Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Trotinetă electrică „parcată” pe carosabil în Micești. Cum ar putea fi sancționați cei ce dau dovadă de un asemenea comportament

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

FOTO ȘTIREA TA | Trotinetă electrică „parcată” pe carosabil în Micești. Cum ar putea fi sancționați cei ce dau dovadă de un asemenea comportament

În contextul în care poluarea devine o problemă tot mai mare a mediului înconjurător, a întreg globului pământesc, vehiculele cu propulsie electrică reprezintă o soluție înspre diminuare efectelor sale, a creșterii mobilității urbane etc., așa cum este și cazul trotinetelor electrice.

Astfel prezența unui serviciu de închirieri de trotinete este o inițiativă laudabilă a primăriei municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu o societate privată,  dar din nefericire comportamentul unor cetățeni este unul ce lasă de dorit, iar aici se naște necesitatea unui regulament de sancționare, de amendare, a celor ce nu dau dovadă de un comportament civic normal – în utilizarea lor.

Putem spune că aplicarea unui advertisment, a unei sancțiuni sau amenzi reprezintă o formă de educare a cetățeanului, în sensul în care acesta poate să tragă o învățătură de minte și să se gândească, probabil, de două ori până să mai repete aceași greșeală, dar cum îi putem depista pe cei ce nu au un comportament adecvat?

Din moment ce închirierea unui astfel de dispozitiv este posibilă doar în baza unui card nominal și acestea sunt permanent localizate prin GPS, există posibilitatea ca prin consultarea istoricului dispozitivului să fie determinat ultimul utilizator înainte de un posibil eveniment semnalat, iar probabil că un astfel de demers ar conduce la eliminare multor situații neplăcute ce au fost semnalate de la lansarea serviciului de închirieri de trotinete.

Rămâne de văzut dacă primăria municipiului Alba Iulia, alături de firma colaborare și terțe instituții ce ar putea să contribuie, vor elabora un regulament în acest sens și vor încerca să ofere un cadru reglementat pentru desfășurarea acestui serviciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA | Tupeu în trafic la Alba Iulia: O nouă ”românească” pe linia dublă continuă, în centrul orașului. ”Și ne întrebăm de ce sunt accidente”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tupeu în trafic la Alba Iulia: O nouă ”românească” pe linia dublă continuă, în centrul orașului. ”Și ne întrebăm de ce sunt accidente” În fiecare zi, în Alba Iulia , au loc tot mai multe accidente. Majoritatea sunt provocate fie de viteza excesivă, neacordarea de prioritate sau nerespectarea regulilor de circulație. Și dacă se poate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea