Subiecte Bacalaureat 2016 la limba română, profil uman, sesiunea din august: Tema și viziunea despre lume într-un text poetic aparținând lui Tudor Arghezi sau lui Ion Barbu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Subiectele la Bacalaureat 2016 la limba și literatura română, la profilul uman, sesiunea din august.

Absolvenții de liceu au susținut, luni, proba scrisă a examenului de Bacalaureat, la limba și literatura română.

În Alba, la profilul uman au fost înscriși 80 de candidați, în vreme ce la profilul real au fost așteptați 276 de absolvenți, potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

uman2

În 23 august are loc proba la limba şi literatura maternă, în 24 august – proba obligatorie a profilului şi 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

În Alba sunt patru centre de examinare: La Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia, la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” din Aiud, la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, respectiv la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud.

Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrărilor scrise sau de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatatelor, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau a municipiului Bucureşti ori din proprie iniţiativă, potrivit Ordinului privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat din 2016.

Bacalaureatul din 2016 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului – 2011, aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei nr. 4799/2010.

Ce reguli trebuie să respecte candidaţii

Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, arată MENCS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Советы для игры в Авиатор: Как избежать типичных подводных камней

Ziarul Unirea

Publicat

în

официальный сайт казино Мостбет Контент Как начать делать ставки на деньги? Играть бесплатно в игру Авиатор Важные моменты во время игры Авиатор на реальные деньги Как выиграть в игре Авиатор? Как играть в Авиатор на реальные деньги Настольные игры в Mostbet ОБЩЕСТВО С ОГРАНИЧЕННОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТЬЮ „ТЦ „АВИАТОР” Какие требования для регистрации в игре Авиатор Пин […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea