Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| SONDAJ CURS Alba Iulia: Orașul se află într-o direcție GREȘITĂ, în ochii albaiulienilor. Ce calități ar dori să vadă în primarul ideal

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SONDAJ CURS Alba Iulia: Orașul se află într-o direcție GREȘITĂ, în ochii albaiulienilor. Ce calități ar dori să vadă în primarul ideal

În cadrul unei conferințe susținute în interiorul Parlamentului European de la Bruxelles, europarlamentarul PSD de Alba Victor Negrescu a prezentat un sondaj realizat de CURS, pentru municipiul Alba Iulia, la comanda Partidului Social Democrat.

Așa cum reiese și din informațiile culese de către aceștia, o majoritate covârșitoare dintre albaiulieni se declară nemulțumiți de activitatea pe care atât Consiliul Local, cât și actualul primar, o prestează în slujba lor.

Statistic, 55% dintre cetățenii orașului resimt o experiență neplăcută în ceea ce privește modul de implicare a edilului lor, în problemele lor cotidiene.

Cetățenii au fost apoi rugați să numească cele mai importante calități pe care ar dori să le vadă într-un primar, într-un scenariu ideal. Ierarhic, „să fie cinstit” a fost opțiunea aleasă de cei mai mulți respondenți la acest sondaj, 86%, în timp ce „să fie tânăr” se află la polul opus, cu doar 12% la categoria „foarte important”.

Comunitatea noastră se află într-o direcție greșită, așa cum mulți albaiulieni au notat și de asemenea au și votat, în acest sondaj. Mai bine de 60% dintre respondenți au împărtășit ideea că orașul nostru nu evoluează într-o direcție bună, în timp ce doar 28% sunt de acord cu mersul lucrurilor din prezent.

Dacă o rundă nouă de alegeri locale ar avea loc, acest lucru ar fi dezastruos pentru actuala administrație, potrivit cifrelor prezentate de CURS: doar 19% dintre alegători ar mai vota USR-PLUS, care este în pericol de a fi pe poziție de egalitate cu AUR, în ceea ce privește procentul de alegători, care se află acum la 17%.

Astfel, sondajul prezentat în cadrul conferinței susținute la Bruxelles de către europarlamentarul Victor Negrescu, însoțit pe podium de senatorul PSD Călin Matieș si deputatul Radu Tuhuț, reflectă o realitate cruntă pentru albaiulieni, născută din neplăcerile actuale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea