Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Spectacol dedicat Marii Uniri pe scena Casei de Cultură din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa de Cultură din Cugir a adunat marți, 29 noiembrie, peste 300 de participanți dornici să fie prezenți la spectacolul omagial (organizat în avans), dedicat Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Un eveniment de suflet al poporului român, la care din păcate n-au luat parte nici politicieni, nici oficialități locale și nici aleși ai Cugirului, prinși probabil, de campania electorală mult mai importantă pentru ei decât manifestarea închinată Zilei Naționale a României.

1-decembrie-cugir011Au fost în schimb prezenți, ca de obicei, elevii, părinții sau bunicii acestora, cadre didactice din unitățile locale de învățământ și nu în ultimul rând personalul Casei de Cultură în frunte cu șefa instituției, prof. Rodica Florea, care în calitate de organizator și de gazdă și-au făcut și de această dată, datoria în mod exemplar. După intonarea Imnului Național și scurta prezentare privind semnificația istorică a actului de la 1 Decembrie 1918, a început spectacolul artistic. În debutul acestuia, membrii Cercului de Teatru al Casei de Cultură condus de actrița Maria Dodoc, prin mai micii și mai marii săi artiști au susținut un impresionat recital de poezie patriotică aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți. A urmat mini – concertul susținut de Grupul vocal ,,Mlădițe Cugirene” al Școlii Gimnaziale nr.3 Cugir: (,,Treceți batalioane Carpații”, ,,Tricolorul”, ,,Transilvanie frumoasă”, ,,Doamne ocrotește-i pe români”, ,,Veniți români la Alba Iulia”.

Participanții au avut de asemenea prilejul să admire prestația Cercului de canto, chitară și pian condus de profesoara Corina Băcăințan: (,,Trei culori și o singură credință”, ,,Se adună moții sub gorun”, ,, E trist să ai o țară dezbinată”. O mare surpriză pentru spectatori a fost prezența Grupului de teatru Skepsis – Alba Iulia 1918, care printr-o interpretare deosebită a evocat scene de mare emoție legate de actul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Spectacolul s-a încheiat printr-un concert voce – chitară susținut de cunoscutul interpret cugirean Vasile Palfi. (C.P.)

[nggallery id=3074]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea